Ένα άρθρο από τα λίγα που πλέον υπερασπίζονται την Ελλάδα στον κόσμο δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες από το γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο Huffington Post και αναρτήθηκε από βρετανίδα blogger.
Στο κείμενο αναφέρεται πως είναι υποχρέωση όλου του πολιτισμένου κόσμου να βοηθήσει την Ελλάδα να βγεί από την κρίση καθώς αυτή έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα αλλά δυστυχώς υπέφερε από ανίκανες ηγεσίες.
Διαβάστε περισσότερα γιατί πραγματικά αξίζει:
«Η απόφαση για κούρεμα του χρέους είναι σαφώς μια ελάφρυνση αλλά δε φαίνεται να γίνεται με σεβασμό. Για μένα είναι σαν η »μαμά Ευρώπη» να προσπαθεί να κυριεύσει αντί να βοηθήσει την Ελλάδα. Πώς θα ένιωθαν οι Γάλλοι ή οι Βρετανοί αν οι Ηνωμένες Πολιτείες τους επέβαλλαν ένα νέο τρόπο ζωής; Η Ελλάδα διαθέτει μερικά από τα πλέον ιστορικά μνημεία και νησιά που κόβουν την ανάσα. Επισκέφθηκα μερικά από αυτά και τίποτα δε συγκρίνεται με την απλότητα μιας ταβέρνας πλάι στην ακρογιαλιά. Πώς να συνεισφέρουμε; Ας πάμε τα παιδιά μας στην Ακρόπολη, ας περάσουμε το μήνα του μέλιτος στη Σαντορίνη, ας διασκεδάσουμε στη Μύκονο. Στην πραγματικότητα όσοι Έλληνες ξέρω καταρρίπτουν με τη ζωή τους όλα τα στερεότυπα: δουλεύουν πιο σκληρά από όσους ξέρω, δημιουργούν επιχειρήσεις, είναι δημιουργικοί.
Ο Στωϊκισμός, ένα από τα φιλοσοφικά τους κινήματα, διαβεβαιώνει τους Έλληνες πως μπορούν να ζουν την κάθε μέρα ακόμα και με λιγότερα χρήματα και με δυσκολίες. Η δημοκρατία, την οποία ευφήυραν είναι αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη τώρα παρά ποτέ. Η Ελλάδα έχει όλα τα εφόδια για να ξαναγίνει ένα μεγάλο έθνος. Ήταν και θα ξανά είναι.»


prionokordela

 hellenicrevenge