Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Προς κουρδικό κράτος; - Το ΡΚΚ έχει "κλειδώσει" το Şemdinli - Δεκάδες νεκροί Τούρκοι


Για πρώτη φορά γίνεται σαφές ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός κουρδικού κράτους και μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται ότι επιχειρούν οι Κούρδοι αντάρτες του ΡΚΚ στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ-Συρίας. Σχεδόν όλα τα τουρκικά στρατιωτικά φυλάκια βρίσκονται υπό πολιορκία από τους μαχητές του ΡΚΚ στο Şemdinli και έχουν αναχαιτιστεί όλες οι προσπάθειες του τουρκικού Στρατό να ανακαταλάβει την περιοχή.
Το ΡΚΚ έχει εγκαινιάσει την καινούρια του στρατηγική από τις 23 Ιουλίου με απόλυτη επιτυχία αναγκάζοντας τον τουρκικό στρατό να αναδιπλωθεί. Στόχος των μαχητών είναι να εγγυηθούν την απόλυτη "ακινησία" γύρω από τα στρατιωτικά φυλάκια και να περιορίσουν τις κινήσεις των Τούρκων στρατιωτών.

Έχουν αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής στέλνοντας μεγάλες δυνάμεις που έχουν αποκλείσει στα φυλάκια - όσαν δεν έχουν καταληφθεί - τον τυρκικό Στρατό και στην Στρατοχωροφυλακή και προσβάλουν τις δυναμεις που έρχονται ως ενισχύσεις. Αποτέλεσμα: Δεκάδες νεκρούς μετρά ο τουρκικός Στρατός.

Εν ολίγοις τα φυλάκια της περιοχής έχουν αποστερηθεί πλέον την απαραίτητη διοικητική μέριμνα με την οποία καθίστανται ικανά να επιχειρούν. Δηλαδή εφόδια και πυρομαχικά.


Οι Κούρδοι μαχητές εγκατέλειψαν την μέχρι τώρα πολύχρονη στρατηγική τους "χτυπώ και φεύγω", αντ'αυτού αποκτούν τον έλεγχο μιας μεγάλης υπαίθριας περιοχής εμποδίζοντας, και περιορίζοντας έτσι τις κινήσεις του τουρκικού στρατού.  

Ο τουρκικός στρατός έχει καταστεί όμηρος μέσα στα φυλάκιά του και χρησιμοποιείται ως "δόλωμα" για να προσελκύσουν και να καταστρέψουν μεγαλύτετους σηχματισμούς.
  Να θυμίσουμε ότι ένας από τους βουλευτές που συναντήθηκε με το ΡΚΚ εξοργίζοντας την κυβέρνηση Ερντογάν , ο Gülten Kışanak είπε " δεν συναντήσαμε δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή που εξετάσαμε!", μάλλον η δήλωση αυτή εκνεύρισε περισσότερο την Άγκυρα παρά η παρουσία των βουλευτών. 

Το πόσο σοβαρή είναι πλέον η κατάσταση, και το ότι οι Κούρδοι με αξιώσεις φιλοδοξούν να "πετάξουν" έξω τον στρατό, φαίνεται και από την νευρικότητα που διακατέχει την κυβέρνηση Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες, αλλά και τα σώματα ασφαλείας.

Ο σημαίνων θρησκευτικός ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, Σεΐχης Αντνάν αλ Αρόορ  δήλωσε αναφερόμενος στους Κούρδους της Συρίας και στις φήμες που ακούγονται για συριακό Κουρδιστάν ότι: «Δεν θα επιτρέψουμε τη διαίρεση της Συρίας». Τασσόμενος έτσι κατά των Κούρδων αυτονομιστών και υποστηρίζοντας έτσι τη φίλη και σύμμαχο Τουρκία στην κοινή τους προσπάθεια να "γκρεμίσουν" το καθεστώς Ασαντ με τη βοήθεια όλων των Δυτικών.

Η αντίδραση του Αρόορ προκάλεσε την αντίδραση των Κούρδων της Συρίας και το θεώρησαν ως κακό προμήνυμα. Ο Μουσταφά Μπακίρ, μέλος της Νεολαίας του Κουρδικού Κινήματος αξιολογώντας τις δηλώσεις του  Σεΐχη Αρόορ, είπε ότι πρόκειται για κακή προειδοποίηση.

«Θα περίμενε κανείς να διαδραματίσει ενωτικό ρόλο, όπως αρμόζει στο ρόλο ενός κληρικού», είπε αντιδρώντας.

Προφανώς κάποιοι μουσουλμάνοι είναι πιο καλοί μουσουλμάνοι για τον Άραβα Σείχη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου