Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Η ανάγκη της επαναστάσεως και η φύση αυτής

Η ανάγκη της επαναστάσεως και η φύση αυτής Είμαι σίγουρος ότι άμα γίνει μια δημοσκόπηση μεταξύ των Ελλήνων πολιτών που να ρωτά αν αυτοί είναι ικανοποιημένοι από την ζωή που διαβούν θα έβγαζε ένα αποτέλεσμα που προφανώς ξέρουν οι κυβερνώντες, αλλά δεν τολμούν καν να το ψελλίσουν. Κανείς πέραν της ελίτ στην Εκάλη δεν είναι ικανοποιημένος με αυτό που ζει. Γίνονται βέβαια δημοσκοπήσεις σχετικά με το τι θεωρεί πιο σημαντικό ο καθένας, ως πρόβλημα, αλλά ακόμα και αυτό έχει έναν απώτερο σκοπό. Ο σκοπός είναι ο ίδιος με τις ειδήσεις που αναφέρουν τάχιστα πόσο "πονά" η αγορά από τις απεργίες των φορτηγατζήδων, για να δώσουμε ένα παράδειγμα. Στις δημοσκοπήσεις, λοιπόν, κάποιο πρόβλημα εμφανίζεται ως πρωτεύον και κάποιο ως δευτερεύον. Χωρίζεται η Ελληνική κοινωνία σε νέους, γέρους, αριστερούς, δεξιούς και για την κάθε κατηγορία φτιάχνεται ένας ξεχωριστός πίνακας με την προτεραιότητα των προβλημάτων της. Ο σκοπός πίσω από αυτά τα νούμερα είναι η διάσπαση και η ανάλωση τηλεοπτικού χρόνου σε δακρύβρεχτες αναλύσεις, όπου όλοι "καταλαβαίνουν" τον λαό. Ο σκοπός είναι η υποβάθμιση των ίδιων αυτών των προβλημάτων με την εμφάνιση τους ως μεμονωμένα και ξεχωριστά, ενώ στην ουσία υπάρχει ένας κοινός παράγοντας, το πολιτικό σύστημα, στον οποίο όλα αυτά αθροίζονται και εμφανίζουν ένα στατιστικό ποσοστό της τάξεως του 95 και παραπάνω τοις εκατό. Η διαίρεση και η διάσπαση αυτού του ποσοστού ουσιαστικά χρυσώνει το χάπι των κυβερνώντων, λειαίνει την εικόνα μιας κοινωνίας σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και, το σημαντικότερο, αποπροσανατολίζει από το πραγματικό πρόβλημα. Στρέφει κοινωνικές ομάδες την μία εναντίον της άλλης με την βοήθεια, φυσικά, πρακτόρων και "παπαγάλων". Ο σύγχρονος Έλληνας δέχεται αλλεπάλληλες ριπές παραπληροφορίας, αβοήθητος μέσα στα ίδια του τα προβλήματα και τις έγνοιες, προβλήματα που δεν τα δημιούργησε μόνος του, αλλά του τα "φόρτωσε" το ίδιο το σύστημα που τον παραπληροφορεί. Και το καρπούζι και το μαχαίρι έχουν, δηλαδή, οι κυβερνώντες μας καθώς μπορούν και πολιτική να ασκούν και να επηρεάζουν την κοινή γνώμη ώστε να αποδεχτεί την πολιτική του αυτή, ως την μόνη δυνατή. Ένας φαύλος κύκλος που δείχνει να μην μπορεί να σπάσει, παρά μόνο με μία Επανάσταση, έτσι όπως αυτή πρέπει πάντα να τελείται. Μια αλλαγή στάσης δηλαδή σε όλα τα επίπεδα.
Πνευματική Επανάστασις
Ένας από τους κύριους υπόλογους της κατάστασης στην οποία σήμερα βρισκόμαστε δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Λαό, αφού η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θεωρητικά τουλάχιστον, επιβλήθηκαν με τρόπο δημοκρατικό, δηλαδή με την ψήφο και την συναίνεση του Λαού. Συστηματικά στην εποχή της μεταπολίτευσης όλοι υπόσχονται ρήξη και ανατροπή, αλλά η μόνη τέτοια ρήξη που έχουμε δει, είναι καταρχάς στην πνευματική μας ζωή που βιάστηκε από τον άκρατο καταναλωτισμό και την εισβολή του υλισμού όχι μόνο μέσα στα σχολεία μας, αλλά και βιαίως με την μορφή βομβαρδισμού διαφημίσεων στην ίδια μας την ζωή. Απαιτείται λοιπόν, Πνευματική Επανάσταση. Όχι με την επιστροφή στα παλιά, αλλά με την δημιουργία ενός νέου Ελληνικού Ιδεώδους, στην Παιδεία, αλλά και γενικότερα στην ζωή μας. Ενός Ιδεώδους, σεβόμενο τον διαχρονικό Ελληνισμό και συνεχίζοντας τον. Όχι φορώντας Ευρωπαϊκά "ρούχα" που θα το κάνουν να φαντάζει ένας παλιάτσος των παλιών Ευρωπαϊκών παλατιών, ούτε στρεφόμενο ανατολικά σαν γκέισα, που έχασε τον προσανατολισμό της. Ένα Πνεύμα, καθαρά Ελληνικό, βασιζόμενο στο προγονικό και επικαιροποιημένο, ένα Πνεύμα Τιμής, Πίστης, Αλήθειας και Αρετής. Ένα Πνεύμα φωτοβόλο που να κατακαίει συντηρητικούς και προοδευτικούς που μας οδήγησαν στην πόρτα της Παγκοσμιοποίησης, τον μύλο που θα αλέσει τους Λαούς. Μία Οικογένεια που θα αναθρέφει Έλληνες, μια Παιδεία που θα θέτει τις βάσεις του ίδιου του Ανώτερου Ελληνικού Πνεύματος, μια κοινωνία που θα προτρέπει το άτομο στην αυτοβελτίωση με οροφή την φυσική οροφή της Φυλής, δηλαδή καμμία οροφή. Μία Ελλάδα που θα εκτελεί το χρέος της προς την ράτσα, όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης στην περίφημη "Ασκητική", από την οποία θεωρώ χρέος μου να παραθέσω ένα απόσπασμα, ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό σχετικά με αυτό λέω εδώ:
‎"Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους πρόγονους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει."
Βαθύτατη Πνευματική επανάστασις που θα περιλαμβάνει Φιλολογική και Καλλιτεχνική επανάσταση, λέει ο Περικλής Γιαννόπουλος στο απόσπασμά-έμπνευση αυτού του άρθρου. Και έχει απόλυτο δίκιο καθώς δεν μπορεί να συντελεστεί καμμία πνευματική επανάσταση άμα δεν υπάρξει επανάσταση στην Παιδεία. Επανάστασις καλλιτεχνική γιατί η τέχνες καλλιεργούν ήθη, που θα συζητήσουμε αργότερα, και προάγουν την παιδεία. Στην σημερινή εποχή, ιδιαίτερα, οι "καλλιτέχνες" έχουν μπει σε έναν κύκλο-μισθολόγιο κυβερνητικής προπαγάνδας.
Επανάστασις Ηθική
Μία αλήθεια που πονάει πάρα πολύ είναι ότι τίποτα από ότι ζούμε σήμερα δεν θα είχε γίνει άμα οι Έλληνες πρώτα από όλους δεν δεχόντουσαν και αποζητούσαν τον βιασμό τους. Έλληνες ήταν αυτοί που διορίστηκαν κατά κοπάδια στο Δημόσιο με αντάλλαγμα την ψήφο τους. Έλληνες ήταν οι συνεργάτες των δουλεμπόρων που γέμισαν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες, Έλληνες ήταν αυτοί που τους πρόσφεραν δουλειά και άφηναν τον αδερφό τους στο δρόμο με αντάλλαγμα να μην πληρώνουν ένσημα και ασφάλιση. Έλληνες ήταν οι γονείς που κλαιγόντουσαν στην εκάστοτε κυβέρνηση για να πάρει καλύτερη μετάθεση το παιδί τους στον Στρατό και να μπορέσει να περάσει μία θητεία χωρίς να κάνει τίποτα. Οι Έλληνες ήταν που δεν αντέδρασαν ποτέ σε αυτά που τους ενοχλούσαν, είναι αυτοί που δώσανε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σημίτη, λίγο μετά το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, για το οποίο δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανείς. Είναι οι ίδιοι που παρά τον γενικότερο αποτροπιασμό για τα Ίμια ποτέ δεν πίεσαν για να αποδοθούν πραγματικά ευθύνες για την Σημαία που "πήρε ο άνεμος". Δεν μπορεί να εξηγηθεί, αλλιώς, η ανοχή του Ελληνικού Λαού απέναντι στην πρωτοφανή κοροϊδία με την οποία αντιμετωπίζεται από τους κυβερνώντες, παρά με το ότι όλοι έχουν βολευτεί κάπως με την παρούσα κατάσταση. Βουλιάζοντας στον καταναλωτισμό ο Έλληνας θυσίασε τα πάντα στο βωμό του χρήματος και της αυτοπροβολής. Ο υλιστικός τρόπος ζωής κοίμισε τα κοινωνικά του ένστικτα και κάνει την Ηθική επανάσταση αναγκαία, μία Ηθική επανάσταση Ατομική και Κοινωνική ή μάλλον Ατομική και ανιδιοτελής που θα εξελιχτεί σε Κοινωνική και ταυτοχρόνως Κοινωνική που θα επισπεύσει την Ατομική που θα την τροφοδοτήσει. Μια Ηθική Επανάσταση που θα έχει σχέση όχι με τον Συντηρητισμό, αλλά με την Αρετή και την Τιμή, μία επανάσταση που θα διαλέξει τον δύσκολο δρόμο, την ανηφόρα της αυτοβελτίωσης, τον δρόμο με τα αγκάθια της ευγένειας, του ήθους, αλλά και της τόλμης, μακριά από την δειλία, την αγένεια, τον εύκολο πλουτισμό, προς την πνευματική τελειότητα και μακριά από τον υλιστικό βούρκο.
Επανάστασις Πολιτική
Ακόμα και αν κάποιος θεωρήσει εαυτόν δημοκράτη θα πρέπει να παραδεχτεί, ότι αυτή μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε ουτοπικά επίπεδα που ακόμα και στην περίφημη δημοκρατία των Αθηνών δεν έφτασε, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το κοινοβουλευτικό εξάμβλωμα. Η δημοκρατία το μονογενές τέκνο του καπιταλισμού, η φράση του Ιωάννη Μεταξά που φαντάζει ολοένα και πιο ακριβής, όσο η δημοκρατική λαίλαπα στοιβάζει τους ανθρώπους στα αστικά κέντρα ικανοποιώντας την αστυφιλική της μανία, δεν μπορεί παρά να αναπαράγει τον εαυτό της μέσα στην κοινωνία με την μορφή του υλισμού και όλων των παρελκόμενων του. Με το επίπεδο της Παιδείας συνεχώς να υποβιβάζεται και την παράλληλη μαζοποίηση του σύγχρονου Έλληνα, η πολιτική έχει χάσει τον σκοπό της επίτευξης οραμάτων και στόχων, παρά έχει γίνει και αυτή πόρνη της δημοσιότητας με την παρουσία τηλεστάρ και "αναγνωρίσιμων" ανθρώπων πιο σημαντική από την οποιαδήποτε πολιτική άποψη και πρακτική. Η διαφήμιση και η επικοινωνία αντικατέστησε την προπαγάνδα και την πολιτικοποίηση, καθιστώντας τες δαιμονικές ως λέξεις, όπως και κάθε τι άλλο που δεν μπορεί να το αντέξει η "δημοκρατία" και την φέρνει σε αδιέξοδα, που ευαγγελίζεται ότι δεν έχει. Η "ανάγκη" για δημοκρατία πλέον υπάρχει παρά μόνο στα μυαλά των υστερόβουλων και στα γραφεία των διαφημιστικών εταιριών, όμως ακόμα και η εντατική πλύση εγκεφάλου αποτυγχάνει πλέον, αφού όπως είπαν πολλά ρεπορτάζ ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι ο αντί-κομματισμός, ο οποίος κινδυνεύει να παρουσιαστεί ως υπαρκτή πολιτική δύναμη, όταν τελειώσει το παραμυθάκι περί επανάστασης μέσω της αποχής και του άκυρου, το οποίο έχει εκτραφεί σε μεγαλοκομματικά γραφεία, και προπαγανδίζεται πλέον από όλο το φάσμα της γραφικότητας, τηλεοπτικής ή μη. Επανάσταση με φραπέ, καναπέ και ένα αντικαπιταλιστικό αυτοκόλλητο σε κάποια Starbucks στην μέση του πουθενά ποτέ δεν έγινε και όποιος πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ποτέ κάτι τέτοιο καλύτερα να το ξανασκεφτεί, αν έχει μείνει τίποτα μέσα στο κεφάλι του, από το διαρκές πλυντήριο σκέψεως.
Επανάστασις Ιδεολογική
Πάει καιρός από τότε που η Ελλάδα συνταράχτηκε από ένα όραμα. Πάει ακόμα περισσότερος καιρός από τότε που η Ελλάδα οδηγήθηκε από μία κοσμοθεωρία προς το μέλλον της. Κυβερνούμενη από τοκογλύφους, οπορτουνιστές, αλλόφυλους και γενικώς από απατεώνες, πολιτικούς και μη, η Ελλάδα πολύ καιρό τώρα πελαγοδρομούσε σε πέλαγα που οι ξένες δυνάμεις την είχαν στείλει για να πνιγεί. Ο συνεκτικός κρίκος των Ελλήνων, η αμυντικογενής ενότητα απέναντι στον επελαύνοντα εχθρό, έχει αδυνατίσει από ιδεολογήματα και εντολοδόχους αυτών ακριβώς των ξένων δυνάμεων. Επιτακτική η ανάγκη ιδεολογίας και ιδεολόγων, κοσμοθεωρίας και ανθρώπων που θα την υπηρετούν με αυταπάρνηση. Η Ελλάδα χρειάζεται ιδεολογία και όχι μια απλή θεωρία διαχείρισης της οικονομίας, άλλωστε πάσχουμε από τόσο πολλά που η οικονομία είναι απλά ένα σκέλος, και μάλιστα μικρό, του όλου προβλήματος. Μία ιδεολογία που θα χαραχτεί από αληθινούς ιδεολόγους και ζηλωτές αυτής της Ιδέας που θα την χαράξουν με Πίστη και Σεβασμό προς τα Ιδανικά της και όχι από αμόρφωτους χαρτογιακάδες και υστερόβουλους διαφημιστές, με φόντο την καρέκλα. Μια ιδεολογία που θα υπηρετηθεί, όπως είχε πει ο Μέγας Πλάτων, από τον άνθρωπο που θέλει λιγότερο από όλους να κυβερνήσει στην θέση του Ηγέτη. Έναν άνθρωπο ασυμβίβαστο που δεν προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες με φόντο τα "ψηφαλάκια". Επειδή βέβαια όλοι μέσα στην απελπισία τους θέλουν να διαλέξουν κιόλας αυτόν που θα τους τραβήξει από την θανατηφόρα κινούμενη άμμο, ας δώσω και εγώ την πρόταση μου για αυτή την ιδεολογία παραθέτοντας ένα απόσπασμα του Ίωνος Δραγούμη:
"Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νοιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα τάξης, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος."
Κώστας Αλεξανδράκης

xryshaygh.com

Ελληνική αριστερά”: Η προφυλακή της νέας τάξης - παγκοσμιοποίησης

“Ελληνική αριστερά”: Η προφυλακή της νέας τάξης - παγκοσμιοποίησης
Ο ΣΥΡΙΖΑ επί της υποδοχής των λαθρομεταναστών στα νησιά

Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι «δουλέμποροι» (για να μην κοροϊδευόμαστε, πρόκειται για υπαλλήλους του τουρκικού κράτους…) αντιμετωπίζουν τα αυξημένα τον τελευταίο καιρό μέτρα φύλαξης στον Έβρο αποβιβάζοντας καραβιές λαθρομεταναστών-εισβολέων στα νησιά μας (το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι…), από την από δω πλευρά υπάρχουν κάποιοι «Έλληνες» που τους βοηθούν ενεργά στα σχέδιά τους. Κι αυτοί οι «κάποιοι» δεν είναι ούτε άγνωστοι, ούτε ανώνυμοι. Είναι οι Συριζαίοι, που συνιστούν μαζί με τους ομοίους τους κουκουέδες την εν Ελλάδι προφυλακή της αμερικανοσιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων – Παγκοσμιοποίησης! Τώρα μάλιστα που έρχονται οι Σύριοι «πρόσφυγες» -όργανα των αμερικανοσιωνιστών για την καθυπόταξη της αντισιωνιστικής ηγεσίας της Συρίας, ή τυχοδιώκτες που εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να πλημμυρίσουν την Ευρώπη- οι Συριζαίοι κινητοποιήθηκαν και βρέθηκαν στην πρώτη σειρά… επί της υποδοχής. Ιδού η σχετική ανακοίνωση… αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ προς τους προπομπούς εκατοντάδων χιλιάδων «προσφύγων» που συνωστίζονται στα τουρκικά παράλια για να περάσουν απέναντι:  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Δελτίο Τύπου 29. 8. 2012
Για άλλη μια φορά το κράτος πιάστηκε κοιμώμενο.
Η καθημερινότητα εδώ και για πάνω από έναν μήνα στη Συρία είναι γεμάτη με συγκρούσεις μεταξύ των αντικαθεστωτικών και του στρατού του φονικού καθεστώτος Άσαντ. Στον εμφύλιο σπαραγμό φαίνεται ακόμα μια φορά να έχουν εμπλακεί ξένες δυνάμεις, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο εκρηκτική. Η σφοδρότητα των συγκρούσεων τις τελευταίες μέρες είναι τέτοια που οι νεκροί ανέρχονται σε πάνω από 100 ανά ημέρα. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των σφαγιασθέντων αμάχων μεταξύ των οποίων και μικρής ηλικίας παιδιά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πολλοί είναι οι Σύριοι που αποκλεισμένοι από τα στοιχειώδη και κυνηγημένοι από τη βία του πολέμου εγκαταλείπουν την χώρα τους αναζητώντας άσυλο κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών.
Αν και η ελληνική πολιτεία δια στόματος υπουργού διαβεβαίωσε ότι αναγνωρίζει την Συρία ως εμπόλεμη ζώνη και ότι οι Σύριοι που εισέρχονται στην Ελλάδα αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες, δεν φρόντισε να προετοιμαστεί ουσιαστικά για την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων. Η αστυνομία και το λιμενικό σώμα δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες από τη Συρία να αντιμετωπίζονται ως παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες. Στην περίπτωση της Σάμου οι Σύριοι, 40 τον αριθμό, αφού περιμαζεύτηκαν το Σάββατο 26/8 από το λιμενικό, μεταφέρθηκαν σε έναν μη κατάλληλο χώρο του λιμενικού ταμείου, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, άντρες, γυναίκες και παιδιά χωρίς να έχουν πρόσβαση στο άσυλο ως σήμερα. Το λιμενικό σώμα χωρίς να έχει την κατάλληλη υποδομή για την φιλοξενία τους έχει αναλάβει την σίτιση και την φύλαξή τους μέχρις ότου μεταφερθούν στα κρατητήρια της αστυνομίας, σε επίσης τραγικές συνθήκες.
Ενώ οι συγκρούσεις στην Συρία μαίνονται για πάνω από έναν μήνα και αναμενόμενο ήταν το νέο αυτό κύμα προσφύγων, η ελληνική κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός έκατσαν ως συνήθως με σταυρωμένα τα χέρια. Την ώρα που στην Τουρκία λειτουργούν ήδη 9 καταυλισμοί προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων όπου  έχουν πρόσβαση σε φαγητό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην Ελλάδα αναμένεται η αναγνώρισή και η καταγραφή τους, κωλυσιεργούν οι διαδικασίες ασύλου καταπατώνται στοιχειώδη δικαιώματα όπως η κράτηση των ανηλίκων, η σαφής ενημέρωση, η παρουσία μεταφραστών.
Οι πρόσφυγες χτυπούν βέβαια την πόρτα σε μια χώρα καθημαγμένη από τις μνημονιακές πολιτικές και στην Ελληνική Κοινωνία που βρίσκεται σε μεγάλη ανέχεια λόγω αυτών των πολιτικών, ωστόσο η προστασία της στοιχειώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αξία την οποία κατανοούν ακόμα περισσότερο οι πολίτες που πλήττονται από την οικονομική βία των μνημονίων. Παράλληλα είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή να έρθουν στη χώρα μας αυξημένοι οικονομικοί πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία και την άμεση περίθαλψη των προσφύγων.
Ωστόσο, ενώ ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε προσφυγικό κύμα από τη Συρία, του οποίου ένα μεγάλο μέρος θα περνούσε από την Ελλάδα, άλλη μια φορά φάνηκε η ανικανότητα του ελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις.
Ζητάμε :
Να λειτουργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά οι υπηρεσίες καταγραφής και ασύλου, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και για όσο διάστημα συνεχίζονται οι εχθροπραξίες.  
Να γίνει ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος.
Να αναλάβουν οι τοπικοί φορείς (Περιφέρεια, Δήμος, Εκκλησία κλπ)  πρωτοβουλίες για την άμεση ανακούφιση των προσφύγων με γνώμονες τον ανθρωπισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Για παράδειγμα τα γυναικόπαιδα θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν προσωρινά στην Εκκλησιαστική Κατασκήνωση στον Κότσικα.
Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου
Γραφείο Τύπου
(ΥΓ): Μια παρατήρηση μόνο: Εφόσον «οι πρόσφυγες κρατούνται υπό άθλιες συνθήκες», γιατί οι Συριζαίοι «ανθρωπιστές» δεν τους παίρνουν στα σπίτια τους, να τους ταΐσουν, να τους ποτίσουν, να τους κοιμίσουν, με λίγα λόγια να τους φιλοξενήσουν, αλλά ρίχνουν το «μπαλάκι» στην Εκκλησία και στους τοπικούς φορείς;

xryshaygh.com

Ο δήμος Ζαρού στο Ηράκλειο κατέβασε την Ελληνική Σημαία!

Ο δήμος Ζαρού στο Ηράκλειο κατέβασε την Ελληνική Σημαία! Ένας αντιδήμαρχος της περιοχής είχε την ιδέα στα πλαίσια της "αδελφοποίησης" που αποφάσισε ο δήμος Ζαρού στο Ηράκλειο να κατέβει η Ελληνική Σημαία και να αντικατασταθεί με την σημαία του γερμανικού δήμου. Ο αντιδήμαρχος ζήτησε από δύο εργάτες του δήμου να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τον ιστό μπροστά από το δημοτικό κατάστημα και να ανεβάσουν την σημαία του δήμου της Βαυαρίας, ώστε να κυματίζει πλάι στην σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπάρχει στον δεύτερο ιστό. Οι εργάτες αρνήθηκαν και τότε ο αντιδήμαρχος που επέμενε να εφαρμοστεί η ιδέα του, κατέβασε μαζί με έναν άλλο υπάλληλο την ελληνική σημαία.
Μέλη του τοπικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν έντονα σε αυτή την εθνική προσβολή κατεβάζοντας την γερμανική σημαία και απαιτώντας την άμεση ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας και πάλι στον ιστό. 
Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Οργάνωσης Κρήτης: "Ο πρώην Δήμος Ζαρού (πλέον ανήκει στον Δήμο Φαιστού) στο Ηράκλειο προσφάτως είχε αδελφοποιηθεί με τον ανάλογο της Βαυαρίας στην Γερμανία. Στο Δημοτικό κτίριο κυμάτιζαν δυο σημαίες, η Ελληνική και αυτή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Οι δημοτικοί "άρχοντες" θεώρησαν σκόπιμο αντί να κατεβάσουν την σημαία της Ε.Ε, να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία και να αναρτήσουν την Γερμανική! Η πράξη αυτή έπεσε στην αντίληψη του τοπικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής στον Ζαρό και αμέσως φρόντισαν ώστε να κατέβει η Γερμανική σημαία απαιτώντας την ανάρτηση της Ελληνικής. Ωστόσο οι αρχές φρόντισαν να αναζητήσουν στα πλαίσια του αυτοφώρου τους "δράστες" της... υποστολής της Γερμανικής σημαίας. Εμείς έχουμε να τους προτείνουμε κάτι πιο εύκολο. Ας αρχίσουν από τους δράστες της υποστολής της... Ελληνικής σημαίας που βρίσκονται μέσα στο Δημαρχείο!"
xryshaygh.com

ΠΟΡΕΙΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 15ΧΡΟΝΗ ΜΥΡΤΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ!


Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Πρέπει να μαζευτεί πολύς κόσμος για να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα εναντίον των λαθρομεταναστών και των υποστηρικτών τους!

Επίσης, μαθαίνουμε πως οι αναρχοπρακτορίσκοι μαζί με ισλαμιστές τρομοκράτες ετοιμάζουν "αντισυγκέντρωση" την ίδια ώρα στην περιοχή!!!

Πρόκειται για ΕΛΕΕΙΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, να μην σέβονται ούτε ένα μικρό κορίτσι που χαροπαλεύει εξαιτίας της επίθεσης των βρωμόσκυλων που υπερασπίζουν!

Ξαναλέμε λοιπόν, πως πρέπει να δοθεί βροντερή απάντηση σ' αυτά τα καθάρματα!

ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ.... ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ... ΕΝΑ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΚΙ ΕΝΑ 6ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ...!!!Τραγικό θάνατο δι' αποκεφαλισμού βρήκαν ένα 12χρονο αγόρι και ένα 6χρονο κορίτσι στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των αφγανικών αρχών.

Το αγόρι απήχθη και δολοφονήθηκε στην επαρχία της Νότιας Κανταχάρ την Τετάρτη, και το κεφάλι του βρέθηκε κοντά στο σώμα του, σε μια προσπάθεια να σταλεί μήνυμα σε όσους στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας. Ο αδερφός του άτυχου αγοριού υπηρετεί στην τοπική αστυνομία.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, πάντως, αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη των ισλαμιστών ανταρτών για το περιστατικό.

Το 6χρονο κορίτσι αποκεφαλίστηκε στην επαρχία της Καπίσα, όμως οι αρχές δεν μπορούν να πλησιάσουν στο χωριό όπου συνέβη το έγκλημα, για λόγους ασφαλείας. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν για τον αποκεφαλισμό ευθύνεται η οικογένειά της ή οι Ταλιμπάν. enikos.gr
 
stoxos.gr 

Δεν φέρνει η Χρυσή Αυγή μπλούζες απο Τουρκία... Αστεία η προσπάθεια των αναρχοάπλυτων!!


Σάλος με τη φωτογραφία  η οποία περιφέρεται στο διαδίκτυο και απεικονίζει μπλούζα της Χρυσής Αυγής φτιαγμένη στην Τουρκία...!! Ζήσαμε για να το δούμε ΚΑΙ αυτό...

Φαίνεται οτι τα αναρχοάπλυτα επέστρεψαν όλο ενέργεια απο τις διακοπές τους και σκαρφίστηκαν την υπέρτατη τρολλιά για να πλήξουν το Εθνικιστικό κίνημα... Το κακό είναι οτι στην παγίδα έπεσαν και σοβαρά σάιτ τα οποία αναδημοσίευσαν το ''σκάνδαλο'' και δεν μπήκαν καν στον κόπο να δώσουν ελάχιστη προσοχή στη φωτογραφία οπου φαίνεται ξεκάθαρα οτι όλο αυτό είναι στημένο... Απο την πλευρά μας επικοινωνήσαμε και με ανθρώπους της Χρυσής Αυγής που απλά επιβεβαίωσαν το προφανές: ουδέποτε έφερε και ούτε θα φέρει μπλούζες Made In Turkey...
Προσπάθησαν για ακόμα μια φορά οι γνωστοί χρήσιμοι ηλίθιοι να δημιουργήσουν μπάχαλο και αμφιβολίες στους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής αλλά δυστυχώς γι'αυτούς, τα παιχνιδάκια αυτά δεν περνάνε πλέον... Τους συνιστούμε να στρωθούν καλύτερα να διαβάσουν μπας και πάρουν επιτέλους εκείνο το έρμο πτυχίο...
ELNEWS - HELLENIC PRIDE

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

ΜΚΟ: ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ... ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ...!!!ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΚΥΡΙΟΥΣ";;
Διαβάστε την έρευνα και δεν θα το πιστεύετε!!! Υποθετικό ερώτημα...αν βλέπατε μια αφίσα που είχε την αναγγελία μιας εκδήλωσης και την εκδήλωση αυτή φαινόταν πως την…διοργανώνουν η Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ
η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Το ΕΝΑΝΤΙΑ
η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001
Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Το Στέκι Μεταναστών
η διεθνιστική εργατική αριστερά
Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.)
η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα – Αχαρνών
η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ
το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
και η ΕΛΜΕ Εύβοιας
προσθέστε και καμιά δεκαριά ακόμη που δεν βάλαμε γιατί από ένα σημείο και ύστερα βαριέσαι να ψάχνεις… τι γνώμη θα σχηματίζατε;
Δεν θα πιστεύατε πως την εκδήλωση αυτή την καλούν χιλιάδες; θα φανταζόσασταν ποτέ πως όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν μόνο από δύο πανάξιους και εργατικούς κυρίους; Και όμως, ιδού λοιπόν οι δυο αθεράπευτοι ΜΚΟ δάκηδες.. δείτε τα παρακάτω στοιχεία.. Όλα προέρχονται απο στοιχεία που οι ίδιοι έχουν διαθέσει στο διαδίκτυο..
ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ:
Αυτά τα στοιχεία βέβαια είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώνουν στο διαδίκτυο,για να μπορούν να παίρνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις.
Ένας εισαγγελέας ή το ΣΔΟΕ τι λέτε,θα κάνει ποτέ κάποιον έλεγχο σε αυτή την ατέλειωτη λίστα ΜΚΟ των 2 αυτών κυρίων.
Ο κύριος Κωνσταντίνου εκτός απο την Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον βρίσκουμε και στο ΕΝΑΝΤΙΑ είναι και συντονιστής της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ 2001 είναι και μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος
Ο κύριος Θανάσης Κούρκουλας εκτός από την κίνηση “απελάστε τον ρατσισμό” είναι και στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών είναι και εκπρόσωπος στο «Στέκι Μεταναστών» είναι και στην ΔΕΑ διεθνιστική εργατική αριστερά είναι και υπεύθυνος στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) είναι και μέλος της δήθεν ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα – Αχαρνών είναι και στην επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος κύριος εδώ φαίνεται πως εκπροσωπεί και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και είναι και μέλος της ΕΛΜΕ Εύβοιας.
Μετά από κάθε αναγγελία συγκέντρωσης των βαρύγδουπων επιτροπών βάζουν και ένα πιο γενικό πως στην συγκέντρωση συμμετέχουν και φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις μουσουλμάνων μεταναστών της χώρας και γεμίζει η ανακοίνωση δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα.
Παράδειγμα…από ένα παλιότερο
Συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 18.00 στην πλατεία Ομονοίας από την Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ ποιός υπογράφει;(για αυτήν την επιτροπή όπως θα δείτε υπογράφει ο κύριος Κωνσταντίνου),την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο ποιός είναι και εδώ;( και για αυτήν την επιτροπή θα δείτε τον κύριο Κωνσταντίνου!!!)την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Στην σελίδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι πρότινος αντί για administrator ποιός νομίζετε πως υπέγραφε; μα ο κύριος Πέτρος Κωνσταντίνου), την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»( Σε αυτή δεν υπογράφει ο κύριος Κωνσταντίνου αλλά μάλλον πρόκειται για παράλειψη… εδώ πάντως μπορείτε να βρείτε έναν άλλον αγωνιστή…τον κύριο Κούρκουλα) ..

Καλά ρε παιδιά πότε τα προλαβαίνετε όλα αυτά; εσείς ξεπεράσατε και την γνωστή πολυ-κάτοικο Βήχου που είναι σε όλες τις επιτροπές κατοίκων της Αθήνας…τι διάολο; άλλη δουλειά δεν κάνετε; και ένα τελευταίο μιας και πιάνεστε με τόσα πολλά πράγματα και ο νους σας κατεβάζει μήπως γνωρίζετε ποιός είναι ο “κύριος” που στο βίντεο δίνει οδηγίες στους Μουσουλμάνους στα επεισόδια με τα ΜΑΤ;;;
Οχι πως είναι απαραίτητο να ξέρετε…αλλά λέμε τώρα….τόσο κόσμο γνωρίζετε …με τόσα πράγματα καταπιάνεστε…όλο και κάποιον θα σας θυμίζει!!!
Βέβαια στην πορεία έχουν προσχωρήσει σε αυτές τις Μκο και άλλα άτομα.Άλλοι γιατί είναι άνεργοι και άλλοι πίστεψαν πως αυτές οι οργανώσεις έχουν αγνές προθέσεις και ήθελαν να προσφέρουν εθελοντικά σαν άτομα την όποια εργασία τους ανέθεταν οι δυο “αρχηγοί”.
Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που έφυγαν αηδιασμένοι,αλλά λόγω ιδεολογίας προτίμησαν για την ώρα να σιωπήσουν,ώστε να μην προκαλέσουν τριβές και εσωτερικά προβλήματα στον ακροαριστερό χώρο.
Αφιερωμένο σε όσους τρώνε το κουτόχορτο των Μπίζνες-Καλά-Οργανωμένες..
axortagos.gr
 
 elnewsgr

H Xρυσή Αυγή καλεί τους άνεργους Έλληνες να εκτοπίσουν τους αλλοδαπούς


Σε μια ανοιχτή ανακοίνωση- κάλεσμα για εργασία προς Μαγνησιώτες προχώρησε η Τ.Ο. Μαγνησίας της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», «επιθυμώντας να βοηθήσει τους ανέργους Έλληνες συμπατριώτες μας» όπως αναφέρει, καθώς έχει έρθει σε επαφή με αγρότες της περιοχής μας που επιθυμούν να προσλάβουν Έλληνες για την συγκομιδή των προϊόντων τους.
Σύμφωνα με το magnesianews.gr ηδη, έχουν συγκροτηθεί τα πρώτα συνεργεία που απασχολήθηκαν σε αγροτικές εργασίες και κατά δηλώσεις των ιδίων των αγροτών, εργάζονται αποδοτικότερα και περισσότερο ευσυνείδητα από τους αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής», «την εποχή αυτή χρειάζονται εργατικά χέρια για την συγκομιδή αμύγδαλων, φυστικιών, σταφυλιών και από τα μέσα Σεπτεμβρίου κάστανων και μήλων.
Από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η συγκομιδή της ελιάς και λόγω αυξημένης εσοδείας θα χρειαστούν πολλά εργατικά χέρια.

Όσοι άνεργοι Έλληνες ενδιαφέρονται να εργαστούν έστω και εποχιακά αλλά και αγρότες της περιοχής που αντιλαμβάνονται ότι είναι μεγάλη ζημιά για τον τόπο να δίνονται μεροκάματα στους αλλοδαπούς και να φεύγουν τα χρήματα στο εξωτερικό, να επικοινωνήσουν προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η "επανάσταση" θα έρθει από τους Εθνικόφρονες γιατί οι αριστεροί βολεμένοι δεν μπορούν να κάνουν πια....

 

Οι "αριστεροί" Σοσιαλιστές - Κομουνιστές, έχουν διαβρωθεί τόσο πολύ από το καπιταλιστικό σύστημα που ουσιαστικά το εξυπηρετούν με όλες τους τις κινήσεις, ενώ παραδοσιακά αυτοί σήκωναν πρώτοι την σημαία της επανάστασης, τώρα δεν μπορούν καν να πείσουν τον εαυτό τους, όντας βολεμένοι όλοι τους με αξιοζήλευτες ακίνητες και κινητές περιουσίες. 
 Οι δήθεν διανοούμενοι - που αυτοαποκαλούνται και.....
"προοδευτικοί" έχουν προστατευθεί τόσο πολύ από το σύστημα.  Η προστασία της ιδιοκτησίας ισχύει και για την πνευματική ιδιοκτησία (copyright) που ουσιαστικά δεσμεύει το αόριστο και το απροσδιόριστο αφού εμπεριέχει το στοιχείο του πνεύματος, και με αυτό τον τρόπο εμπορευματοποιεί το "πνεύμα" κατατάσσοντας τους αυτόματα στην "αστική τάξη", βάση της ταξικής δικαιοσύνης. 
 Ο υπερπροστατευτικός δυτικός τρόπος αντιμετώπισης των διανοουμένων - "προοδευτικών" τους έχει οδηγήσει σε κάθε δυσκολία της καθημερινότητας τους να στρέφονται στην τακτική δικαιοσύνη με μηνύσεις και αγωγές, αναζητώντας να βρουν στους θεσμούς την υποστήριξη που αναζητούν στην πραγματική ζωή. 
 Αποτέλεσμα στο πέρασμα του χρόνου αυτό να έχει γίνει μοτίβο ζωής και να δειλιάζουν μπροστά σε κάθε κίνδυνο, όπως προσφάτως στο μεταναστευτικό πρόβλημα που δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο αλλά υπάρχει σε πολλές χώρες του κόσμου εφόσον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Παγκοσμιοποίησης και κιμαδοποίης των λαών. Σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης οι αριστεροί συμπαραστέκονται πέραν του δέοντος στους κάθε λογής μετανάστες γιατί είναι επιταγή του ίδιου συστήματος που εξυπηρετεί, "προστατεύει" και αυτούς τους ίδιους. 
 Η ασφάλεια που τους προφέρει το ίδιο το σύστημα, δεν τους επιτρέπει να δουν έστω, τις επιπτώσεις που θα έχει μακροπρόθεσμα και στους ίδιους η νέα τάξη πραγμάτων. Αισθάνονται ότι θα συνεχίσει να προστατεύει ο "νόμος" τους ίδιους την ώρα που αυτοί μαθαίνουν ουσιαστικά στους διαδόχους, προστατευόμενους του συστήματος δηλαδή, τους μετανάστες, πως να προστατεύονται μέσο του συστήματος.
 Η δειλία λοιπόν είναι "γονίδιο" καλά θρεμμένο από τι ίδιο το σύστημα που θέλει τώρα να φέρει τη νέα τάξη και έχει πάρει με το μέρος του τους αριστερούς, οι οποίοι παραδοσιακά ήταν αυτοί που υποκινούσαν μέχρι τώρα τις επαναστάσεις, δεν τους αφήνει να υψώσουν τα λάβαρα της επανάστασης αυτή την φορά. Έτσι αντιμετωπίζουν τους Εθνικιστές ως μιάσματα και προσπαθούν να τους κάνουν να φανούν ως κατώτερα όντα μη καλλιεργημένα και αρχέγονα ένστικτα. 
 Ουσιαστικά οι Εθνικιστές είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν αυτή την εποχή πραγματική επανάσταση και ανατροπή των σχεδίων της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης. Οι Εθνικιστές η μόνη περιουσία που κουβαλάνε είναι η εθνική κληρονομιά τους η οποία και είναι πολυτιμότερη για αυτούς από τα 20 διαμερίσματα που έχει ο κάθε "αριστερός" και δεν έχουν σε τίποτα να θυσιαστούν για την πατρίδα σε αντίθεση με τους προοδευτικούς που προστρέξουν σε διεθνή δικαστήρια αναμένοντας για ακόμα μια φορά να τους προστατεύσει το σύστημα, το οποίο όμως θα τους εγκαταλείψει αβοήθητους εφόσον θα έχει εκπληρώσει τον σκοπό του όπως και έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.
 Μη ξεχνάτε ο Εθνικισμός είναι το αντίπαλο δέος του συστήματος και αυτή την φορά αυτός θα είναι και ο επαναστάτης για το καλό του λαού και του Έθνους !   

http://nyxtobaths.blogspot.com

Τα τζαμιά ανακαινίζονται, οι Ελληνικοί ναοί καταρρέουν

Τα τζαμιά ανακαινίζονται, οι Ελληνικοί ναοί καταρρέουν Η βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια είχε αναδείξει πριν ένα μήνα το θέμα της σπατάλης δημοσίου χρήματος για συντήρηση τζαμιού στη Ρόδο (1.000.000 ευρώ). Τότε είχε κατατεθεί σχετική ερώτηση στον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού κι Αθλητισμού. Η απάντηση που ήρθε 15 μέρες μετά ήταν... "περί ανέμων και υδάτων" και απέδειξε την προτεραιότητα που δίνει το αρμόδιο Υπουργείο σε "μνημεία" μουσουλμάνων, αφήνοντας τους αρχαιοελληνικούς ναούς να καταρρέουν. Η Χρυσή Αυγή επανέρχεται στο μείζον ζήτημα με νέα ερώτηση και σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει τα μνημεία του Ελληνικού πολιτισμού στο έρμαιο των ξεπουλημένων τροϊκανών.
Προς Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα: «Συντήρηση τζαμιού στη Ρόδο»
Με αφορμή την  υπαρ. 228/18/7/2012 ερώτησή μας σχετικά με τη δαπάνη για τη συντήρηση του τεμένους Ρετζέπ πασά που βρίσκεται στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, λάβαμε τη με αρ. πρωτ. ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α./ΓΡ.Αν.ΥΠ./Κ.Ε./7  απάντηση της 3/8/2012, η οποία ελάχιστα διαφωτιστική είναι για τα τεθέντα από εμάς ζητήματα. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το μακροσκελές κείμενό της, «Το Ελληνικό Κράτος… επιφυλάσσει ισότιμη μεταχείριση σε όλα τα μνημεία που βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας…», χωρίς προφανώς να δίνεται οποιαδήποτε προτεραιότητα στα αρχαία ελληνικά μνημεία , η κατάσταση των οποίων σε πολλές περιπτώσεις, είναι άκρως απογοητευτική. Μάλιστα, είναι απορίας άξιο το πώς αυτή η προσπάθεια ανάδειξης των μνημείων της πατρίδας μας, συνδέεται με το θέμα των «…καλών σχέσεων με τη γείτονα χώρα…», καθιστώντας το Υπουργείο αναρμοδίως ως οιονεί φορέα άσκησης  εξωτερικής πολιτικής.
Ενδεικτικό παράδειγμα, αν και όχι αποκλειστικό, αυτής της άθλιας κατάστασης, ήταν η αναφορά μας στο Ναό του Απόλλωνα, που αν και «…αποτελεί θέμα άμεσης προτεραιότητας για το Υπουργείο…», καμία ειδικότερη απάντηση δεν παρέχεται, ως όφειλε, σχετικά με τη διαδικασία αποκατάστασής του και τους πόρους που συγκεκριμένα θα διατεθούν για το σκοπό αυτό. Εξάλλου, από τον συνημμένο πίνακα έργων  που περιλαμβάνονται στο Γ’ ΚΠΣ  και που μας κοινοποιήθηκε, προκύπτει σαφώς μια ιεράρχηση των αποκαταστατικών ενεργειών, η οποία δεν τηρεί καμία απολύτως προτεραιότητα στα σημαντικά, αφού για παράδειγμα απουσιάζει από τη χρηματοδότηση ο ναός του Απόλλωνα, του οποίου οι κίονες συγκρατούνται με σύρμα, την ίδια στιγμή που έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί η «αποκατάσταση και ανάδειξη του οθωμανικού λουτρού «αποθήκη τ’ αλατιού» στην Κω» με 400.000 ευρώ, καθώς και την «Έκθεση ιστορικής συλλογής Καστελλορίζου στο Οθωμανικό τέμενος με 528.000 ευρώ.
Ερωτάται ο κ.  Υπουργός:
1) Με ποια κριτήρια προτεραιότητας εντάσσονται στα προγράμματα αποκατάστασης τα μνημεία; Πώς συνδέεται η αποκατάσταση μουσουλμανικών τεμενών στην Ελλάδα με την «καλή γειτονία», τη στιγμή που πλήθος ελληνικών εκκλησιών στη γείτονα (ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας)  παραμένουν στάβλοι και αποθηκευτικοί χώροι; Ισχύει ή όχι για το Υπουργείο η διεθνής αρχή της αμοιβαιότητας;
2) Πότε συγκεκριμένα πρόκειται να αποκατασταθεί ο ναός του Απόλλωνα στη Ρόδο, σε ποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης έχει ενταχθεί, πόσο θα κοστίσει η αποκατάσταση και πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες;
Αθήνα 30/08/2012
Η Ερωτώσα  Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Β΄ Αθηνών
Λαϊκός Σύνδεσμός – Χρυσή Αυγή

xryshaygh.com

Οι ... "πακιστανικές ευαισθησίες" του Ε.Μεϊμαράκη! (Οι δεξιούληδες στηρίζουν τους αριστερούληδες...)http://www.metrogreece.gr/Portals/0/images/article_thumbs_cropped/6347833367428008376347833344698089072DE9CC5F0C1D0E_600_400_33024171.jpg
Κανονικά θα επρόκειτο περί πολιτικής φάρσας, αλλά φαίνεται ότι τελικά είναι κάτι πολύ πιο απτό: Επίδειξη πολιτικής παρακμής και αλλοτρίωσης!
Μετά τους "θριάμβους" που κατήγαγε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λοιπόν, ο αξιότιμος πρόεδρος της Βουλής, Ε.Μεϊμαράκης αποφάσισε να "παραπέμψει" στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής το θέμα που ανέκυψε (;) με τον βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Δ. Κουκούτση, ο οποίος είχε το ... θράσος να επιτιμήσει την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου επειδή είχε φέρει στην Βουλή τον ... πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας στην ΕλλάδαΤζαβέντ Ασλάν (ο οποίος θεωρείται κακοποιό στοιχείο στην χώρα του) για να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας για το "ρατσιστικό μένος των Ελλήνων κατά των μεταναστών"!
Και επειδή ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου επιτίμησε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνθηκε με οξύ τρόπο κατά του Πακιστανού στον περίβολο του Κοινοβουλίου ζητώντας να του να αποχωρήσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Ε.Μεϊμαράκης σε μια επίδειξη των φιλοπακιστανικών αισθημάτων του, συγκάλεσε την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής (για να πουλήσει και "δημοκρατικότητα" και ρουσφέτι στον ΣΥΡΙΖΑ)! 
Οι του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν στον πρόεδρο, λοιπόν, γιατί ένας βουλευτής εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό αντέδρασε ενεργά στην παρουσία του άκρως αμφιλεγόμενου εκπροσώπου των εν Ελλάδι Πακιστανών. Και "άμεσα ο πρόεδρος της Βουλής  θα συγκαλέσει την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία βάσει του Κανονισμού εισηγείται μέτρα και παρεμβαίνει δημόσια, όταν κρίνει αναγκαίο, για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών".
Ενώ αντίθετα η παρουσία του Πακιστανού στην Βουλή, προφανώς κατά τον Ε.Μεϊμαράκη, αναβαθμίζει το κύρος του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών.
Έτσι εξηγείται το ότι δεν είδαμε μέχρι σήμερα τον πρόεδρο της Βουλής Ε.Μεϊμαράκη να κάνει έστω την ελάχιστη δήλωση συμπαράστασης στς οικογένειες των δεκάδων δολοφονημένων Ελλήνων από τους "λάθρο". Ίσως γιατί φοβάται μην αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητά του... Εκτός και αν φιλοδοξεί (λόγω χρωμάτων και μύστακος) να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Βουλής στο Πακιστάν!
 
 http://ethel-sinadelfos.blogspot.com

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ …ΤΗΝ ΠΑΠΙΑVladimir Putin 17 July 2000-1
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται από χθες στην μονή Ιβήρωνος του Αγίου όρους. Ήρθε για προσκύνημα, με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία ως γνωστόν για τους Ρώσους παλαιοημερολογίτες εορτάζεται 14 ημέρες μετά την δική μας εορτή. Τα Μ.Μ.Ε. όμως και ειδικά τα φιλομνημονιακά, δεν έχουν βγάλει άχνα για το γεγονός!

Ο Πούτιν γι' αυτούς είναι κόκκινο πανί! Ακολουθούν τη γραμμή που χάραξε ο Τζέφρυ! Πριν μπούμε στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ ο Πούτιν κάλεσε τον Φεβρουάριο του 2010 τον Παπανδρέου στην Ρωσία και του έδινε γύρω στα 25 δις ευρώ! Και ο ΓΑΠ αντί να δεχτεί το δώρο της Ρωσίας, άρχισε να μιλάει για...πράσινη ενέργεια και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ρωσίας!

Έτσι και τώρα. Στην χώρα μας έχει έρθει ο Ρώσος Πρόεδρος και οι ...βαστάζοι των μνημονίων το ...έκαναν γαργάρα!

makeleio.gr 
 
 hellenicrevenge

Μεσσηνία: Βρέθηκε γραφή 3.500 ετών!Πριν από δύο χρόνια ο κ. Κοσμόπουλος είχε φέρει στο φως στην Ικλαινα μία πήλινη πινακίδα με πρώιμη Γραμμική Β γραφή, ηλικίας 3.500 ετών, ένα εύρημα που αλλάζει τα δεδομένα για την εξέλιξη και τη χρήση της γραφής στην Ευρώπη.

Η πινακίδα είχε εντοπισθεί μέσα σε έναν αρχαίο αποθέτη και παρότι οι διαστάσεις της είναι πολύ μικρές - ύψος 2,5 εκατοστά και πλάτος 4 - μπορεί να διακρίνει κανείς το περιεχόμενό της, που από τη μία πλευρά αναφέρεται σε μία κατασκευή και από την άλλη περιλαμβάνει ονόματα και αριθμούς. Οπως είναι γνωστό άλλωστε οι πινακίδες της Γραμμικής Β στη Μυκηναϊκή εποχή ήταν τα «λογιστικά βιβλία» των ηγεμόνων, που κατέγραφαν την παραγωγή, τις πωλήσεις, τις εισφορές κτλ., των επικρατειών τους.
Η θέση της Ικλαινας εξάλλου, περί τα 14 χιλιόμετρα από τη σημερινή Πύλο υπόσχεται ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις καθώς μάλιστα όλη η περιοχή φαίνεται ότι ήταν μεγάλο κέντρο επεξεργασίας και εμπορίου του χαλκού.
Οι ανασκαφές εγιναν από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μιζούρι-Σεντ Λιούις αρχαιολόγο Μιχάλη Κοσμόπουλο, με επιχορήγηση πέντε χρόνων ύψους 275.000 δολαρίων από το Εθνικό Κληροδότημα για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες των ΗΠΑ.
thermopilai.org 
 elnewsgr
 

ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΑΡΙ

Ι


Δήθεν αριστεροί που είναι έτοιμοι να αρπάξουν με βία τα τελευταία ευρώ από την γριούλα την ώρα που την περνάνε απέναντι- για να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία του καλού σαμαρείτη της Αριστεράς- αλλά ταυτόχρονα την απειλούν με το μαχαίρι στα πλευρά. 
Καβαλάνε λοιπόν το ουράνιο τόξο της ματαιοδοξίας και του προσωπικού
ευδαιμονισμού και δίνουν ρεσιτάλ αμοραλισμού.
Παθαίνεις εγκεφαλικό όταν βλέπεις τον Κουβέλη να υπερασπίζεται το κτήνος του Δημοσίου την ίδια ώρα που πετσοκόβει τις συντάξεις της γριούλας που κρέμεται στους τενεκέδες των σκουπιδιών για να ψαρέψει την τροφή της.
Ο Ψαριανός προκαλεί φωτογραφιζόμενος με φεράρι και ο Καληνυχτάκιας εκπρόσωπος τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος  από συνοδός κυριών στα μπουζούκια κατέληξε στην αγκαλιά της Αλεξίας Μπακογιάννη.
Φυσικά είχαν προηγηθεί άλλοι σπουδαίοι “αριστεροί” μεγαλοεπιχειρηματίες (Κόκκαλης, Καλογρίτσας, Μπόμπολας, κλπ) που έδειξαν τον σύντομο και σίγουρο δρόμο από τα αμπέχωνα στα σαλόνια.
Το αφιέρωμα που κυκλοφορεί καιρό τώρα στο διαδίκτυο είναι αποκαλυπτικό.
ΟΙ ΚΟΜΣΟΜΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΚΙΝΟΥΑ ΤΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ
Γιώργος Μπόμπολας: Ο ΕΠΟΝίτης που έγινε βαρόνος. Δε χρειάζονται πολλές συστάσεις. Καναλάρχης, μεγαλοεκδότης, κατασκευαστικές εταιρείες, τα πάντα όλα. Έχει ακόμα μεγάλη αδυναμία στο ΚΚΕ.
Σταύρος Ψυχάρης: Κληρονόμος-Πρόεδρος του ΔΟΛ (Λαμπράκη), Πρόεδρος του Δ.Σ. του MEGA κ.τ.λ. Από κομμουνιστική οικογένεια, έκανε τα πρώτα του βήματα στο ΚΚΕ.
Κώστας Γιαννίκος: Γνωστός κομμουνιστής, προερχόμενος από την πρώην ΕΣΣΔ.
Για ένα φεγγάρι είχε αγοράσει την διεθνούς φήμης κομματική εφημερίδα «Πράβντα».
Είναι βασικός μέτοχος (και διευθύνων σύμβουλος) του καναλιού Alter, ιδιοκτήτης των ραδιοφωνικών σταθμών John Greek, Oasis, Captain Jack, ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας Modern Times, των τηλεοπτικών περιοδικών Tivo και Avanti, των δισκογραφικών εταιρειών Legend, MBI, Eros, Κίνησις, ΛΥΡΑ κ.λπ.
Αναστασιάδης Θέμος: ΑΝΤ 1, ΚΝΕ.
Στρατής Λιαρέλης: Διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ 1. ΚΝΕ.
Νίκος Ευαγγελάτος: ΚΝΕ.
Όλγα Τρέμη…
MEGA, ΚΝΕ.
Παύλος Τσίμας: MEGA, πρώην δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, ΚΚΕ.
Μανώλης Αναγνωστάκης: MEGA Σαββατοκύριακο, ΚΝΕ.   
Οι του Ιού της Ελευθεροτυπίας: ΚΚΕ εσωτερικού και εν συνεχεία Β’ Πανελλαδική (ακροαριστερή διάσπαση της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτ., το 1978, εξέδωσαν το περιοδικό «Σχολιαστής»).
Στην Β’ Πανελλαδική συμμετείχαν επίσης και οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, (της λεγόμενης «γενιάς του πολυτεχνείου»), σήμερα πολιτικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.
Παναγιώτης Παναγιώτου, (ή Παν. Παν.): στέλεχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού του Μπόμπολα (Έθνος κ.α.)
Αλέξης Παπαχελάς: Καθημερινή, ΣΚΑΪ κ.λπ., ο οποίος μάλιστα ήταν Γραμματέας της Β’ Πανελλαδικής στο. Κολέγιο Αθηνών.
Σταύρος Λυγερός: Καθημερινή, της «γενιάς του πολυτεχνείου», ήταν και στην «συντονιστική επιτροπή» του πολυτεχνείου, ΟΣΕ («Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση»).
Τάσος Τέλλογλου: ΣΚΑΪ, ΚΝΕ.
Βασίλης Λυριτζής: (ο επονομαζόμενος «Τρότσκι», λόγω καταπληκτικής ομοιότητος): στην πρωινή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, ΚΚΕ εσωτ.
Δήμος Βερύκκιος: Alpha, ΚΝΕ.
Λάκης Λαζόπουλος: Alpha, Κνίτης, ….το πουλάκι μας.
Γιώργος Κύρτσος: Ο. «φιλελεύθερος» εκδότης και τηλεσχολιαστής, κι αυτός στην ΚΝΕ ήτανε.
Γιώργος Βαρεμένος: τηλεσχολιαστής, τελευταίως έχει χαθεί, ΚΚΕ, σπουδές Μόσχα.
Αλέξης Οικονόμου: Ο σημερινός. «αριστερός πατριώτης» του Καρατζαφέρη, προηγουμένως δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και στέλεχος του ΚΚΕ.
Παντελής Καψής: γιός του υπουργού του ΠΑΣΟΚ, αδερφός του Μανώλη, του
φανατικού. εκσυγχρονιστή του MEGA, Διευθυντής στα ΝΕΑ, νυν εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης Παπαδήμου, ΚΚΕ εσωτ.
Χρήστος Μαχαίρας: Διευθυντής στο Έθνος του Μπόμπολα, ΚΚΕ εσωτ.
Θανάσης Τσεκούρας: ΝΕΤ, ΚΚΕ εσωτ.
Νίκος Μεγγρέλης: έχει περάσει από πολλά κανάλια (MEGA, ΑΝΤ1), τώρα είναι Διευθυντής Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών της ΕΡΤ Α.Ε., ΚΚΕ εσωτ.
Μπάμπης Παπαπαναγιώτου: ΝΕΤ τώρα ΣΚΑΪ, ΚΚΕ εσωτ.
Σεμίνα Διγενή: Έχει χαθεί τελευταία, ΚΝΕ και αυτή.
Γιάννης Λάτσιος: O κύριος, life style του ΑΝT1, ΚΚΕ εσωτ.
Σταμάτης Μαλέλης: Γενικός Δερβέναγας του κουτσομπολίστικου καναλιού STAR και αναμφισβήτητος. άρχοντας του life style. Ακροαριστερός (τροτσκιστής) στα νιάτα του.
Γιάννης Βλαστάρης: Διευθυντής σύνταξης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ΚΝΕ.
Δημήτρης Τσιόδρας: Πρώην διευθυντής του Flash (Κόκκαλης) και νυν υπεύθυνος πολιτικού της Ελευθεροτυπίας, ΚΝΕ.
Ηλίας Θεοφύλακτος: Διευθυντής στην εφημερίδα Ισοτιμία, ΚΝΕ.
Στέλιος Κούλογλου: «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» στην ΝΕΤ (συμμετέχει και στο Δ.Σ. της κρατικής αυτής εταιρείας), TVXS κ.τ.λ. Στο. υπερεπαναστατικό ΕΚΚΕ ήταν ο κύριος (σύντροφος).
Μπήλιω Τσουκαλά: ΝΕΤ, στο ΕΚΚΕ κι αυτή.
Σπύρος Παπαδόπουλος: Ο ακριβοπληρωμένος της ΝΕΤ «στην υγεία μας βρε παιδιά» ή «στην υγεία σας κορόϊδα»), ΕΚΚΕ.
Ανδρέας Μικρούτσικος: Ο big brother. Έχει χαθεί τελευταία, αλλά δεν αποκλείεται να επανεμφανιστεί. Επαναστάταρος του ΕΚΚΕ κι αυτός.
Δημήτρης Ψυχογιός: Βήμα, οργανωτής της αριστερίστικης «20ης του Οκτώβρη».
Επειδή και οι δημοσκόποι έχουν άμεση σχέση με τα ΜΜΕ, ας μπούμε για λίγο στον θαυμαστό κόσμο τους:
Ηλίας Νικολακόπουλος: Ο. πατέρας όλων των δημοσκόπων. Παλιό δραστήριο μέλος αριστερίστικων οργανώσεων σε Ελλάδα και Γαλλία (29η Μάη, Curiel Apparat).
Γιάννης Μαυρής: Γενικός Διευθυντής της Public Issue, ΚΚΕ εσωτ.
Χριστόφορος Βερναρδάκης: Γενικός Διευθυντής της VPRC, ΚΚΕ εσωτ.
Στράτος Φανάρας: Γενικός της Metron Analysis, ΚΚΕ εσωτ.
Τάκης Ρουτζούνης: Γενικός της Κάπα Research, τ. Γραμματέας Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.
Τάκης Θεοδωρικάκος: Γενικός της GPO, τ. Γενικός Γραμματέας της ΚΝΕ.
Να πως διαμορφώνονται οι συνειδήσεις στην Ελλάδα.
Αυτά τα ολίγα.
 http://logia-tou-aera.blogspot.gr
 

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Προς αναρχοαριστερους, αντιρατσιστες και λοιπους "ευαισθητους": ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΑΣ! Πόρτα σημαίνει ΔΙΑΚΡΙΣΗ.


Αφού ζητάτε «ανοιχτή κοινωνία», ανοίξτε πρώτοι εσείς τα σπίτια σας! Ανοικτά Σπίτια! Χωρίς πόρτες! Να μπει ο Ξένιος Ζευς να κατοικήσει… στο πρόσωπο όποιου περνάει απ’ έξω. Όποιος θέλει να μπαίνει την ώρα που κοιμάστε, που είστε στο μπάνιο και κατουράτε, ή λείπετε, να βολτάρει στο χώρο σας, να κάνει ό, τι θέλει. Να κάτσει, να ξαπλώσει με τα παπούτσια στον καναπέ σας, να ανοίξει το ψυγείο σας, τα συρτάρια σας… να τα ψάξει έτσι για να γουστάρει, αν βρει κάτι που του αρέσει δεν πειράζει να το πάρει...- Αν του αρέσει πολύ ο χώρος σας να φωνάξει κι άλλους από την οικογένειά του και να εγκατασταθούν. 
- Αν κάτι δεν τους αρέσει στο σπίτι σας ή προσβάλει τα ήθη και τα έθιμά τους θα το βγάλετε αμέσως, εννοείται. Φυσικά με την απόφαση να εγκατασταθεί στο σπίτι σας, ο όποιος κι αν είναι αυτός, θα πάρει κι ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του μέχρι τώρα χώρου σας και πάνω σε ό,τι άλλο σας ανήκει και θα συναποφασίζετε πλέον, για το τι θα κάνετε στο σπίτι σας και στα άλλα κοινά σας, πλέον, περιουσιακά στοιχεία.
- Αν κάποια φορά ή και περισσότερες παραφερθούν λιγάκι θα κάνετε ότι δεν έγινε τίποτα, είναι άλλωστε τόσο χαριτωμένο να παραφέρονται και σίγουρα αν σηκώσουν χέρι εσείς θα φταίτε που κάτι κάνατε και το προκαλέσατε. Για αυτό θα πρέπει να είστε πολύ λεπτοί και διακριτικοί σχεδόν σαν να μην υπάρχετε.

Οι αυτοαποκαλούμενοι “ευαίσθητοι” απαιτούν να επιβάλλουν στη ζωή όλων των άλλων τις ιδεοληπτικές τους “ευαισθησίες”, ασκώντας τουλάχιστον ψυχολογική πίεση. Αντί να το απαιτούν από τους άλλους με χαρακτηρισμούς, ας το εφαρμόσουν στα σπίτια τους για να εμπνευστούμε οι υπόλοιποι.
http://isxys.blogspot.com/
Σοφία
 
http://logia-tou-aera.blogspot.gr

Φωτογραφίες: Δείτε την σκληρή πραγματικότητα πίσω από τα Τούρκικα σήριαλ! (Όποια τα βλέπει να πάει στην Τουρκία να την περιποιηθούν λίγο, μπας και ξυπνήσει...)Επειδή έχουν αποβλακώσει "σκοπίμως" τις γυναίκες μας με τα τούρκικα σίριαλ, και πιστεύουν ότι όλοι στην Τουρκία είναι πλούσιοι, γνώστες του σαβουάρ βιβρ, και πρόθυμοι να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία των γυναικών θεωρήσαμε σωστό να δείξουμε μερικές σκληρές εικόνες από την πραγματική ζωή μιας μέσης Τουρκάλας γυναίκας. Θα δείτε τύπο ανδρός που αντί να πίνει το martini του "shaken not stirred" προτιμάει να χρησιμοποιεί τη γυναίκα του ως σάκο του μποξ.

Και μια λεπτομέρεια, ο τύπος αυτός έχει πολλούς ομοιδεάτες. Καλό το παραμμύθι αλλά δεν είμαστε παιδιά.

Η ενδοοικογενειακή βία είναι φαινόμενο που παρουσιάζεται σε όλες τις κοινωνίες και φυσικά περιορίζεται η έντασή της όσο αναβαθμίζεται πολιτιστικά μια χώρα. Η Τουρκία επιχειρεί με τα τηλεοπτικά σίριαλ να δείξει μια στρεβλή εικόνα δήθεν πολιτισμένης κοινωνίας. Όμως σκηνές όπως αυτές στις φωτογραφίες που ακολουθούν, δεν αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά είναι καθημερινές.

Συνηθισμένος ξυλοδαρμός μιας γυναίκας στην Καισάρεια της Καππαδοκίας από τον άνδρα της, κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου, παρουσία της ανήλικης κόρης τους και του κόσμου, ο οποίος τηλεφώνησε και μεταφέρθηκε η άτυχη γυναίκα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα.clopyandpaste.blogspot.com
eglimatikotita.gr
 http://ethel-sinadelfos.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΛΩTΤΙΣΗ ΤΩΝ ΣΗΡΙΑΛ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ...!!!

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙA...

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ:


Τελικά δεν είναι όλα ακούμε αστικοί μύθοι ή θεωρίες που κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας. Συγκεκριμένα, είχε ακουστεί στο παρελθόν ότι οι τουρκικές εταιρίες παραγωγής, απαγόρευαν στα ελληνικά κανάλια που έπαιζαν τα σίριαλ, να κάνουν ελληνική μεταγλώττιση. Η είδηση έμοιαζε υπερβολική για να είναι αληθινή. 

Κι όμως. Όπως μας επιβεβαίωσε στέλεχος καναλιού, που παίζει τουρκική σειρά σε ζώνη μεγάλης τηλεθέασης οι τουρκικές εταιρίες παραγωγής, που πουλάνε στην Ελλάδα τα εν λόγω σίριαλ, δεν έχουν καμία άλλη απαίτηση, εκτός από το να μην μεταγλωττίζονται τα σίριαλ τους, επειδή θέλουν να ακούγεται η τουρκική γλώσσα. Αυτός είναι ο μοναδικός όρος που θέτουν και όπως φαίνεται μέχρι σήμερα τα κανάλια δεν έχουν καμία αντίρρηση. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι Έλληνες τηλεθεατές, ασχέτως τι ακούγεται τα προτιμούν, μια και είναι βρίσκονται καθημερινά στο top 10 των προγραμμάτων με την υψηλότερη τηλεθέαση και μάλιστα στις πρώτες θέσεις. Τα δε κανάλια τους έχουν μεγάλη αδυναμία, γιατί εκτός της υψηλής τηλεθέασης, είναι φτηνά, μια και κοστίζουν μόλις 1.500 ευρώ το επεισόδιο, ποσό που είναι πολύ μικρότερο από οποιαδήποτε ελληνική παραγωγή. queen.gr

stoxos.gr

"ΖΕΙΑ" ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

Ο<< ΕΘΝΑΡΧΗΣ>> ΗΘΕΛΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΖΟΥΣ . ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ . ΠΗΞΑΜΕ ΑΠΟ ΕΘΝΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .ΤΟΤΕ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ;;;;;;


Ποιό ήταν αυτό το δημητριακό, που τάισε και μεγάλωσε για χιλιάδες χρόνια λαούς, γερούς και δυνατούς;
Γιατί αυτό το δημητριακό,ο ”εθνάρχης” Ελ.Βενιζέλος,το απαγόρευσε δια νόμου ; Από ποιούς και για ποιόν λόγο,πήρε εντολές; Ποιούς ενοχλούσε, η χιλιάδων ετών καλλίεργειά του;;
Αυτή είναι η ζειά,που χαρίζει ζωή και που για κάποιο λόγο,δεν έπρεπε οι Ελληνες να συνεχίσουν να τρώγουν!
Ζειά = “αλεύρι ντινκελ”‏…”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσεκτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλειοψηφία “0″ ομάδος και οί υπόλοιποι “Α” ομάδος, οί Χάζαροι είναι “Β” ομάδος κ.λπ.
Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων, επηρεασμένη άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς ”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”.
Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώσει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή;Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι. Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι:Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν “Αμυγδαλή” ή “Αμύγδαλα”. Αυτός ό άδήν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα). Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό “Αφύπνισις”).
Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης.

Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά. Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους.Είς τό Σιτάρι υπάρχει άφθονη ή γλουτένη. Ή γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα καί χρησιμοποιείται ώς φυσική κόλλα ύπό τών ανθρώπων στην καθημερινή ζωή των. Ή γλουτένη όμως ώς πρωτείνη – στηρίξεως- (συγκόλλησις) τών πρωτεϊνών του εγκεφάλου διά τήν δημιουργίαν τής μνήμης είναι καλή μέν, διότι δημιουργεί ίσχυράν μνήμην, αλλά περιορισμένην, διότι συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών. Αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την μνήμην εις πολύ λίγες εικόνες.
Έτσι καταστρέφει τήν φαντασίαν και τό δημιουργικό πνεύμα. Είναι δε εγκληματική, διότι έμμεσα καταστρέφει τήν ύγείαν και τό πνεύμα, τήν πρόοδον και τον πολιτισμόν του ανθρώπου.Ή γλουτένη του σιταριού καταστρέφει τήν ύγείαν, τό πνεύμα, τήν μεγαλοφυίαν, τον πολιτισμόν της άνθρωπότητος, διότι ώς ισχυρή κόλλα έπικολλάται εις τά τοιχώματα όλων τών αγγείων πού διέρχεται, πεπτικούς σωλήνες, έντερα, φλέβες, αρτηρίες κ.λπ. Ένεκα τούτου παρακωλύει τήν σωστήν πέψιν, κενώσεις και κυκλοφοριαν του αίματος, μέ τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις είς τήν ύγείαν.
Είς τόν εγκέφαλον ώς πρωτεΐνη στηρίξεως κολλά ισχυρά τις πρωτεΐνες τής μνήμης μέ αποτέλεσμα, ό,τι παραστάσεις και ιδέες έβίωσεν τό παιδί είς τήν ήλικίαν 3-7 ετών, όσο λανθασμένες καί άν είναι, όσο πιό δυνατές και ξεκάθαρες αποδείξεις περί πλάνης του και άν του παρουσιάσεις αργότερα, δεν πρόκειται ώς ενήλικας νά άπορρίψη τις αποθηκευμένες μνήμες και δοξασίες του περί θεού, πολιτικής, κ.λπ.Δι’ αυτό ακριβώς οί θρησκείες, οι Δικτάτορες, οι έξουσιασταί μας μέ διάφορα τεχνάσματα καί ωραία λόγια προσπαθούν νά ποδηγετήσουν τά παιδιά άπό μικρή ηλικία και έσοφίστηκαν τά κατηχητικά, τις πολιτικές νεολαίες.
Οί Δικτάτορες καί οί Τραπεζίτες είσήγαγον τήν πολιτικήν είς τά σχολεία μέ πρόφασιν, δήθεν, τήν προπαρασκευήν ενήμερων πολιτών, ενώ στην ουσία εκπαιδεύουν τυφλούς δούλους του τραπεζικού συστήματος.Όποιος από εσάς πιστεύει είς τήν ανεξάρτητον σκέψιν τών ανθρώπων, ας άγωνισθή διά τήν κατάργησιν του συνδικαλισμού είς όλα τά σχολεία, πλην πανεπιστημίων.Επομένως ή γλουτένη του σιταριού είναι καί ή τροχοπέδη τής εξελίξεως καί του πολιτισμού.
Ταυτοχρόνως, τροχοπεδεί και τήν έλευθέραν σκέψιν καί πνευματικήν άνοδον του άνθρωπου και τόν καθιστά δούλον του ιερατείου, του κατεστημένου, διότι αγωνίζεται και θυσιάζεται δια αξίες πού του ενέπνευσαν τά οργανωμένα συμφέροντα και όχι ή φύσις. Είναι όλοι οι αγώνες του εναντίον των φυσικών νόμων.
Αντίθετα ή πρωτεΐνη στηρίξεως της Ζειά (πληθυντικός Ζειαΐ) διασπάται από τά ένζυμα και αφομοιώνεται σάν καλή τροφή άπό τόν οργανισμό.Αυτό τό χαρακτηριστικό της την κάνει πολύτιμη εις τόν ανθρώπινο οργανισμό. Διότι ενώ χρησιμεύει ώς πρωτεΐνη “στηρίξεως” (συγκόλλησις – σταθεροποίησις) εις τις πρωτείνες μνήμης του εγκεφάλου, δεν μπλοκάρει αυτόν, δέν δημιουργεί σταθερές και άναλοίωτες ενώσεις σάν βαρύδια στον έγκέφαλον, ώς ή γλουτένη του σιταριού, και αφήνει τόν εγκέφαλο νά λειτουργή ελεύθερα νά συλλαμβάνη, νά σκέπτεται νέες ιδέες, δοξασίες, νά δημιουργεί όνειρα, φαντασία, επιστήμη, κ.λπ.
Οί αρχαίοι Έλληνες τό εγνώριζαν πολύ καλά αυτό, δι’ αυτό εκτρέφοντο μόνο μέ Ζειά εγνώριζαν ότι ή Ζειά τρέφει τό πνεύμα.
Αυτό μας τό λέει ό Αισχύλος εις τό ύμνον του προς τήν Δήμητρα:
“Δήμητερ ή θρέψασα τήν έμήν φρένα είναι με άξιον τών σων μυστηρίων”(Αισχύλος)
Επίσης δέν φράσσει τά αγγεία πού διέρχεται, φλέβες, αρτηρίες, κ.λπ. Δέν παρουσιάζει τις πολλές ασθένειες πού παρουσιάζει ή γλουτένη.Έπί πλέον ή Ζειά περιέχει άφθονα βιταμίνη Ο και πολλά ιχνοστοιχεία πού χρειάζεται ό οργανισμός μας, συν τό άμινοξύ “Λυσίνη” τό πολυτιμωτατο συστατικον δια τόν οργανισμό μας, πού σήμερα οί άνθρωποι τό αγοράζουμε πανάκριβα ώς συμπλήρωμα τής διατροφής μας, ένώ θά τό είχαμε άπό τό ψωμί της Ζειάς δωρεάν.
Η Ζειά:
1.- Βοηθάει στην άπορρόφησιν τών θρεπτικών συστατικών (ca, mg) κ.ά
2.- Καταστέλλει τις φλεγμονές πού χρονίζουν στον οργανισμό καίκαταστρέφουν τα υγιή κύτταρα.
3.- Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει τήν ανάπτυξιν και μετάστασιν του καρκίνου).
4.- Περιέχει τό βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) πού ενισχύει τόανοσοποιητικό σύστημα και είναι τό βασικό στοιχείο στηνβιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.
Έκτος των ανωτέρω τά άρτοπαρασκευάσματα άπό αλεύρι Ζειάς είναι εύγεστα καί άσυγκρίτως νοστιμότερα άπό τά αντίστοιχα μέ αλεύρι σιταριού.
Έάν δέ φάτε ψωμί ή μακαρόνια άπό Ζειά θά ερωτήσετε, τον κρέμασαν οι Έλληνες αυτόν που τους έστέρησε αυτήν τήν ασύγκριτη άπόλαυσιν; Θά πάρετε τήν άπάντησιν ότι, του στήνουν συνεχώς ανδριάντες σέ πλατείες, στην Βουλή, και δίδουν τό όνομα του στις λεωφόρους γιά νά μην τό ξεχάσουν ποτέ.Καί τότε θά διερωτηθήτε, τί φταίει; Νά φταίει άραγε ή μεγάλη πανουργία καί εμπειρία των κοσμοκρατόρων μόνον, ή μήπως ή δουλικότης των μωροφιλόδοξων και λοιπών οργανωμένων στις μυστικές εταιρείες των;
Νομίζω πώς όλα αυτά δέν θά ήσαν αρκετά νά τυφλώσουν τον λαό μας καί δέν θά έπετύγχανον, έάν δέν υπήρχε τό ακαλλιέργητο, τό πρωτόγονο ΕΓΩ του, τό όποιο αντιδρά σκληρά καί δέν δέχεται τό αντίθετο, όσο καθαρά καί άν απόδειξης τήν πλάνην του.Μέ τό ακαλλιέργητο ΕΓΩ δέν δύναται νά παραδεχθή ότι οί γονείς του έπλανήθησαν, διότι τότε αισθάνεται ότι μειώνεται ή προσωπικότης του καί τό κύρος του, ένώ τό καλλιεργημένο ΕΓΩ, όταν πεισθή ότι έπλανήθη τό παραδέχεται αμέσως μέ ψηλά τό κεφάλι καί υπερήφανα, διότι έτσι νοιώθει ότι είναι ισχυρό, επειδή επεβλήθη τών ενστίκτων καί τής μικροπρέπειας.Ερευνώντας ή επιτροπή, πού αναφέραμε πιό πάνω, τό διαιτολόγιο τών αρχαίων Ελλήνων έμεινε έκπληκτος.
Οί αρχαίοι δέν έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι. Τό σιτάρι τό είχαν ώς τροφή τών ζώων καί τό (ονόμαζαν πυρρό. Έτρωγαν μόνον ψωμί άπό Ζειά ή Κριθάρι καί έν ανάγκη μόνον από κριθάρι ανάμεικτο με Σιτάρι. Ό Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε την στρατιάν του μόνο μέ Ζειά, διά νά είναι οι άνδρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι. Αν οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι δέν θά είχαν τόσο ύψηλήν πνευματικήν άνάπτυξιν.Μόλις οι κοσμοκράτορες έδιάβασαν αυτήν τήν έκθεσιν τής επιτροπής, δίδουν εντολή το 1928 νά αναιρεθή αμέσως ή καλλιέργεια Ζειά στην Ελλάδα, και μόνον στην Ελλάδα.
Διά νά μειώσουν μέ το σιτάρι τήν πνευματικήν άνάπτυξιν των Ελλήνων, μειώνοντας τήν άντίληψίν τους και οργανώνοντας ταπεινήν έκπαίδευσιν των παιδιών τους καί διδάσκοντας τις πολιτικές τους εις τά σχολεία και πολιτικοποιούντες τα εις τά κόμματα που αυτοί ελέγχουν απόλυτα, για νά ποδηγετήσουν πλήρως εις πρώτον χρόνον τους Έλληνας. Ενώ τώρα αναμειγνύοντας τους μέ αλλοδαπούς, θέλουν νά τους εξαφανίσουν τελείως. Ναι άλλα πώς θά τό επιτύχουν αυτό;Αμέσως δίδουν έντολήν είς τόν τέκνον των τον Βενιζέλο νά έπιστρέψη στην Ελλάδα καί νά εξαφάνιση τήν Ζειά. Οπότε βλέπουμε τόν Βενιζέλο νά έπιστρέφη στην Ελλάδα μετά άπό 8 χρόνια αυτοε­ξορίας του, νά άνασκουμπώνεται και νά ορμά σάν λέων κατά τής Ζειάς.
Μέσα σέ 60 χρόνια μόνον ήλλοίωσαν τήν πνευματικήν ύπεροχήν του σκέπτεσθαι τών Ελλήνων, τους έκαναν αδιάφορους, άβουλους, μέ μετρίαν αντίληψιν και φιλάσθενους καί τώρα μέ τους αλλοδαπούς επιδιώκουν τόν πλήρη εξαφανισμό τής φυλής των, ένώ συγχρόνως ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολλάρια οι φιλεύσπλαχνοι διά νά μην εξαφανισθούν οί οχιές, κόμπρες, πάντα καί άλλα ζώα καί ερπετά.
Όλα τά ανωτέρω περί Ζειά, γλουτένης καί σωστής διατροφής μέ λεπτομέρειες καί τάς παραμέτρους όλων αυτών καί τήν ύγιεινήν θά τά βρήτε είς τά εμπνευσμένα καί καλομελετημένα βιβλία “Τό Όλον” καί τό «ΌΛ-ΟΝ» Ένα βιβλίο γιά τήν “ΊΑΣΗ”, του πρωτοποριακού μελετητή Μιχάλη Γρηγορίου..
Προς τό τέλος του 1928 ό “Εθνάρχης” μας Βενιζέλος, προφανώς μετά άπό κάποια εντολή, μέ της Αμύνης τά Παιδιά, τυφλά εις τον νουν καί την κρίσιν, και διψασμένα τό πώς νά ευχαριστήσουν καλλίτερα τόν άρχηγόν των έκήρυξαν τόν πόλεμον κατά της Ζειάς καί, έφορμήσαντες ακαταμάχητοι, ένίκησαν νίκην λαμπράν και εις βραχύτατον χρόνον 4 ετών δεν υπήρχε εις την Ελλάδα ούτε ένα σπυρί Ζειάς γιά σπόρο.Είπαν εις τόν λαό ότι ή Ζειά είναι ζωοτροφή, δι’ αυτό τά λεξικά την γράφουν έκτοτε ζωοτροφή και ότι είναι βλαβερή στην υγεία. Αυτό τό πρόβαλαν έντονα τά ΜΜΕ καί σέ 4 χρόνια έξηφανίσθη η Ζειά.
Όλοι οί Έλληνες εγκατέλειψαν τήν Ζειά μόνον ένας άπό όλους κράτησε σπόρο Ζειάς. Καί σήμερα 2010 καλλιεργεί Ζειά μόνον ένας ό Γ.Α. είς ένα χωριό καί κατασκευάζει μακαρόνια άπό αλεύρι Ζειάς, τά όποια είναι υπερβολικά νοστιμώτερα άπό τά μακαρόνια του σίτου.Τήν έπιθεσίν του κατά τής Ζειάς ό “εθνάρχης” μας τήν ήρχισε μέ τήν αθρόα εισαγωγήν αλεύρων σίτου ύπό τών φίλων του.
Οί φίλοι του έγιναν πάμπλουτοι καί έξέσπασε τότε τό μέγα διά τήν έποχήν και γνωστό ώς “Σκάνδαλο τών αλεύρων”. Μέσα είς 4 χρόνια οί Έλληνες είχαν ξεχάσει τήν Ζειά τελείως καί οί φίλοι του Βενιζέλου έγιναν δισεκατομμυριούχοι άπό τήν εισαγωγή τών αλεύρων του σίτου.”Αν σήμερα θελήσετε νά επαναλάβετε αυτό γιά τό σιτάρι ή κριθάρι ή κάτι άλλο, δέν θά τό πετύχετε ούτε σέ 50 χρόνια. Τόσο πολύ είχε τυφλώσει καί πειθαρχήσει ό Βενιζέλος τους οπαδούς του. Αυτό βέβαια είναι εχθρική ψυχολογία.
Θέλουν τους οπαδούς τους τελείως τυφλούς στην σκέψιν καί δούλους. Καί δέν ήρκέσθη μόνον είς τήν έξαφάνισιν του σπόρου ό “εθνάρχης” μας, επέτυχε νά σβήση τήν Ζειά από τήν μνήμην καί τήν γλώσσαν τών Ελλήνων. Αυτό θά πή τέλειον έγκλημα. Αποδείξεις:Εσείς έγνωρίζατε τήν λέξιν Ζειά πριν λίγα χρόνια, όταν ήρχισε νά προβάλεται άπό εμάς στά κανάλια; Εύρήκατε τήν λέξιν σέ λεξικό πού συντάχθηκε μετά τό 1930; Δεν θά τήν εύρητε, μήν ψάχνετε. Άλλα και αν κάπου τήν εύρητε, θά τήν έξηγεί ώς ζωοτροφή… Μόνον εις τυχόν ανατυπωθέντα παλαιά λεξικά θά τήν εύρητε, ή εις τό των Άγγλων “LINDELL & SCΟΤΤ”, τό όποιον δέν τήν εξηγεί σωστά.Εις τό “ΗΛΙΟΣ” πού είναι πιο ενήμερο και σοβαρό λεξικό γράφει: Ζειά ή Ζέα… τήν Ζέαν τήν μάϊδα πού είναι ό γνωστός αραβόσιτος και κοινώς αραποσίτι”. Αραβόσιτος όμως είναι κοινώς τό Καλαμπόκι.
Ή Ζειά όμως ώς φυτό είναι κάτι σάν σιτάρι και κριθάρι, δέν έχει καμμία σχέσιν στην όψιν μέ τό καλαμπόκι, άλλα και τό σπυρί του είναι ώς του σιταριού πιό πεπλατυσμένο καί χονδρό.Ή Ζειά μέ τον Σΐτον είναι όπως ή Νερατζιά μέ τήν πορτοκαλιά.
Αν άπό άπόστασιν 50-1ΟΟμ. κοιτάζεις τήν Νερατζιά είναι όμοια μέ τήν πορτοκαλιά. Καί τό νεράτζι μέ τό πορτοκάλι, ένώ έξωτερικώς είναι όμοια, εις τήν πραγματικότητα έχουν μεγάλες διαφορές εις τά συστατικά των. Αυτό ακριβώς συμβαίνει καί μέ τους σπόρους της Ζειας και του Σιταριού.
Δέν θά έκανε ό Ι. Πασσάς αυτό τό λάθος, έάν δέν έξηφάνιζε και τήν βιβλιογραφία περί Ζειά ό “εθνάρχης” μας, όπως ό Σαούλ – Παύλος τήν βιβλιογραφία των αρχαίων Ελλήνων. Εκεί όμως πού έμεινα εμβρόντητος είναι όταν διάβασα τήν “Οδύσσεια” ραψωδία δ (4)-603-604, τό αρχαίο: “Ω έν μέν λωτός πολύς, έν δέ κύπειρον πυροί τε ζειαί τε ίδ’ εύρυφυές κρίλευκον”. Ό Κ. Δούκας ερμηνεύει: “όπου υπάρχει τριφύλλι πολύ, καί κύπερι, καί σιτάρια καί ζωοτροφές κι εύρύφυτο κριθάρι λευκό”. Πώ! Πω!… Ό κ. Δούκας ό έκλεκτώτερος ερμηνευτής έκανε λάθος;
Ένώ οί “Ελληνες χρησιμοποιούσαν πυρούς (σιτάρια) γιά ζωοτροφές καί τήν ζειά γιά ψωμί, ερμήνευσε τήν ζειά ώς ζωοτροφές, διότι ό Βενιζέλος είχε εξαφανίσει από τήν βιβλιογραφίαν καί άπό τήν μνήμην τών Ελλήνων τήν ζειά ή ζέα.Τό δημητριακό Ζειά η φύσις τό έδώρισε είς τους λαούς του Αιγαίου. Αργότερα οί Έλληνες μετανάστες τό μετέφεραν καί είς άλλες χώρες.
Τό σιτάρι ήτο φυσικό δημητριακό τών βορείων περιοχών. Οί Έλληνες τό έφεραν είς τήν Ελλάδα καί τό έκαλλιέργησαν ώς ζωοτροφή, αρκετά χρόνια πρό του Τρωικού Πολέμου, όταν ήρχισαν τό εμπόριο μέ τις βορείως του Ευξείνου Πόντου χώρες.Οι Βόρειοι λαοί αντί χρημάτων, που δέν είχαν, έπλήρωναν τα είδη πού ήγόραζαν άπό τους Έλληνας έμπορους μέ σιτάρι και έτσι ήλθε εις την Ελλάδα τό σιτάρι.
Εις τό διαδίκτυο, έάν γράψετε τήν λέξιν “Ζειά”, θά εκπλαγείτε. Θά διαβάσετε πάρα πολλά, εις τήν παράγραφο”ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ” (ύμνοι Όρφέως, Ομηρικά έπη, Μύθοι), διαβάζουμε: «Ή πόλη τών Αθηνών ονομα­ζόταν και Ζείδωρος, διότι έπί του εδάφους της έκαλλιεργειτο έκτος άπό τήν έλαία και τό δημητριακό ζειά. Τό ζειά μέ τό ζήτα δηλώνει ζωή, μέ τό εψιλον γιώτα τήν μακρά πορεία και μέ τό άλφα που είναι τό πρώτο στοιχείο τό άριστον, τήν παρουσία του Αιθέρα (τό στοιχείο πού βρίσκεται παντού και δομεί τά πάντα είναι ό Αιθέρας), άρα ζειά σημαίνει μακροζωία».
Τήν Ζειά φορτοεκφόρτωναν άπό ένα λιμάνι του Πειραιώς που έξ αυτής έλαβε τό όνομα Ζέα, και μέχρι σήμερα τό λιμάνι ονομάζεται Ζέα.Και τώρα πώς επεβλήθη ή ζειά νά ερμηνεύεται εις ορισμένα λεξικά ώς ζωοτροφή. Εις τό διαδίκτυο χειριζόμενοι τήν λέξιν “Ζειά” εις τήν ΙΛΙΑΔΑ – ραψωδία Ε, στίχοι 121-240 διαβάζουμε: «…παρά δέ σφίν έκάστω δίζυγες ίπποι έστάσι κρί λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας» (195). Πιό κάτω ό μεταφραστής, ελαφρά τή συνειδήσει, ή καλοπληρωμένος μεταφράζει: «…εις κάθε αμάξι είναι σιμά ζευγαρωτά πουλάρια, στέκουν και τρώγουν τήν ζειά και τό λευκό κριθάρι».
Έδώ δολοφονείται ή Ζειά, διότι ό μεταφραστής, μεταφράζει τήν ζωοτροφή “όλύρας” εις “ζειά”. Οι μεταγενέστεροι αντιγράφουν από αυτό ζειά = όλύρας = ζωοτροφή, ένώ ό Όμηρος εγνώριζε και τά δύο, ζειά και όλύρας, και έγραφε πάντα τό ορθόν, αυτό που ήθελε και έπρεπε νά διδάξη. Έδώ γράφει σαφώς: «κρι λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας».
Όχι ζειά, όπως ελαφρά τήν συνείδησιν και βαρυτάτην άγνοια γράφουν οι μεταφρασταί.Από τις έρευνες που έκανα, κατέληξα ότι όλύρα ώνόμαζαν τόν σημερινόν “Οροβον κοινώς ρόβην ή τό ρόβι. Πρόκειται διά τήν πιό δυνατή και αγαπητή εις τά ζώα τροφή. Ομοιάζει μέ τό βίκο (άγριαρακά). Είναι ή πιό θρεπτική τροφή τών ζώων, άλλα είναι βλαβερή διά τόν άνθρωπον.Ή όλύρα εκαλλιεργείτο από αρχαιοτάτων χρόνων εις την Ελλάδα ως ζωοτροφή. Ήτο μεσογειακό φυτό (Λεξικό “ΗΛΙΟΣ”, λήμμα Όροβος).
Είναι λογικόν νά κατάληξη μέ τόν χρόνο ή όλύρα εις όροβο. Εις τό λεξικό “LINDELL & SCΟΤΤ” θά τήν βρήτε ώς Σίκαλιν η Αγριοσίκαλιν, αυτήν τήν σύγχυσιν έκαλλιέργησαν οι φιλέλληνες… διά νά ξεχάσουμε τήν Ζειά.
Ή Ζειά καλλιεργείται σήμερα εις πολλές χώρες τής Ευρώπης και εις τόν Καναδά εις μεγάλην εκτασιν, φέρει δέ όνομα ανάλογο τής γλώσσης έκαστης χώρας. Οι Ιταλοί τήν ονομάζουν Faro, οί Γερμανοί Dingel, κ.τ.λ. Οί Έλληνες εισάγουμε σήμερα αλεύρι Ζειά άπό τήν Γερμανία μέ τό όνομα Ντίνγκελ, ώς μή περιέχον γλουτένη, αντί 6,45 Εύρώ, ήτοι τό αγοράζουμε Δέκα φορές άκριβώτερα άπό τό σιταρένιο.
Γ. Γ. ΑΫΦΑΝΤΗΣ «Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ» ΣΣ. 443-451
Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε                                                                                  ΠΗΓΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
 
http://epilarhia.blogspot.gr