Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Για τρείς π@υτάνες




Ένοχες για «χουλιγκανισμό» και «υποκίνηση σε θρησκευτικό μίσος» έκρινε σήμερα ρωσικό δικαστήριο τις διεθνείς προβοκατόρισσες Pussy Riot, που τις έβαλαν να προσβάλουν τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και τα εκατομμύρια των πιστών της, όπως ακριβώς έκαναν οι εβραιοκομμουνιστες του Τρότσκι και του Λένιν το 1917, επιβάλλοντάς τους ποινή διετούς κάθειρξης. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρίνα Σίροβα, που διάβασε το σκεπτικό της απόφασης είπε: «Oι πράξεις των γυναικών ήταν ιερόσυλες, βλάσφημες και παραβίασαν τα δικαιώματα της εκκλησίας».

Το διεθνές ρουφιανορεπερτόριο της «ατομικής ελευθερίας», που βρισκόταν πίσω από τον προβοκατόρικη «έκφραση» έδωσε αμέσως τα ρέστα του.

Η επικεφαλής της «ευρωπαϊκής διπλωματίας» Κάθριν Άστον είπε: «Είμαι βαθιά απογοητευμένη από την απόφαση του δικαστηρίου στη Ρωσία σχετικά με την υπόθεση των μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot . Αυτή η απόφαση είναι δυσανάλογη». Ακριβώς το ίδιο αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, που καταδίκασε τη «δυσανάλογη» ποινή και κάλεσε τις ρωσικές αρχές να προχωρήσουν σε αναψηλάφηση της δίκης ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα. «Οι ΗΠΑ ανησυχούν ταυτοχρόνως για την καταδίκη, για τις δυσανάλογες ποινές που επιβλήθηκαν από ένα δικαστήριο της Μόσχας σε μια δίκη κατά των μελών του συγκροτήματος Pussy Riot, και για τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει αυτό στην ελευθερία της έκφρασης στη Ρωσία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε , «η υπερβολικά σκληρή αυτή ετυμηγορία δεν συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές αξίες του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, υπέρ των οποίων έχει ταχθεί η Ρωσία ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης». «Ο πρόεδρος Πούτιν θα πρέπει να ενεργήσει ώστε η ανεξαρτησία και η δικαιοσύνη να αποτελούν τον μόνο οδηγό στα ρωσικά δικαστήρια», δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρκους Λένινγκ. «Ιδιαίτερα δυσανάλογη» χαρακτήρισε και η Γαλλία την καταδίκη σε διετή φυλάκιση των τριών μελών του ρωσικού συγκροτήματος για «χουλιγκανισμό» και «υποκίνηση σε θρησκευτικό μίσος».

«Ο λόγος, ανεξάρτητα από το πόσο προκλητικός, σατιρικός ή ευαίσθητος είναι, δεν πρέπει να περιορίζεται ή να εμποδίζεται και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγεί σε ποινές φυλάκισης», δήλωσε η Ντούνια Μιγιάτοβιτς, αρμόδια για την Ελευθερία του Τύπου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με έδρα τη Βιέννη. Η Μιγιάτοβιτς πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη καταδίκη είναι μέρος μιας επικίνδυνης τάσης να περιορίζεται η ελευθερία του λόγου. Οι Ρουφιάνοι από τη «Διεθνή Αμνηστία» , ζήτησαν από τη ρωσική κυβέρνηση να απελευθερώσει τις πουτάνες των Pussy Riot «αμέσως και χωρίς όρους». «Η απόφαση έχει στόχο να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση σε οποιονδήποτε άλλο τολμήσει να επικρίνει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την κυβέρνησή του», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει χαρακτηρίσει τις γυναίκες «φυλακισμένες συνείδησης», επισημαίνοντας ότι κρατούνται απλώς και μόνο επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου.
Σχεδόν ταυτόχρονα δικαστήριο στη Μόσχα απέρριψε τις προσφυγές κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης για την απαγόρευση των παρελάσεων «gay pride» ομοφυλόφιλης στην πόλη για τα επόμενα 100 χρόνια. Ο δήμος υποστηρίζει ότι οι παρελάσεις μπορεί να διαταράξουν την τάξη και ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν τις υποστηρίζουν. Κατά της απόφασης είχε προσφύγει ο Ρώσος ακτιβιστής πούστης , Νικολάι Αλεξέγεφ, που δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενω εξέφρασε την αντίθεση του στην απαγόρευση των Αρχών της Αγίας Πετρούπολης στην διάδοση «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας». 
 
deltio11 
 
 hellenicrevenge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου