Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μητέρα Μυρτώς: "Τι θα έλεγε ο Τσίπρας αν ήταν το παιδί του;"


Η πινακίδα «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας» είναι το κεντρικό σημείο αναφοράς στο ζωντανό εφιάλτη που ζει τις τελευταίες εβδομάδες η κυρία Μαίρη Κοτρώτσου και ο προθάλαμος της ΜΕΘ στον πρώτο όροφο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν έχει γίνει πλέον σπίτι της. Την ίδια στιγμή ο άνθρωπος που με τυφλή μανία χτύπησε τη Μυρτώ διαλύοντας σχεδόν τα κρανίο της στα βράχια της παραλίας Χρυσής Ακτής της Πάρου μεταφέρθηκε από το νησί από όπου και συνελήφθη στις φυλακές Αυλώνα.

Η σύλληψη και η ομολογία του είναι κάτι που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα στην κυρία Κοτρώτσου:

«Αυτή τη στιγμή το μόνο που θέλω είναι να ξυπνήσει το παιδί μου. Δεν με νοιάζει ποια θα είναι η τιμωρία του δράστη. Η σύλληψή του δεν με ανακούφισε από τον πόνο. Βεβαίως και είναι προς τιμήν της Ελληνικής Αστυνομίας που τον συνέλαβε, όμως εγώ δεν μπορώ να νιώσω καμία ευχαρίστηση για όσο διάστημα η κόρη μου θα βρίσεται στην Εντατική».

Κάνοντας σκέψεις που μόνο υπό το κράτος τεράστιας συναισθηματικής πίεσης μπορεί να κάνει καποιος η κυρία Κοτρώτσου τολμά να εξομολογηθεί στο Πρώτο Θέμα κάτι πραγματικά συγκλονιστικό: «Εάν μου έλεγαν να αφήσουν ελεύθερο αυτόν τον άνθρωπο με αντάλλαγμα να σηκωθεί όρθια η Μυρτώ και να περπατήσει θα συμφωνούσα αμέσως. Αρκεί βέβαια να μην πάθει το ίδιο κάποιο άλλο παιδί».
Η κα Κοτρώτσου είναι υποχρεωμένη να ζει ταυτόχρονα σε δύο πραγματικότητες: από τη μία είναι το περιβάλλον της ΜΕΘ του Αττικού Νοσοκομείου και η Μυρτώ που μάχεται να κρατηθεί στη ζωή και από την άλλη η πολιτική αντιπαράθεση που μαίνεται για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα. Η πρόσφατη εκκαθαριστική επιχείρηση των λαθρομεταναστών από το κέντρο της Αθήνας που διενήργησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «Ξένιος Ζευς» προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των άλλων πολιτικών δυνάμενων:

«Θα ήθελα να πω στους εκπροσώπους αυτών των κομμάτων» λέει με έμφαση η κυρία Κοτρώτσου «ότι μιλούν εκ τους ασφαλούς διότι ως βουλευτές έχουν ασφάλεια και δεν φοβούνται για τα παιδιά τους.

Αν ήταν το παιδί π.χ. του κ. Τσίπρα στη θέση της κόρης μου ποια θα ήταν η θέση του για τους μετανάστες; Όμως δεν έχει νιώσει τον κίνδυνο δίπλα του και μάλλον δεν θα τον νιώσει ποτέ γιατί το Σύνταγμά μας παρέχει αστυνομική δύναμη τόσο για εκείνον όσο και για την οικογένειά του. Καλά θα έκανε λοιπόν, να ενημερωνόταν από το αστυνομικό δελτίο για τις κακοποιήσεις γυναικών από τους αλλοδαπούς που έρχονται – οι περισσότεροι-παράνομα στη χώρα μας.
Δεν είμαι κατά του Τσίπρα αλλά σε μερικά πράγματα άλλο Τσίπρα κι άλλο τσίπα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου