Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Λαϊκή έγερση κατά κυβέρνησης Χριστόφια στη Κύπρο - Νέες διαδηλώσεις


ImageΦαίνεται ότι η τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνοφρουράς λειτούργησε αφυπνιστικά για τους Κύπριους πολίτες που βρίσκουν τώρα την ευκαιρία να ξεσηκωθούν κατά της κυβέρνησης Χριστόφια. Χιλιάδες πολιτών έχουν κατακλύσει τους δρόμους έξω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, συνεχίζοντας για έβδομη νύχτα να διαμαρτύρονται για την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Οι πολίτες έχουν ανάψει εκατοντάδες κεριά στη μνήμη των θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση. Οι καγκελόπορτες τόσο της εισόδου όσο και της εξόδου του προεδρικού είναι κλειδωμένες με χοντρή αλυσίδα και εκατοντάδες αστυνομικόί έχουν σηματίσει αλυσίδα γύρω από το προεδρικό μέγαρο, αλλά και εντός του περιβόλου υπάρχει ισχυρότατη αστυνομική δύναμη.
Οι πολίτες φωνάζουν διαρκώς συνθήματα καλώντας σε παραίτηση τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και την κυβέρνηση του. Ένα μεγάλο πανό στην περίφραξη του προεδρικού μεγάρου γράφει «Χριστόφια παραιτήσου, όλη η ευθύνη είναι δική σου».
Επίσης, ζητούν την απονομή δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων. Οι πολίτες διαμαρτύρονται και για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από τα ... Κατεχόμενα!
Αυτό όντως μόνο η κυβέρνηση Χριστόφια θα μπορούσε να το πετύχει: Να καταστρέψει την ηλεκτρική υποδομή της Κύπρου και μετά να πάρει ρεύμα από τους εισβολείς που έχουν καταλάβει την βόρεια πλευρά της χώρας! 
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας στην πλατεία Ελευθερίας της κυπριακής πρωτεύουσας. Μετά την εκδήλωση σχηματίστηκε μεγάλη πορεία, η οποία κατέληξε στο προεδρικό μέγαρο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου