Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οι νεκροθάφτες της διαπραγμάτευσης

Οι νεκροθάφτες της διαπραγμάτευσης Κάθε μέρα όλο και περισσότερο διαπιστώνουμε όλοι οι Ελληνες την τραγική καταστάση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, από όλες πλέον τις απόψεις. Το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος, μετά και τον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα ως τον νέο τσάρο του Υπουργείου Οικονομικών, αποδεικνύει περίτρανα γιατί ο Ελληνικός λαός έχει απαξιώσει το πολιτικό συστήμα. Μιλώντας με την φωνή των δανειστών ουσιαστικά ο κ. Στουρνάρας, περιφρονώντας την λαική βούληση για επαναδιαπραγμάτευση, καθόρισε την πολιτική της Ελλάδος με την περίφημη δήλωση του ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητήσει τίποτα αν δεν εφαρμόσει πρώτα το μνημόνιο.
Ο λεγόμενος και "νεκροθάφτης της διαπραγμάτευσης",  ένθερμος υποστηρικτής της λογικής του μνημονίου, συνεργαζόμενος άριστα με τον ΣΕΒ και με ξένους επιχειρηματίες, είναι  αυτός που όλοι πλέον στην βόρεια Ευρώπη περιμένουν να ανακηρύξει και επισήμως τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ). Η λεγόμενη ανάπτυξη που τόσο καιρό ευαγγελίζονται οι μνημονιακοί πολιτικοί μας και διαδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), περνά  μέσα απο τις Ειδικές  Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), οι οποίες θα στηθούν σε ζωτικά σημεία στον Ελλαδικό χώρο (Θράκη) απο μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες φυσικά για την μεγιστοποίηση του κέρδους τους θα εφαρμόσουν πρακτικές που σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Έλληνας στα ακριτικά μας σημεία ούτε για δείγμα.
Οι ΕΟΖ λειτουργούν στα Βαλκάνια χρόνια τώρα με τούς ελάχιστους μισθούς που έχουν επιβάλλει τα μεγάλα κεφάλαια στίς αντίστοιχες χώρες και διαφημίζει η κα. Λαγκάρντ του ΔΝΤ ως παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσει και η Έλλαδα για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά περίπου 40 τοις εκατό, σε συνδυασμό  με την επερχόμενη μείωση στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια -η σε αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα-  που  προτείνονται στο Μνημόνιο, θα ανατροφοδοτήσουν την ύφεση αφού η ζήτηση προιόντων και υπηρεσιών θα βαίνει διαρκώς μειούμενη.
Η κατάργηση της μετενέργειας και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, δεν τέθηκαν καν σε συζήτηση με τη τροίκα και είχαν ως παράπλευρη απώλεια την παραίτηση του υφυπουργού εργασίας, Νίκου Νικολόπουλου. Αν προσθέσουμε και το μέγεθος της φορολογικής επιδρομής που έρχεται και που δεν ξανάγινε σε καμία χώρα του κόσμου- κάθε μήνας και ένας φόρος-  καθώς και ότι μέχρι τα μέσα του έτους είχαν εισπραχθεί απο το Δημόσιο μόλις 20 δισ. ευρώ απο τα 53 δισ. που προέβλεπε ο προυπόλογισμός για όλη την χρονιά, το βάρος που καλούνται να σηκώσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις μέχρι τον Δεκέμβριο θα είναι κυριολεκτικά αβάσταχτο. Όλα αυτά δείχνουν ότι από την αρχή ο Α. Σαμαράς δεν είχε διάθεση να απαιτήσει καμμία τροποποίηση του μνημονίου και εκφράζει την πλήρη υποταγή, την πλήρη παράδοση μιας κυβερνητικής σύμπραξης που ο μόνος όρος ύπαρξης της είναι η εφαρμογή των όρων του μνημονίου.
Αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων θα είναι, ότι ακόμα και εάν δοθεί 2 ετής παράταση για δημοσιονομική  προσαρμογή, η Ελλαδα θα φορτωθεί με μεγαλύτερο χρέος και χωρίς ιδιαίτερη προοπτική για το άμεσο μέλλον. Η αναζωπύρωση της ύφεσης φέτος θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα στήν λήψη πρόσθετων μέτρων, πέραν των 12,5 δισ. που προβλέπει για την διετία 2013-2014 το δεύτερο μνημόνιο.
Η Χρυσή Αυγή ξεκάθαρα πιστεύει, και κάθε μέρα επιβεβαιώνεται, ότι η συνέχιση των μνημονιών στην Ελλάδα  και η κακώς εννοούμενη ανάπτυξη, το μόνο που έχουν προσφέρει στον Ελληνικο λαό είναι ντροπή και φτώχεια. Στο δικό μας λεξιλόγιο για το Ελληνικό Έθνος αυτές οι λέξεις δεν υπάρχουν.
Παναγιώτης Παγκάκης.

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου