Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Μας κυβερνά η Goldman Sachs»


Η Goldman Sachs, με την πολύτιμη αρωγή του Κώστα Σημίτη και του Λουκά Παπαδήμου, μέσω ενός αμαρτωλού και καλά κρυμμένου swap (ομολόγου) έμπασε την Ελλάδα, από την πίσω πόρτα, στο ευρώ - με συνέπειες που θα πληρώνει ο λαός μας για πολλά χρόνια ακόμη. Η Goldman Sachs, όπως αποκάλυψε το CNN στις 2 Μαρτίου 2010, πόνταρε στην ελληνική χρεοκοπία! Η Goldman Sachs, όπως δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» στις 9 Απριλίου 2010, «έραψε στην Ελλάδα το κοστούμι» του ΔΝΤ. Η Goldman Sachs, όπως έγραψε στις 11 Νοεμβρίου η «δημοκρατία» μας, έβγαλε κυβέρνηση στην Ελλάδα με τον δοτό Λουκά Παπαδήμο. Η Goldman Sachs, σύμφωνα με χθεσινό άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», έβγαλε κυβέρνηση σε ολόκληρη την Ευρώπη! «Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ανήκουν, σε διαφορετικά επίπεδα έκαστος, στην ευρωπαϊκή “κυβέρνηση Sachs”». Ετσι ξεκινάει το άρθρο της «Le Monde» που υπογράφει ο ανταποκριτής της στο Λονδίνο Marc Roche. Εκεί διαβάζουμε ότι η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs αποτελεί τον «συνδετικό κρίκο» ανάμεσα στον διορισμένο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ήταν ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας μας από το 1994 έως το 2002. Στο αφιέρωμα στην τριανδρία της Goldman Sachs σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδήμος «συμμετείχε στην επιχείρηση “μαγειρέματος” των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων» από την Goldman Sachs.

Σιωπηλοί εκτελεστές
Για τον Μάριο Μόντι, ομότεχνο του κ. Παπαδήμου στην ανάληψη πρωθυπουργικής εργολαβίας, η «Le Monde» σημειώνει την προϊστορία του ως συμβούλου της τράπεζας από το 2005. Στην κορυφή της αόρατης πυραμίδας της GS στη γηραιά ήπειρο, η εφημερίδα τοποθετεί τον Μάριο Ντράγκι, που διαδέχεται τον Ζαν Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο κ. Ντράγκι ήταν αντιπρόεδρος της Goldman Sachs στον ευρωπαϊκό κλάδο της από το 2002 έως το 2005.
Οι διαπιστώσεις του συντάκτη της έγκριτης γαλλικής εφημερίδας βοηθούν αρκετά στη χαρτογράφηση των υπόγειων διαδρομών του χρήματος και της επιρροής αυτού του πολυδαίδαλου και αδηφάγου τραπεζικού οργανισμού. Η Goldman Sachs έχει «μεγάλη ατζέντα», αλλά δεν αρκείται στη χρησιμοποίησή της ώστε απλά να επηρεάζει. Αρέσκεται να τοποθετεί, να διορίζει «δικούς της ανθρώπους, χωρίς όμως να αφήσει τις μάσκες να πέσουν». Κι αυτό ισχύει. Η επίφαση της ανεξαρτησίας και της «δημοκρατικής» νομιμοφάνειας είναι σπουδαία «όπλα» στα χέρια των διεθνών κερδοσκόπων. Οι «φυτευτοί» της Goldman δεν πρέπει να διατυμπανίζουν τις σχέσεις τους με τη... μητέρα εταιρία. Ο Marc Roche έχει στο κείμενό του ως κεντρικό σημείο αναφοράς την υπόθεση της συγκάλυψης του ελληνικού χρέους μέσω του αμαρτωλού ομολόγου των Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου. Θεωρεί ότι εκεί οφείλεται ένα σημαντικό μερίδιο από την τεράστια ισχύ που έχει συγκεντρώσει: «Μια σειρά από υποθέσεις στις οποίες η τράπεζα ξετύλιξε το ταλέντο της, όπως η κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ και η υπόθεση του ελληνικού χρέους προσέδωσαν δημόσια δύναμη στην Goldman Sachs». Βέβαια, τα νήματα και οι ιστοί της αράχνης που εξυφαίνονται στο σκοτάδι διαλύονται μόλις πέσει επάνω τους το φως της αλήθειας και οι λαοί, εκείνοι δηλαδή που πληρώνουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς, πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Πρωτιά της «δημοκρατίας»
Την ημέρα που περνούσε το πρωθυπουργικό δαχτυλίδι στο χέρι του Λουκά Παπαδήμου, η εφημερίδα μας έγραφε στο κύριο άρθρο: «Κυβέρνηση Goldman Sachs [...] Ο κ. Παπαδήμος συνεργάστηκε άψογα με τον πρωθυπουργό των Ιμίων Κώστα Σημίτη. Το εκσυγχρονιστικό ντουέτο διαμόρφωσε τα πλασματικά νούμερα (όπως αποκάλυψε ο Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξή του) για να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αποκρύπτοντας το ελληνικό χρέος μέσω του αμαρτωλού swap με την Goldman Sachs.
Ο αινιγματικός τραπεζίτης, μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (που ίδρυσε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ), θα ορίζει από σήμερα τις τύχες του τόπου χωρίς να έχει εκλεγεί!» Τρεις ημέρες πέρασαν από τη δημοσίευση του άρθρου και προέκυψε το άρθρο στη «Le Monde». Ολα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλα...

Ο παγκόσμιος κερδοσκόπος
  • Ιδρύθηκε το 1869 από τον Marcus Goldman, Γερμανό μετανάστη στις ΗΠΑ, εβραϊκής καταγωγής.

  • Η υπόθεση του «μαγειρέματος» του ελληνικού χρέους από την GS και την κυβέρνηση Σημίτη αναφέρεται ακόμα και στην καταχώριση της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, που αναφέρει την ιστορία της τράπεζας.

  • Ο Ρόμπερτ Ρούμπιν και ο Χένρι Πόλσον, υπουργοί Οικονομικών στις κυβερνήσεις Κλίντον και Μπους, είχαν διατελέσει υπάλληλοι της GS!

  • Είναι περισσότερες από δέκα οι περιπτώσεις όπου το αμερικανικό δημόσιο μήνυσε ή ανέκρινε στελέχη της εταιρίας για σωρείες σκανδάλων που έπληξαν τις οικονομίες των πολιτών των ΗΠΑ.

  • Στην Goldman Sachs αποδίδεται (επισήμως) τεράστιο μέρος της ευθύνης για την οικονομική κρίση που έπληξε την υπερδύναμη λόγω της «φούσκας» των ακινήτων. Η GS πωλούσε ομόλογα ακινήτων σε πελάτες και πόνταρε εναντίον τους!

  • Πολλές λεπτομέρειες για τον ρόλο που έχει παίξει στην Ελλάδα και τον κόσμο το πολυπλόκαμο τέρας που ονομάζεται Goldman Sachs μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα olympia.gr


Παναγιώτης Λιάκος
εφημερίδα "Δημοκρατία"

hellenicrevenge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου