Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Η WALL STREET ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ




Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι εκεί και ο χρόνος εξαντλείται.

Εάν θέλεις να ανακαλύψεις τι πρόκειται να συμβεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές, το μονό που έχεις να κάνεις ,είναι να παρακολουθήσεις  προσεκτικά τις ενέργειες που κάνουν αυτοί που βρίσκονται μέσα στα πράγματα.


Αυτους, που ειναι συνδεδεμενοι και εχουν  καλυτερη προσβαση  απο τους υπολοιπους  εμας...και εαν ακουσουν οτι κατι μεγαλο προκειται να συμβει ,συχνα ,
κανουν πολυ σημαντικες κινησεις  με τα χρηματα τους, υποδεικνυοντας  τι προκειται να συμβει.




Ακριβως αυτη τη στιγμη , οσοι εχουν  εσωτερικη πληροφορηση απο τη Wall Street και τις παγκοσμιες τραπεζες κανουν μερικες
πολυ  ασυνηθιστες  κινησεις.
Στην πραγματικοτητα , εμφανιζονται να προετοιμαζονται για κατι εξαιρετικα μεγαλο.

Ποιες ειναι ομως αυτες οι κινησεις τους?

Απο οτι φαινεται , μπορει να προετοιμαζονται για μια οικονομικη καταρρευση καποιου ειδους!!!

Κατα τη διαρκεια των τελευταιων 12 μηνων  , περισσοτερα απο 600 διευθυντικα στελεχη παραιτηθηκαν απο τις θεσεις τους, ενω ενας σημαντικος αριθμος τραπεζιτων της Wall Street εδειξε να ψαχνεται για επενδυσεις διαφορετικες απο τις συνηθισμενες.

Αλλα τωρα, ακομη περισσοτερες αποδειξεις  κανουν σαφες πια οτι γινονται συνεχεις προετοιμασιες για την επικειμενη οικονομικη καταρρευση.Αυτό δεν εγγυάται ότι κάτι θα συμβεί ή δεν θα συμβεί.
Όπως κάθε καλός ντετέκτιβ, μαζεύουμε στοιχεία και προσπαθουμε  να καταλάβουμε
που αυτα μας οδηγουν.

ΓΙΑΤΙ Ο GEORGE SOROS ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΟ?


Δεν ειμαστε θαυμαστες του Soros, o οποιος ειναι ενα ατομο που εχει επενδυσει τεραστια ποσα σε οργανισμους, που ο μοναδικος στοχος τους ειναι να οδηγησουν την Αμερικη σε εντελως λαθος κατευθυνση.


Ομως πρεπει να αναγνωρισουμε οτι ειναι παρα πολυ δικτυωμενος στον οικονομικο κοσμο.Ο George Soros ειναι παντα μπροστα σε οτι αφορα τα οικονομικα θεματα και αν κατι μεγαλο προκειται να συμβει τοτε κατα πασα πιθανοτητα θα εχει ηδη την απαραιτητη πληροφορηση.

Γι 'αυτό είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι εχει αρχισει να ξεφορτωνεται τις τραπεζικες μετοχες του και να συσσωρευει χρυσο.


Το παρακατω ειναι απο shtfplan.com....

Προαγγελος του τι προκειται να επακολουθησει το φθινοπωρο του 2012,
ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος εχει πουλησει ολες τις θεσεις του μετοχικου κεφαλαιου σε μεγαλες χρηματοοικονομικες μετοχες , συμφωνα με μια εκθεση 13-F report filed  που υπέβαλε  στην  επιτροπη κεφαλαιαγορας των ΗΠΑ (SEC) για το τρίμηνο που έληξε στις 30 του Ιουνιου 2012 .

Ο 
   Σόρος, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια με διάφορους λογαριασμούς στις ΗΠΑ και τα Cayman Islands, φέρεται να έχει ξεφορτωθεί πάνω από ένα εκατομμύριο μετοχές του αποθέματος σε χρηματοοικονομικές εταιρείες και τράπεζες που περιλαμβάνουν Citigroup (420.000 μετοχές), JP Morgan (701.400 μετοχές) και Goldman Sachs (120.000 μετοχές ). Η συνολική αξία των πωλήσεων των μετοχών ανέρχεται σε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια.

Το ιδιο ενδιαφερον με την πωληση ολων αυτων των μετοχων , εχει και η επενδυση ολων αυτων των χρηματων απο τον δισσεκατομμυριουχο.Την ιδια στιγμη που πουλουσε τον τεραστιο αυτο αριθμο μετοχων,αποκτουσε χρυσο αξιας 130 εκατ. δολλαριων
μέσω της Trust SPDR Gold.ΕΔΩ  Λοιπόν, θα ήταν απολύτως λογικό, αν πίστευε ότι μια κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος ήταν έτοιμη να συμβεί.  Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Τζορτζ Σόρος δήλωσε τα ακόλουθα στο Newsweek ....  «Δεν είμαι εδώ για να σας φτιάξω το κέφι. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή και δύσκολη, όπως έχω βιώσει στην καριέρα μου », λέει ο Σόρος στο Newsweek  "Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, συγκρίσιμη με πολλούς τρόπους με τη δεκαετία του 1930, την Μεγάλη Ύφεση. Αντιμετωπίζουμε τώρα μια γενική περικοπή στον ανεπτυγμένο κόσμο, η οποία απειλεί να μας βάλει σε μια δεκαετία περισσότερο στασιμότητας, ή χειρότερα. Το καλύτερο σενάριο είναι ένα περιβάλλον αποπληθωρισμού. Το χειρότερο σενάριο είναι η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. "

 ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΕΤΣΙ??


Ίσως ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το τι πιστεύει πως έρχεται μετά την οικονομική κατάρρευση ....

   Καθώς αυξάνεται ο θυμός, οι ταραχές στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων είναι αναπόφευκτες. "Ναι, ναι, ναι," λέει, σχεδόν ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ. Η απάντηση στην αναταραχή θα μπορούσε να είναι περισσότερο επιβλαβής από ό, τι η ίδια η βία. "Θα είναι μια δικαιολογία για την πάταξη και την χρήση εκφοβιστικών πρακτικών για τη διατήρηση του νόμου και της τάξης, η οποία, μεταφερομενη  στα άκρα, θα μπορούσε να επιφέρει ένα καταπιεστικό πολιτικό σύστημα, μια κοινωνία όπου οι ατομικες ελευθερία είναι πολύ πιο περιορισμένες, η οποία θα είναι σε ρήξη με την παράδοση των Ηνωμένων Πολιτειών. "

Αυτό ,πραγματικα,δεν ακούγεται καλό.


Ο George Soros μας ειπε τι πιστεύει πως πρόκειται να συμβεί, και τώρα κάνει κινήσεις με τα χρήματα του, που δείχνουν ότι είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται πραγματικά να αρχίσει να συμβαίνει.


Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος που έχει αρχίσει την συσσωρευση  χρυσού.


Ο
Δισεκατομμυριούχος John Paulson (αυτος που οικονομησε 20 δισεκατομμύρια δολάρια απο την κατάρρευση των subprime στεγαστικών δανείων) έχει αγοράσει χρυσό σαν τρελός και η εταιρεια του  τώρα κατεχει "το 44 τοις εκατό των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων  του ταμείου μεσα απο το οποιο  εκτίθενται  προς πωληση τα αποθέματα χρυσού και αργύρου."Δειτε εδω και εδω  ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο SOROS ΚΑΙ Ο PAULSON ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΟ?

 Οι κεντρικες τραπεζες επισης εχουν αρχισει τη συσσωρευση χρυσου!!!!
Συμφωνα με το παγκοσμιο συμβουλιο χρυσου ΕΔΩ, η ποσότητα του χρυσού που αγοραστηκε από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου,κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012,αποτελει ρεκορ!

 Οι 157,5 μετρικοι τόνοι χρυσού που αγοράστηκαν  από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου το τελευταίο τρίμηνο επεφεραν μια αύξηση 62,9 τοις εκατό από το πρώτο τρίμηνο του 2012 και 137,9 τοις εκατό αύξηση από το δεύτερο τρίμηνο του 2011.
 Πριν από το 2009, οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου ήταν καθαροί πωλητές χρυσού για περίπου δύο δεκαετίες. Αλλά αυτο τωρα  έχει αλλάξει εντελώς, και το τελευταίο τρίμηνο κεντρικές τράπεζες εφοδιαζονται σε χρυσό σε ποσότητες που δεν έχουμε ξαναδεί.Δειτε εδω  Γιατι λοιπον οι κεντρικες τραπεζες συσσωρευουν τοσο χρυσο?

Υπαρχει κατι που δεν μας το λενε?


Στην Wall Street τωρα..


Τα κερδη πρωτου τριμηνου ηταν αξιοπρεπη, αν οχι θεαματικα..
Και πολλά εταιρικά στελέχη εκδίδουν οδηγίες για συγκρατημένη αισιοδοξια  για το υπόλοιπο του έτους.

Αλλα ενω τα χειλη τους λενε ενα πραγμα, τα πορτοφολια τους λενε ενα αλλο.


Το επιπεδο των πωλησεων μεταξυ των 
S&P 500 (SPX) εταιρειων ειναι το υψηλοτερο εδω και 10 χρονια.Αυτο δεν ειναι καλο.
Πολλοι απο αυτους που γνωριζουν πολυ καλα τι συμβαινει, εμφανιζονται να αποσυρονται απο την αγορα, ενω αυτη (η αγορα) κυμαινεται ακομη  σε υψηλα επιπεδα.

Current Stock Chart for FACEBOOK INC-A (FB)
Αλλοι γνωστες φαινεται να προσπαθουν να διασωθουν πριν πεσει και  τους πλακωσει.
Απλα δειτε τι εχει συμβει με την μετοχη του facebook.Χτυπαει το ενα αρνητικο ρεκορ  μετα το αλλο.

Το παρακατω ειναι ενα αρθρο απο το CNN.Δειτε εδω

Η ζωη του facebook σαν δημοσια εταιρεια, εχει εναν εφιαλτη απο την πρωτη ημερα και ο πονος συνεχιστηκε καθως πολλοι γνωστες , στην τελευταια συνεδριαση, ειχαν την ευκαιρια να διωξουν τα αποθεματικα τους.

 Και ο κατηφορος του facebook συνεχιζεται...Εχει ηδη χασει το μισο της αξιας του.
Θα σημανει το facebook το τελος της  παραλογης χρηματηστηριακης φουσκας που γιναμε μαρτυρες τα τελευταια δυο χρονια?

Συνολικα οι ιδιωτες επενδυτες ειναι απασχολημενοι να τραβανε συνεχεια χρηματα απο τα αποθεματικα, κατα τις τελευταιες εβδομαδες.


Οι ακόλουθες είναι οι καθαρές εισροές σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε εβδομάδων (σε εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το ICI ....Δειτε εδω


7/11/2012: -537


7/18/2012: 637


7/25/2012: -2,999


8/1/2012: -6,866


8/8/2012: -3,684


Σύμφωνα με τα ανωτέρω στοιχεία, περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολλάρια έχουν τραβηχτεί έξω από τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες μόνο.

 Μηπως αυτο σημαινει κατι?
Ισως.

Ισως οχι.

Αλλα ειναι πολυ ενδιαφερον να το παρακολουθειτε.


ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ;


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται να κανει  προετοιμασίες για κάτι πραγματικά μεγάλο.

 Αυτή την εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι η Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης σχεδιάζει να αγοράσει 174.000 κοίλες σφαίρες(hollow point bullets) , εμπορευμα το οποίο θα παραδοθεί σε 41 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Αμερική.Δειτε εδω
  
Τώρα, γιατί στον κόσμο , η Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης χρειάζεταιι 174.000 σφαίρες;


Και γιατί χρειάζονται κοίλες σφαίρες ; Αυτές οι σφαίρες έχουν σχεδιαστεί για να προκαλουν τη μεγαλυτερη δυνατη βλάβη  στα εσωτερικά όργανα.  Αλλά φυσικά αυτη είναι μόνο η τελευταία σε μια σειρά από πολύ μεγάλες αγορές  πυρομαχικών από τις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες.
 
     Τον περασμένο Μάρτιο, το Εσωτερικής Ασφάλειας αγόρασε 450 εκατομμύρια γύρους, διαμετρήματος 0.40-κοίλες σφαίρες, που έχουν σχεδιαστεί για να  προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στα όργανα, προκαλώντας ερωτήματα ως προς το γιατί το DHS χρειάζεται ένα τόσο μεγάλο ποσό τοσο ισχυρών σφαιρων,μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς .Δειτε εδω


  Αυτό ακολουθήθηκε από μια άλλη πρόσκληση αγορας απο το ιδιο υπουργειο ( DHS) με την οποια ζητά επιπλέον 750 εκατομμύρια γύρους ανάμικτες σφαίρες, συμπεριλαμβανομένων 357 mag κύκλους που είναι σε θέση να διαπεράσουν τοίχους.Δειτε εδω

Τώρα, γιατί στον κόσμο, θα χρειαστει η κυβέρνηση πάνω από ένα δισεκατομμύριο πυρομαχικών;

 Αν ήταν για τον στρατο   των ΗΠΑ θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε αυτό. Μπορείτε να κάψετε μέσα από ένα σωρό πολέμους καταπολέμηση των πυρομαχικών.Μπορει να τα ξοδεψει μεσα απο εναν σωρο πολεμους.

Αλλά αυτό δεν έχει νόημα - εκτός και αν πιστεύουν ότι  καποιο μεγάλο πρόβλημα έρχεται.

 Ισως ομως δεν θα επρεπε να τους κατηγορησουμε.
  Η οικονομία των ΗΠΑ  εξακολουθεί να καταρρέει  και παντου γύρω υπάρχουν σημάδια κοινωνικής αποσύνθεσης.

Ο αμερικανικός λαός είναι περισσότερο απογοητευμένος και οργισμένος  από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία. Οι επερχόμενες εκλογές θα προκαλέσουν
στους Αμερικανους ακομη περισσοτερο θυμο και επισης θα επιφερουν ακομη περισσοτερο διχασμο.

Το μονο που χρειαζεται αυτη η χωρα για να εκραγει ειναι απλα μια σπιθα.


Και αυτη η σπιθα θα μπορουσε να ειναι οι επερχομενες εκλογες.

η

Θα μπορούσε να είναι η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ή θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο.

Αλλά οι συνθήκες είναι σίγουρα εκεί για να συμβεί η εκρηξη.

 Δυστυχώς, η αμερικανική κοινή γνώμη ποτέ δεν ειδοποιηθηκε να προετοιμαστει, επειδή ποτέ οι αρχές  δεν θελουν να πανικοβαλλουν" το γενικό πληθυσμό.

Ο λαος ειναι παντα αυτος που το μαθαινει τελευταιος, και αυτο βρωμαει.

 Γι 'αυτό μην περιμένετε να έρθει κάποιος στην τηλεόραση και να ανακοινώσει σχετικα με την κριση που συμβαίνει.

Αν περιμένουν τόσο πολύ, θα είναι πολύ αργά.

Αντ 'αυτού, ανοίξτε τα μάτια σας και σκεφτείτε για τον εαυτό σας.


Θα πρέπει όλοι μας να εργαστούμε σκληρά και να προετοιμαστουμε για την επερχόμενη κρίση, οσο ακόμα μπορούμε.

Όπως μπορείτε να δείτε, Wall Street, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου είναι απασχολημένοι με τις δικες τους προετοιμασιες.

Μην βάζετε το κεφάλι σας στην άμμο.

 Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι εκεί και ο χρόνος εξαντλείται.



http://www.apocalypsejohn.com/2012/08/wall-street.html
 http://logia-tou-aera.blogspot.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου