Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Περί ανέμων και υδάτων οι εξαγγελίες Σαμαρά

Περί ανέμων και υδάτων οι εξαγγελίες Σαμαρά
Τα πήρε όλα πίσω για ΑΟΖ, λαθρομετανάστες και Μνημόνιο. Ούτε μία λέξη για την Εθνική Άμυνα
- "Πέταξε" το πουλάκι της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, η οποία έγινε με την μία... επιμήκυνση των μέτρων σε αόριστο χρόνο.
-Προεκλογικά μιλούσε για πλήρη κατάργηση του λαθρονομοσχεδίου Ραγκούση. Τώρα κρύφτηκε πίσω από... τροποποίηση του νομοσχεδίου μετά από διάλογο όχι μόνο με τα κόμματα της συμπολίτευσης, αλλά όλα τα πολιτικά κόμματα -προφανώς και τον ΣΥΡΙΖΑ-, προβαίνοντας έτσι σε έναν πρωτοφανή πολιτικό εμπαιγμό.
-Προανήγγειλε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και βασικών υποδομών.
- Αναφέρθηκε σε συγχώνευση φορέων κι οργανισμών του Δημοσίου, προμηνύοντας απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφού απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά στο μέλλον των εργαζομένων σε αυτούς.
- Για την ΑΟΖ μίλησε για "συστηματική προετοιμασία" και πολύ προσεκτικά (!) ανακήρυξής της, δηλαδή την παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες.
- Για την καταπολέμηση της ανεργίας καλλιέργησε προσδοκίες, τις οποίες δεν πρόκειται να ικανοποιήσει, αφού δεν πρότεινε κανένα συγκεκριμένο μέτρο όπως η άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών που καλύπτουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, στερώντας τις από τον Έλληνα εργάτη.
- Δεν έκανε καμία αναφορά για την Εθνική Άμυνα της χώρας.
Τέλος, αναμένουμε με ενδιαφέρον αν θα πραγματοποιήσει την πολιτική ατζέντα της Χρυσής Αυγής ή απλά θέλει να συνεχίσει την καλλιέργεια προσδοκιών σε θέματα όπως περιορισμού της βουλευτικής ασυλίας, τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, μείωση της επιχορήγησης των κομμάτων και άρση βουλευτικών προνομίων. Επισημαίνουμε πως το Εθνικιστικό Λαϊκό Κίνημα μάχεται για την πλήρη και όχι μερική κατάργηση των βουλευτικών προνομίων και κομματικών επιχορηγήσεων.

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου