Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Η εφημερίδα “Δημοκρατία” για Χρυσή Αυγή

Η εφημερίδα “Δημοκρατία” για Χρυσή Αυγή Ολόκληρο το αφιέρωμα για την Χρυσή Αυγή στην εφημερίδα "Δημοκρατία" που κυκλοφορεί σήμερα, σελίδες 24-25
Ένα δακρυσμένο απόγευμα με τη Χρυσή Αυγή


Μια άσπρη και μια κόκκινη ταινία, σαν αυτές που χρησιμοποιεί η Αστυνομία, και μια αλυσίδα από Χρυσαυγίτες οριοθετούν τον χώρο, ενώ ο βουλευτής Αττικής Ηλίας Κασιδιάρης δίνει οδηγίες από την ντουντούκα: «Η ομάδα ασφαλείας να στείλει τον κόσμο πίσω, στην ουρά. Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Λίγη υπομονή και θα εξυπηρετηθείτε όλοι». Ηλικιωμένοι, γονείς με μωρά στην αγκαλιά, γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, άνδρες με στρατιωτικές φανέλες των καταδρομών και γιαγιάδες που κουνούν ρυθμικά  τις βεντάλιες τους σχηματίζουν μια ουρά 10 μέτρων και περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους.
Περνούν από το τραπέζι εγγραφών , συμπληρώνουν τα στοιχεία τους σε ένα καρτελάκι με το έμβλημα της Χρυσής Αυγής και παραλαμβάνουν ένα μικρό τσουβάλι πατάτες, ένα μπουκάλι λάδι, μακαρόνια, γάλα, χυμούς πορτοκάλι και λεμόνι, κρέμες στιγμής και φρυγανιές. «Λίγο χώρο να περάσει η κοπέλα με το καροτσάκι» φωνάζει ο Βουλευτής Β’ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος, που συντονίζει τη διαδικασία και, αμέσως, η περιφρούρηση ανοίγει διάδρομο για μια νεαρή κοπέλα με κινητικά προβλήματα.
Λίγο πιο κάτω, δύο Χρυσαυγίτες κοιτάζουν με καχυποψία έναν από τους – μετρημένους στα δάχτυλα ενός χεριού- φωτορεπόρτερ που βρίσκονται στο σημείο. «Τώρα μας θυμηθήκατε; Τώρα μας θέλετε;» τον ρωτούν, χωρίς να πάρουν απάντηση.
«Όποιος έχει παρκάρει στην γωνία ένα άσπρο Punto ή ένα άσπρο Polo να το πάρει, γιατί ο κύριος τροχονόμος θέλει να κόψει κλήση» ακούγεται από την ντουντούκα, την ώρα που οι λιγοστοί επιβάτες του τρόλεϊ  1 –μετανάστες οι περισσότεροι- προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.
Οι οδηγοί που σταματούν στο φανάρι κοιτάζουν σαστισμένοι, ενώ κάποιοι επικροτούν με κορναρίσματα. Ανάμεσά τους και ένας οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου Αθηναίων. Μια μεσήλικη γυναίκα, με συνοδηγό έναν 15χρονο  και δυο μικρά παιδιά στο πίσω κάθισμα, φρενάρει απότομα στη Δηλιγιάννη για αν χαιρετήσει τον Ηλία Κασιδιάρη. «Ο Ηλίας δεν είναι; Γεια σου, Ηλία, να σε χαιρόμαστε!» προλαβαίνει να του πει, ενώ ο βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής γίνεται διαρκώς αποδέκτης ευνοϊκών σχολίων για το επεισόδιο που έλαβε χώρα live στον ΑΝΤ1 με τη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου. «Παρακαλώ, περάστε όλοι πίσω. Οι μισοί έχετε πιστοποιητικά, δεν γίνεται να περάσετε πρώτοι. Να ξέρετε ότι λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο και στα Άνω Λιόσια. Μπορείτε να πάτε εκεί με την ησυχία σας να πάρετε τρόφιμα και ρουχισμό» ενημερώνει τον κόσμο κ. Ηλίας Παναγιώταρος.

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου