Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Εκχωρήστε την κυριαρχία σας για να σωθείτε!

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Εκχωρήστε την κυριαρχία σας για να σωθείτε! Σε απίστευτες δηλώσεις προχώρησε το σημαίνων στέλεχος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Άσμουσεν, για εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας των εθνών της Ευρώπης στους διεθνείς τοκογλύφους της Ευρωζώνης, αν θέλουν να… σωθούν. Ιδού οι σχετικές δηλώσεις:

«Ο πυρήνας του σημερινού διαλόγου για το μέλλον της οικονομικής ένωσης έχει ένα όνομα: την περαιτέρω εκχώρηση της κυριαρχίας. Αυτό σημαίνει να εκχωρηθούν στην ευρωζώνη εξουσίες που θα αποτρέπουν αποτελεσματικά και θα διορθώνουν μη βιώσιμες πολιτικές σε κάθε κράτος μέλος της. Συγκεκριμένα, αυτό θα σημαίνει πως οι αρχές της ευρωζώνης θα έχουν τη δικαιοδοσία να περιορίζουν τις δυνατότητες κάθε χώρας να διευρύνει το χρέος της και θα έχουν δικαίωμα παρέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς και να αναγκάζουν τα κράτη μέλη να διορθώνουν τις πολιτικές τους, είτε στον χρηματοοικονομικό, στον διαρθωτικό, είτε στον δημοσιονομικό τομέα… Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης να ακολουθούν πολιτικές που δημιουργούν βάση σε άλλες και αποσταθεροποιούν το συνολικό οικοδόμημα της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης».

Είναι όλα αυτά πιστή αντιγραφή των εξωφρενικών δηλώσεων της τότε (2005) προέδρου της βουλής Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, κατά την ορκωμοσία του τελευταίου. Σας τις θυμίζουμε:

«Τα εθνικά σύνορα κι ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη. Τα δικαιώματα του ανθρώπου πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων. Πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Άραγε, τι έχουν να πουν κάποιοι που όταν αναδείξαμε το ζήτημα μας χαρακτήριζαν «ευφάνταστους», «συνομωσιολόγους» κ.τ.λ.; 

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου