Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Οι Financial Times μας χρεοκόπησαν… ήδη


Δεν είναι μονάχα οι αμερικανικές εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικά δίκτυα, που προπαγανδίζουν για το «αναπόφευκτο» της χρεοκοπίας της Ελλάδας, δημιουργώντας υπόνοιες για το… ύψος των χρημάτων που έχουν ποντάρει στα CDS της δημοσιονομικής εκτροπής της χώρας μας.
Η «κακή συνήθεια» αρχίζει πλέον να ανθεί και επί ευρωπαϊκού εδάφους, με τους Financial Times να υποστηρίζουν σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα της ελληνικής χρεοκοπίας, να εγκαταλείψει την Αθήνα, και να επικεντρώσει την προσοχή της στο πως θα αποτρέψει την επέκταση των συνεπειών της χρεοκοπίας αυτής, σε χώρες όπως την Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο.
Σύμφωνα με τους συντάκτες των FT, με δεδομένη την άρνηση των Οίκων Αξιολόγησης να δεχθούν ως «μη πιστωτικό γεγονός» ακόμη και την εθελοντική μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων, η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι πλέον αναπότρεπτη.
Η εφημερίδα σπεύδει μάλιστα να… αθωώσει τους Οίκους Αξιολόγησης για τον διαπιστωμένα πλέον διαβρωτικό ρόλο τους στην προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης χρέους της Ελλάδας, και της συνεπακόλουθης αποφυγής της κατάρρευσης ολόκληρης της ευρωζώνης. «Μην κατηγορείτε τη Moodys», αναφέρει με νόημα, μερικές μόλις ημέρες μετά τη συντονισμένη επίθεση που δέχτηκαν οι… αμερικανοτραφείς Οίκοι Αξιολόγησης, από την Άνγκελα Μέρκελ, τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου