Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Παρεξηγήθηκε ο "Εξάντας" επειδή του θίξαμε τους μαυρούληδες!!!



AFISALEYKOS
Εγκεφαλικό πρέπει να έπαθε ο Αυγερόπουλος όταν είδε την ανάρτηση μας σχετικά με το ντοκυμαντέρ "Ο Τελευταίος Λευκός". 
Ο τίτλος που χρησιμοποίησε για να μας καταγγείλει τα λέει όλα:
 "Είναι εξοργιστικό, ανήθικο και απαράδεκτο να χρησιμοποιείται βρώμικα η δουλειά του Εξάντα"...
Το υπόλοιπο άρθρο του το παραθέτουμε στο τέλος.

 Προσέξτε τις λέξεις: 

"Εξοργιστικό, ανήθικο, απαράδεκτο" και στο κείμενο του: "ακροδεξιοί", "μισάνθρωποι", "ρατσιστές", "παρωπιδοφόροι", "φασίστες" (κλασικά...), "ονειρεύονται μια κοινωνία "αρείων" και σκλάβων", "νοσηρές θέσεις τους", "φανατικοί εκφραστές του μίσους", "κραυγάζουν άναρθρα", "σαθρή επιχειρηματολογία", "ποτίζουν με μίσος τους αφελείς", "παραχαράσσεται με τόσο βρώμικο και διαστρεβλωτικό τρόπο η δουλειά μας"!!! 

Προσέξτε πολύ αυτό: 
"με την ανοχή της υποτιθέμενης δημοκρατικής πολιτείας μας, που κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, που κάνει πως δεν βλέπει, που καταδικάζει το θύμα και αφήνει ελεύθερους τους ενόχους" 

Η απάντηση:

Γιώργο, καταλαβαίνω ότι έπαθες σοκ και για αυτό σε δικαιολογώ, γνωρίζοντας και το πόσο ευαίσθητος είσαι. Αλλά εσύ ρε παιδί μου το παράκανες... Πως τους χώρεσες τόσους χαρακτηρισμούς σε δέκα γραμμές; 
Κατηγορείς, χαρακτηρίζεις, λες, λες και δεν μας εξηγείς εν τέλη ποιο είναι το πρόβλημα σου! 
Με ποιο τρόπο "παραχαράσσεται τόσο βρώμικα και διαστρεβλωτικά η δουλειά σας"; Το βίντεο δεν το έχουμε καν στο μπλογκ και στέλνουμε τους αναγνώστες μας να το δουν στην δική σου σελίδα! 
Που είναι η παραχάραξη;
 Εξ απολύεις  σοβαρές κατηγορίες χωρίς κανένα στοιχείο και μας απειλείς με την δικαιοσύνη; Εσύ τι θα αποδείξεις στην δικαιοσύνη; Που και πως "παραχαράξαμε" την δουλειά σου; 
Εκτός αν εννοείς το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε εμείς βλέποντας την δουλειά σου. Κι αυτό θα μας το επιβάλεις; Θα μας πας κατηγορούμενους με την κατηγορία πως δεν είμαστε καλοί μαθητές στο μάθημα του αντιρατσισμού; 
Πως αντί να δούμε ότι ο ρατσισμός είναι το πρόβλημα είδαμε μαύρους να σκοτώνουν λευκούς;
Πες καθαρά όμως Γιώργο: 
Τι ακριβώς θέλεις να μας κάνει η δημοκρατία; 
Ποια είναι τα θύματα και ποιοι οι ένοχοι που αναφέρεις;

Μίλα απλά να καταλάβουμε και εμείς οι απλοί εργάτες:
Μήπως (επειδή μιλάς και για αυτό) κρίνεις πως ο σωστός τρόπος να μας αντιμετωπίσει η δημοκρατία είναι η δολοφονία, όπως επιχείρησαν να μας σκοτώσουν οι αριστεροί και αναρχικοί υπερδημοκράτες πέρυσι στο Σύνταγμα; 
Τέλος μιας και γνωρίζεις το θέμα: Υπάρχει ναι ή όχι γενοκτονία της Λευκής Φυλής στην Αφρική; Πόσες χιλιάδες έχουν δολοφονηθεί στην Νότιο Αφρική από τότε που ανέλαβε ο Μαντέλα; Πόσοι έχουν βιασθεί και βασανιστεί; Κάνουμε λάθος; Πες το μας με στοιχεία (και όχι με αφορισμούς και ευχολόγια) και θα ζητήσουμε συγγνώμη...
ΥΓ1 Όσο για το "Mississippi Burning  του Alan Parker" το αφήνουμε σε σένα. Εμείς δεν έχουμε περάσει από σχολείο προπαγάνδας και μαζικής πλύσης εγκεφάλου...
ΥΓ2 Το τι ονειρευόμαστε που το ξέρεις; Είσαι και μέντιουμ; Δεν ονειρευόμαστε πάντως τον "πολιτικά ορθό" εφιάλτη που θέλουν να μας επιβάλουν. 
Το άρθρο του "Εξάντα":
Υπέπεσε στην αντίληψή μου σήμερα 2/7/2012 ότι σε blogs του ακροδεξιού χώρου, ορισμένοι επιχειρούν να  χρησιμοποιήσουν το ντοκιμαντέρ μου σχετικά με τη Ζιμπάμπουε με τίτλο "Ο Τελευταίος Λευκός", με σκοπό να προωθήσουν τα μισανθρωπικά, ρατσιστικά τους πιστεύω, στην "εγχώρια αγορά".
Οι μισάνθρωποι, ρατσιστές και παρωπιδοφόροι οπαδοί του φασισμού, που ονειρεύονται μια κοινωνία "αρείων" και σκλάβων, επικαλούνται επιλεκτικά, ορισμένα σημεία του ντοκιμαντέρ για να ενισχύσουν τις νοσηρές θέσεις τους.  Και ως γνωστόν η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.
Παραβλέπεται με τέχνη όλος ο αντίλογος, το πολιτικό πλαίσιο και η ιστορία της χώρας και ειδικότερα το γεγονός, ότι οι λευκοί αποικιοκράτες απομύζησαν στο έπακρο την  Ζιμπάμπουε και μια χούφτα λευκών κατείχαν τα καλύτερα κομμάτια γης. «Θα πρέπει να φερόμαστε στους ιθαγενείς όπως σε ένα παιδί και να τους αρνιόμαστε κάθε δικαίωμα ή προνόμιο. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύστημα δεσποτισμού στις σχέσεις μας με τους βαρβάρους της Νότιας Αφρικής» είχε πει ο ιδρυτής της χώρας και  μεγιστάνας διαμαντιών Cecil John Rhodes, που την βάφτισε Ροδεσία από το όνομά του.
Παραβλέπεται τελείως ότι χρειάστηκε περίπου ένας αιώνας για να σπάσουν τα δεσμά της αποικιοκρατίας. Ακόμα και λίγο πριν την πτώση του το 1980 ο τότε πρωθυπουργός της Ροδεσίας Ίαν Σμιθ συνήθιζε να λέει: «Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της Ροδεσίας σήμερα. Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε παντοδύναμοι. Έχουμε την εξουσία στα χέρια μας και μπορούμε λίγο – πολύ να κάνουμε ό,τι θέλουμε.»
Και φυσικά παραβλέπεται η κεντρική ιδέα της ταινίας: Ότι ο ρατσισμός είναι μια αρρώστια που δεν έχει χρώμα και έθνος.
Ωστόσο τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα για τους φανατικούς εκφραστές του μίσους που απλώς έχουν μάθει να κραυγάζουν άναρθρα,  με την ανοχή της υποτιθέμενης δημοκρατικής πολιτείας μας, που κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, που κάνει πως δεν βλέπει, που καταδικάζει το θύμα και αφήνει ελεύθερους τους ενόχους.  Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ανακάλυψαν το ντοκιμαντέρ τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του (!) σήμερα, που η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για τέτοιου είδους ιδεολογήματα. Ψάχνουν εναγωνίως τρόπους για να στηρίξουν τη σαθρή επιχειρηματολογία τους, να διευρύνουν τη βάση τους και να ποτίσουν με μίσος όλο και περισσότερους αφελείς. Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν την επόμενη φορά παρουσιάσουν το Mississippi Burning  του Alan Parker, ως μια ταινία που προάγει τα ιδεώδη του ρατσισμού, έχοντας κόψει όσες σκηνές της ταινίας δεν τους βολεύουν.
Μια από τις δημοσιεύσεις υπογράφει ο περιώνυμος Απόστολος Σουκαράς, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο πέρυσι τέτοια εποχή στη 48ωρη της ΓΣΣΕ για τα γνωστά περιστατικά φυγάδευσής του από τα ΜΑΤ μέσα από τη Βουλή (!). Αν δεν θυμάστε το περιστατικό, μπορείτε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας εδώ:
Ορισμένες από τις δημοσιεύσεις :
Είναι εξοργιστικό, ανήθικο και απαράδεκτο να παραχαράσσεται με τόσο βρώμικο και διαστρεβλωτικό τρόπο η δουλειά μας. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
Γιώργος Αυγερόπουλος
Δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου