Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων

Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων Στην καθημερινή ζωή ως «φτώχεια» ορίζεται η αδυναμία εξασφάλισης ενός αξιοπρεπούς τρόπου ζωής που συνοδεύεται από την έλλειψη επαρκών πόρων για την ικανοποίηση βασικών ανθρώπινων αναγκών,  όπως η κάλυψη ενός στοιχειώδους επιπέδου διατροφής, ένδυσης και στέγασης. Ωστόσο εφόσον το τι θεωρείται επαρκές και το τι θεωρείται αναγκαίο είναι διαφορετικό ανάλογα με την εποχή και την κοινωνία, η έννοια της φτώχειας είναι σχετική.  Πιο συγκεκριμένα, στις αναπτυγμένες χώρες του Δυτικού κόσμου η φτώχεια ορίζεται σε σχέση με το μέσο εισόδημα της χώρας. Έτσι, με το όριο της φτώχειας να ορίζεται στο 60% του μέσου εισοδήματος, οι άνθρωποι που έχουν εισόδημα λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος της χώρας τους, κινδυνεύουν να ανήκουν στην κατηγορία των φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων.

Ωστόσο, άλλο φτωχός στη Σουηδία ή στη Δανία και άλλο στην Ελλάδα! Πρέπει να θυμόμαστε ότι το όριο της φτώχειας σε κάθε χώρα αντιπροσωπεύει το επίπεδο του εισοδήματος που θεωρείται απαραίτητο για μια αξιοπρεπή ζωή. Έτσι το επίπεδο ζωής των φτωχών είναι περίπου 3,4 φορές υψηλότερο στις πλούσιες χώρες της Ευρώπης σε σχέση με τις φτωχές.
 
Το επίπεδο ζωής των φτωχών ανθρώπων διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό στην Ε.Ε. Για παράδειγμα στην Ουγγαρία, στην Πολωνία και στη Σλοβακία οι άνθρωποι που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας επιβιώνουν με λιγότερα από 250€ το μήνα, ενώ στις Σκανδιναβικές χώρες, στην Ιρλανδία, στο Λουξεμβούργο, στην Ολλανδία και στην Αγγλία, το όριο της φτώχειας ορίζεται περίπου στα 900€ το μήνα. Αν λάβουμε υπόψη τη διαφοροποίηση στο κόστος διαβίωσης, το μηνιαίο εισόδημα των ανθρώπων στα όρια της φτώχειας κυμαίνεται από 280€ σε 947€. Στην Ελλάδα, ένα νοικοκυριό με ένα άτομο θεωρείται ότι βρίσκεται στα όρια της φτώχειας όταν το ετήσιο εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσόν των 4.000€, ενώ για μία τετραμελή οικογένεια το κατώφλι της φτώχειας στην Ελλάδα είναι 8.500€ το χρόνο.
Μερικές κοινωνικές ομάδες είναι περισσότερο ευάλωτες από κάποιες άλλες, όπως τα παιδιά, οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, οι άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών και οι συνταξιούχοι.
 
Κι ερχόμαστε στα συνταρακτικά στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2012, που αφορούν την ανεργία, τη φτώχεια και την έλλειψη στέγης στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η Επιτροπή περιγράφει με μελανά χρώματα τις κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας.
 
Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η απασχόληση στην Ελλάδα εμφανίζει σαφή μείωση, σε ποσοστό της τάξης του 8,7% το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Χάθηκαν δηλαδή 400 χιλιάδες θέσεις εργασίας, με το ποσοστό ανεργίας να εκτινάσσεται στο 21,9% και τους εγγεγραμμένους ανέργους να ξεπερνούν το 1.200.000. Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.901.269 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.423.657 άτομα. Επίσης, η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών, καθώς η βαθιά ύφεση και τα μέτρα λιτότητας οδηγούν σε δραματική συρρίκνωση της απασχόλησης.
 
Το συντριπτικό ποσοστό 68% (7 στους 10 Έλληνες) του σημερινού πληθυσμού της Ελλάδας ζει κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας, δηλαδή με συνολικό εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι δίπλα στους άνεργους - φτωχούς πολλαπλασιάζονται εκθετικά οι εργαζόμενοι – φτωχοί, με το 1/3 των Ελλήνων να ζει με λιγότερα από 470 € μηνιαίως και 1 στα 5 παιδιά να ζει κάτω από τα όρια της απόλυτης φτώχειας.
 
Μέσα σε αυτό το έντονα αρνητικό κλίμα το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών επιθυμούν να μεταναστεύσουν, με το 27% να θέλει να φύγει στο εξωτερικό για περιορισμένο χρονικό διάστημα ενώ το 37% μακροπρόθεσμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πάνω από 15.000 Έλληνες έχουν ήδη δρομολογήσει την αναζήτηση εργασίας εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στη Γερμανία. Σύμφωνα με εκτίμηση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η τάση αυτή θα διατηρηθεί όσο διαρκεί η οικονομική κρίση και βεβαίως όσο η γερμανική αγορά εργασίας παραμένει σε σχετικά καλό επίπεδο.
 
Η συνεχιζόμενη κρίση οδήγησε και σε μεγάλη αύξηση του αριθμού των αστέγων οι οποίοι είναι πλέον κατά 25% περισσότεροι σε σχέση με το 2009 και εκτιμώνται σε 20.000 άτομα. Από το σύνολο αυτό, οι 11.000 εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά, με μόλις 3.000 από αυτούς να είναι μετανάστες και οι υπόλοιποι 8.000 Έλληνες. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται πως το πρόβλημα μεταφέρεται και σε μικρότερες πόλεις της Ελλάδας όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο, τα Τρίκαλα. Μάλιστα στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων υψηλής μόρφωσης, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, που βρέθηκαν στο δρόμο χάνοντας τη δουλειά τους ενώ πριν από την κρίση είχαν ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης.
 
Σύμφωνα επίσης με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το βιωτικό επίπεδο και την επιβίωση των Ελλήνων.
 
Η Χρυσή Αυγή, πιστή στις θέσεις και την ιδεολογία της, αποδεικνύοντας ότι οι υποσχέσεις της δεν ήταν απλά προεκλογικά λόγια, συνεχίζει και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των όλων Ελλήνων που δοκιμάζονται στην Ελλάδα του μνημονίου και όχι μόνο όσων την ψήφισαν. Ήδη ο Λαϊκός Σύνδεσμος έχει δεσμευθεί ότι θα διαθέσει σε κοινωνικά έργα το ποσό της κρατικής επιχορήγησης που δικαιούται (η Χρυσή Αυγή έχει ήδη δηλώσει ότι θα εισηγηθεί την κατάργηση των κρατικών επιχορηγήσεων στα κόμματα), ενώ το 70% του μισθού των βουλευτών του Συνδέσμου θα διατεθεί για τη δημιουργία συσσιτίων και χώρων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που θα παρέχουν βοήθεια μόνο σε Έλληνες.
  • Η λειτουργία του 1ου «Καταστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Στήριξης» στα γραφεία της Τ.Ο. Άνω Λιοσίων, όπου διανέμονται δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης μόνο σε Έλληνες, είναι ήδη πραγματικότητα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα στις κατά τόπους Τ.Ο.
  • Η συλλογή, διάθεση και διανομή τροφίμων, φαρμάκων και ρουχισμού σε αναξιοπαθούντες οικογένειες Ελλήνων συνεχίζεται ανελλιπώς από τις κατά τόπους Τ.Ο σε όλη την Ελλάδα.
  • Η ίδρυση και οργάνωση «Τράπεζας Αίματος» στην Θεσσαλονίκη και τώρα και στην Αθήνα αποκλειστικά και μόνο για ΕΛΛΗΝΕΣ.
  • Η ίδρυση αρχικά από την Τ.Ο. Ευβοίας – Βοιωτίας άτυπου γραφείου ευρέσεως εργασίας που σε πρώτη φάση ασχολείται με την στοιχειοθέτηση των καταγγελιών παράνομης απασχόλησης λαθρομεταναστών που στερούν ευκαιρίες εργασίας από τους Έλληνες.  Ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες ενέργειες σε όλη την Ελλάδα.
  • Η δημιουργία Ομάδων Εργασίας με σκοπό την καταγραφή και καταγγελία στο κοινοβούλιο των κρουσμάτων διαφθοράς σε όλον τον κορμό και τις παραμέτρους του κράτους, των φορέων του και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Η ίδρυση βρεφονηπιακών & παιδικών σταθμών μόνο για Ελληνόπουλα.
Η Χρυσή Αυγή δεν περιμένει τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις για να αναλάβει δράση. Διαθέτει την θέληση, την ανιδιοτέλεια και το ασίγαστο πάθος των Εθνικιστών για προσφορά στον Ελληνικό λαό!
 
Δ.Β.
 
xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου