Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μοιράζουν μάσκες αερίων & ανοίγουν καταφύγια στο Ισραήλ - Προς επίθεση στο Ιράν;


Μάσκες αερίων και οδηγίες για το που βρίσκονται τα καταφύγια και πως θα έχουν πρόσβαση οι πολίτες σε αυτά μοίρασε η ισραηλινή κυβέρνηση σε μία κίνηση που πυροδότησε την φημολογία ότι επίκειται επίθεση στο Ιράν. Σε σχετικό ρεπορτάζ στο τηλεοπτικό καναλιού "10" του Ισραήλ, αναφέρεται ότι είναι "Η ισραηλινή επίθεση είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί κατά του Ιράν πριν από τις αμερικανικές εκλογές, όταν ο Μ.Ομπάμα δεν θα μπορεί παρά να συμφωνήσει και να βοηθήσει την επίθεση".

Ως χρόνος διεξαγωγής της επίθεσης τοποθετείται η το τέλος Οκτωβρίου το αργότερο. Όπως αναφέρει ο πολεμικός ανταποκριτής, Alon Ben-David, στο "Κανάλ 10" "Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την επίθεση. Συγκωντρώνουν καύσιμα, ανοίγουν καταφύγια που ήταν κλειστά και κατασκευάζουν νέα. Όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε σε φάση ότι η επίθεση έχει προαποφασιστεί".  

Την ίδια άποψη έχει και ο Βρετανός ειδικός στις ένοπλες συγκρούσεις και την ισραηλινή πολιτική σκηνή συγγραφέας, Michael Burleigh.
 Την ίδια στιγμή ένα άλλο μέτωπο φαίνεται οτι κάνει την εμφάνισή του για το Ισραήλ: Η Αίγυπτος με αφορμή την καταδίωξη φανατικών ισλαμιστών στην χερσόνησο του Σινά, καταπάτησε την ειρηνευτική συμφωνία του 1976 στο Καμπ Ντέϊβιντ και μετέφερε αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα!
Τα οποία φυσικά δεν τα χρειάζεται για να κυνηγήσει τους αντέρτες, άρα κάτι άλλο πολύ σοβαρότερο συμβαίνει. αν δούμε και το νέο πρόεδρο της Αιγύπτου Μ.Μόρσι να πηγαίνει ο ίδιος στην σύνοδο των Αδεσμεύτων στην Τεχεράνη, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ-πολύ σοβαρά για την ασφάλεια στην περιοχή και θα σημαίνει ότι η Αίγυπτος, η μεγαλύτερη και καλύτερα εξοπλισμένη αραβική δύναμη, θα έχει μετατραπεί από παράγοντα ασφάλειας σε δυνητικό κίνδυνο για το Ισραήλ...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου