Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

"Παραχωρήστε μέρος της εθνικής σας κυριαρχίας"

Από το 2012 το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, εκτιμά ο υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο Reuters. Μιλά για αναγκαία παραχώρηση μέρους της ελληνικής περιουσίας στην Ε.Ε.
  |
"Η ολοκλήρωση της Ευρώπης πρέπει να προχωρήσει ως εκ τούτου ένα κράτος – μέλος με προβλήματα που δέχεται βοήθεια, πρέπει ως αντάλλαγμα να παραχωρήσει μέρος της εθνικής του κυριαρχίας στην Ε.Ε.", τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο Stern.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η εναλλακτική είναι σαφώς καλύτερη από το να οδηγηθεί ένα υπερχρεωμένο κράτος – μέλος εκτός ευρωζώνης.
"Ο μόνος τρόπος να πετύχει η Ευρώπη είναι να καταστεί σαφές ότι τα μεμονωμένα κράτη δεν μπορούν να εξέλθουν της ευρωζώνης".
Επίσης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με σημερινές δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί "λευκή επιταγή" στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την επαναγορά ομολόγων.
"Η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χορήγηση λευκής επιταγής στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθεροτήτας για την αγορά ομολόγων στην δευτερογενή αγορά", τόνισε ο πουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον κ.Σόϊμπλε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θεωρούν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της από το 2012, καθώς και ότι μια Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι επαρκής για την αντιμετώπιση την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου