Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Αρνητικά γεγονότα προεξοφλούν οι αγορές για την Πέμπτη;



ImageAν θεωρήσουμε ότι οι αγορές προεξοφλούν γεγονότα, τότε οι εξελίξεις την ερχόμενη Πέμπτη δεν διαγράφονται καθόλου ευνοϊκές για το ελληνικό πρόβλημα του χρέους. Οι πιέσεις στα ομόλογα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και της Ιρλανδίας εντείνονται και το σημαντικότερο όλων το spread για το ελληνικό 10ετές έφτασε τις 1557 (!) μονάδες σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών.
Το ιρλανδικό είναι πάνω από τις 1.140, το πορτογαλικό πάνω από τις 1.000, το ισπανικό κοντά στις 370 και το ιταλικό πάνω από τις 330, παραπέμποντας σε δανεισμό πάνω από 6% για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρέθηκαν στο “κόκκινο”, με την πτώση να ξεπερνά το 3,2% στο Μιλάνο και το 2% στο Παρίσι.
Ανάλογα, η Οδός Αθηνών έγραψε την 11η συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, καθώς ο γενικός δείκτης βρέθηκε στο -0,44%, στις 1.171 μονάδες, με πτώση της τάξης του 3,5% με 4% για μετοχές όπως η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς. Αντίθετα, με κέρδη τερμάτισαν η Εθνική (+1,19%, στα 4,25 ευρώ) και η Alpha Bank, καθώς και η Τράπεζα Κύπρου αλλά και η Αγροτική.
Τηλεδιάσκεψη  είχε σήμερα ο Ευάγγελος με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συζήτησε με τους κ.κ. Σόιμπλε, Μπαρουά και Τρεμόντι τις εξελίξεις και τα εναλλακτικά σενάρια εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, όπου θα συζητηθεί το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.  
Tο πρωί της Τρίτης, ο κ. Βενιζέλος έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Κριστοφερ Σμαρτ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θέλει την διεξαγωγή μιας μίνι Συνόδου το πρωί της Πέμπτης, με τη συμμετοχή και του επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και, βεβαίως, της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί κάτι που μάλλον είναι δύσκολο να αποδεχθούν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου