Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο δήμος Ζαρού στο Ηράκλειο κατέβασε την Ελληνική Σημαία!

Ο δήμος Ζαρού στο Ηράκλειο κατέβασε την Ελληνική Σημαία! Ένας αντιδήμαρχος της περιοχής είχε την ιδέα στα πλαίσια της "αδελφοποίησης" που αποφάσισε ο δήμος Ζαρού στο Ηράκλειο να κατέβει η Ελληνική Σημαία και να αντικατασταθεί με την σημαία του γερμανικού δήμου. Ο αντιδήμαρχος ζήτησε από δύο εργάτες του δήμου να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τον ιστό μπροστά από το δημοτικό κατάστημα και να ανεβάσουν την σημαία του δήμου της Βαυαρίας, ώστε να κυματίζει πλάι στην σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπάρχει στον δεύτερο ιστό. Οι εργάτες αρνήθηκαν και τότε ο αντιδήμαρχος που επέμενε να εφαρμοστεί η ιδέα του, κατέβασε μαζί με έναν άλλο υπάλληλο την ελληνική σημαία.
Μέλη του τοπικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν έντονα σε αυτή την εθνική προσβολή κατεβάζοντας την γερμανική σημαία και απαιτώντας την άμεση ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας και πάλι στον ιστό. 
Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Οργάνωσης Κρήτης: "Ο πρώην Δήμος Ζαρού (πλέον ανήκει στον Δήμο Φαιστού) στο Ηράκλειο προσφάτως είχε αδελφοποιηθεί με τον ανάλογο της Βαυαρίας στην Γερμανία. Στο Δημοτικό κτίριο κυμάτιζαν δυο σημαίες, η Ελληνική και αυτή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Οι δημοτικοί "άρχοντες" θεώρησαν σκόπιμο αντί να κατεβάσουν την σημαία της Ε.Ε, να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία και να αναρτήσουν την Γερμανική! Η πράξη αυτή έπεσε στην αντίληψη του τοπικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής στον Ζαρό και αμέσως φρόντισαν ώστε να κατέβει η Γερμανική σημαία απαιτώντας την ανάρτηση της Ελληνικής. Ωστόσο οι αρχές φρόντισαν να αναζητήσουν στα πλαίσια του αυτοφώρου τους "δράστες" της... υποστολής της Γερμανικής σημαίας. Εμείς έχουμε να τους προτείνουμε κάτι πιο εύκολο. Ας αρχίσουν από τους δράστες της υποστολής της... Ελληνικής σημαίας που βρίσκονται μέσα στο Δημαρχείο!"
xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου