Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ω...ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ .ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ.



ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ...
Απο protothema
Τα μυστικά του κλεμμένου Opel Corsa, που χρησιμοποίησε το άγριο κουαρτέτο στη ληστρική επιδρομή της Alpha Bank Νάουσας, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αρχές. Το όχημα που είχε κλαπεί από γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Αθήνα και οι κλεμμένες πινακίδες που του «φόρεσαν» οι δράστες και ανήκουν σε Opel Astra, εξετάζεται εξονυχιστικά από τους ειδικούς των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία αλλά και ίχνη DNA των ληστών που οι μέχρι στιγμής έρευνες δείχνουν πως είναι Αλβανοί.
Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούνται από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και μάλιστα σε περίπτωση ληστείας το Νοέμβριο του 2010 στο κατάστημα Practicer στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ένα άγριο σκηνικό με δράστες δύο Αλβανούς, μια κινηματογραφική καταδίωξη και τρεις τραυματίες. Ειδικότερα, το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου, δύο Αλβανοί χρησιμοποιώντας το κλεμμένο αυτοκίνητο πήγαν στο Praktiker του Ελληνικού, στο πάρκινγκ επιτέθηκαν σε έναν πελάτη και του άρπαξαν άρπαξαν 800 ευρώ που είχε πάνω του.
Ο ένας από αυτούς πήρε και το αυτοκίνητο του και διέφυγαν τα δύο αυτοκίνητα. Ακολούθησε καταδίωξη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο ένας ληστής με το κλεμμένο αυτοκίνητο κατάφερε να διαφύγει.
Ο άλλος , με το αυτοκίνητο του πελάτη μπήκε αντίθετα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, παρέσυρε δύο μοτοσικλέτες και ένα ποδήλατο τραυματίζοντας τους οδηγούς ελαφρά.. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον βάλουν στο χέρι και να τον συλλάβουν.
 Ίχνη DNA αναζητούν οι αστυνομικοί και από τα ρούχα του άτυχου οδηγού ταξί, Δημήτρη Μίχα καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 53χρονος ήρθε σε επαφή με έναν από τους ληστές και πάλεψε μαζί του για περίπου ένα με ενάμισι λεπτό. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένεται να βγουν μέσα στις επόμενες ημέρες και έτσι οι αρχές θα έχουν ίσως μια ξεκάθαρη εικόνα και πολύτιμα στοιχεία στα χέρια τους που θα στρέψουν τις έρευνες σε νέες κατευθύνσεις. Στην περίπτωση δε του αυτοκινήτου, αυτό που ψάχνουν είναι και οι λίστες επιβατών των ακτοπλοϊκών εταιρειών έτσι ώστε να διαπιστώσουν πότε αλλά και με ποιους επιβάτες, έφθασε στο νησί.
Την ίδια ώρα, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι άνδρες της Ασφάλειας που μετέβησαν χθες το μεσημέρι από την Αθήνα στη Νάουσα και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, εξακολουθούν να χτενίζουν το νησί προκειμένου να εντοπίσουν το κρησφύγετο των τεσσάρων ληστών καθώς όσο περνούν οι ώρες η εκδοχή που τους θέλει να την έχουν «κοπανήσει» με φουσκωτό σκάφος από το νησί, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.
Παρά τις έρευνες των αρχών σε ύποπτα σπίτια, εγκαταλελειμμένες οικίες αλλά και δεκάδες σκάφη στο νησί της Πάρου, τη γειτονική Νάξο αλλά και την Αντίπαρο δεν εντοπίστηκε κάτι περίεργο ενώ ακόμη και η περίπτωση τριών αλλοδαπών και ενός Έλληνα που ελέγχθησαν αποδείχθηκε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.
Όλα, σύμφωνα με τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, δείχνουν πως ενδεχομένως η συμμορία διαθέτει γιάφκα στην περιοχή όπου και έχουν λουφάξει μέχρι να καταλαγιάσει ο θόρυβος και να χαλαρώσουν οι έλεγχοι αφού τόσο στο λιμάνι της Παροικιάς και στο αεροδρόμιο της Πάρου οι έρευνες είναι εξονυχιστικές για να εξαφανιστούν. Παράλληλα εξετάζουν το ενδεχόμενο αν πρόκειται για την ίδια ληστρική ομάδα που στις 16 Ιουλίου χτύπησαν την Alpha Bank των Σπετσών, άρπαξαν μισό εκατομμύριο ευρώ και έχοντας ως ασπίδα δύο γυναίκες υπαλλήλους εξαφανίστηκαν με φουσκωτό σκάφος που λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε καμένα στο Πόρτο Χέλι. Η αιματηρή ληστεία στη Νάουσα της Πάρου παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με την επιδρομή των Σπετσών και αυτό που ψάχνουν οι αστυνομικοί είναι αν στην περίπτωση της Πάρου, όπως και αυτή των Σπετσών στην άγρια ομάδα συμμετείχε γυναίκα. Όπως επίσης και αν οι δράστες κουβαλούσαν βαρύ οπλισμό από τη στιγμή που υπάρχει κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ότι είδε έναν από τους ληστές να κρατά μια μεγάλη τσάντα του τένις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου