Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Αποκαλυπτικό έγγραφο: "Για να κερδίσει η Μέρκελ πρέπει να χάσουν οι Έλληνες"!!!





«Δεν ξέρουμε ποιος θα κερδίσει τις εκλογές στη Γερμανία. Το βέβαιο όμως είναι ότι στην προεκλογική περίοδο θα χάσετε εσείς». Με αυτή την κυνική τοποθέτηση, ανώτερο στέλεχος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, εξηγεί...



στην Real News, πώς η Ελλάδα θα πέσει για μια ακόμα φορά θύμα των εσωτερικών κομματικών συμφερόντων της καγκελαρίου.


Σύμφωνα με εμπιστευτικό non paper του κόμματος, προκειμένου η Άγκελα Μέρκελ να διατηρήσει τις πιθανότητες να είναι και πάλι καγκελάριος, πρέπει να πείσει τους Γερμανούς ότι ελέγχει και τη χώρα της και ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και ότι μπορεί να εγγυηθεί την εσωτερική σταθερότητα, εν μέσω της βαθιάς ύφεσης των εταίρων της. 

Σύμφωνα με τον εν λόγω έγγραφο, όσο η καγκελάριος εμφανιζόταν αμετακίνητη, τα ποσοστά της ανέβαιναν σταθερά, αναφέρει το κομματικό στέλεχος. Στις δημοσκοπήσεις η Μέρκελ παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια αξιοσημείωτη αντοχή. 

Το CDU συγκέντρωσε στις εκλογές του 2009 ποσοστό 33,8% το οποίο έφτασε τον περασμένο Φεβρουάριο δημοσκοπικά το 38% για να πέσει τον Μάιο στο 31%. Όπως αναφέρει επίσης το έγγραφο, η στρατηγική της καγκελαρίου αμέσως μετά το καλοκαίρι θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και τις εξελίξεις εν όψει των εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2013. 

Θα πρέπει λοιπόν η «γραμμή» της καγκελαρίου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας να χαραχτεί με εξαιρετική προσοχή, καθώς η κρίση αρχίζει, έστω και ελεγχόμενα, να πλησιάζει τη Γερμανία. Η ανάπτυξη συρρικνώνεται, οι εξαγωγές μειώνονται και η «ιστορικά χαμηλή» ανεργία δείχνει τάσεις αύξησης. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου