Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

«Τσαμουριά» και «επαναπατρισμό» ονειρεύονται στην Αλβανία οι ΤΣΑΜΗΔΕΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΦΩΤΟΣ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑΖΙΔΩΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ




Ξεπέρασαν για άλλη μια φορά τον κακό εαυτό τους οι αλβανοτσάμηδες και μάλιστα υπό την ανοχή των αλβανικών αρχών .
 
Περίπου 4.000 απόγονοι των εγκληματιών πολέμου και συνεργατών των Ναζί κατακτητών της Ελλάδας πραγματοποίησαν «συγκέντρωση μνήμης»  στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο ύψος του τελωνείου Μαυροματίου Θεσπρωτίας, με κεντρικό αίτημα τον τάχα επαναπατρισμό τους βέβαια  και την «επιστροφή περιουσιών» από το ελληνικό κράτος. 

Μάλιστα η προπαγάνδα των αλβανοτσάμηδων ισχυρίζεται και την ύπαρξη ομαδικού τάφου τσάμηδων σε αλβανικό έδαφος, σε περιοχή που κατοικείται από Έλληνες της μειονότητας. 

Ήδη τις τελευταίες ημέρες και στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Τσαμουριάς», οι κεντρικοί δρόμοι των Τιράνων έχουν γεμίσει με πανό που αναγράφουν το σύνθημα «Αγαπώ την Τσαμουριά» με την άδεια του δημάρχου. 

 defencenet.gr

 Δείτε μερικές από τις συνεργασίες που είχαν την περίοδο της κατοχής.



Γερμανοί και τσάμηδες

Ο ιμάμης των τσάμηδων κάνει επθεώρηση στους γερμανούς κατακτητές

Μετά την αποχώρησή τους κατηγορήθηκαν για αξιόποινες πράξεις και για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις. Το Ειδικό Δικαστήριο Δοσίλογων των Ιωαννίνων, εξέδωσε μέχρι το 1948, χίλιες επτακόσιες και πλέον καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος των Τσάμηδων, με ποινή για πολλούς εξ' αυτών το θάνατο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απαλλοτρίωση και διανομή των περιουσιών των Τσάμηδων, η οποία επεβλήθη από την ανάγκη εποικισμού των περιοχών, ενώ υλοποιήθηκε και η διαδικασία για την αφαίρεση της ιθαγένειας. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Αλβανίας από τους Χότζα και Αλία το ζήτημα των Τσάμηδων πέρασε ουσιαστικά στο περιθώριο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Χότζα αντιμετώπισε στην αρχή τους Τσάμηδες που κατέφυγαν στην Αλβανία με δυσπιστία, αφού θεωρήθηκαν συνεργάτες των Ιταλών και γι΄ αυτό ένα μέρος τους μετακινήθηκε προς τα βόρεια της χώρας, στο Δυρράχιο, στο Φίερι και την Αυλώνα. Μετά από όλο αυτό το διάστημα της σιωπής γύρω από τους Τσάμηδες, με την πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία το 1991, το ζήτημά τους επανήλθε στην επικαιρότητα και παραμένει ένα πρόβλημα, που ανακύπτει συχνά.

κatoci 
 
hellenicrevenge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου