Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο απόλυτος εκβιασμός της Ελλάδας σε εξέλιξη


Δυστυχώς είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Ο απόλυτος εκβιασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πλέον έχουμε ξεφύγει από την απειλή της χρεοκοπίας. Πλέον η ίδια η χρεοκοπία και η μη καταβολή της 6ης δόσης συνδέεται άμεσα με ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Το κούρεμα των ομολόγων και οι εγγυήσεις που θα δοθούν στις τράπεζες και τους άλλους κατόχους ελληνικών τίτλων. Μέχρι πριν λίγες ημέρες, ο εκβιασμός έλεγε: «Πάρτε τα μέτρα που δεσμευτήκατε κι εμείς θα σας δώσουμε τα λεφτά». Από προχθές με το κόλπο του Τσαρλς Νταλάρα, έχει άλλο περιεχόμενο.
«Δεχθείτε υψηλά επιτόκια και εγγυήσεις ακόμη και για εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, για να γίνει το κούρεμα και να πάρετε την 6η δόση».
Εκεί καταλήξαμε και καταντήσαμε. Η περίφημη διαπραγματευτική ικανότητα του κ. Παπανδρέου πήγε περίπατο την δε προσωπικότητα και τα κονέ του κ. Λ. Παπαδήμου ακόμη δεν τα έχουμε δει.
Λέτε πρώτα να μας θάψουν και μετά να ενεργοποιηθεί ο νέος πρωθυπουργός; Αλλά τι νόημα θα έχει κάτι τέτοιο;
Το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών είναι έντονο και πολύ βρόμικο σε βάρος της Ελλάδας. Πλέον τα περιθώρια είναι ελάχιστα αφού μια είναι η φράση που ακούγεται από τους δανειστές μας: Γραπτές εγγυήσεις, υπογραφές.
Ακόμη και το ΔΝΤ που δεν είχε θέσει τέτοιο θέμα στη σημερινή συνέντευξη τύπου τάχθηκε υπέρ των ελληνικών διαβεβαιώσεων που ζητά η Ευρώπη, χωρίς να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς εννοεί, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να εννοεί και υπογραφές από τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.
Η σύνδεση, πάντως, του κουρέματος με την 6η δόση είναι ότι πιο ύπουλο έχει γίνει. Οι τραπεζίτες διά στόματος Νταλάρα, αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν υπέρ τους τούς όρους του κουρέματος και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, έχει ήδη συμφωνήσει ένα μεγάλο ποσοστό για να ξεκινήσει το haircut. Αν αυτό συμβαίνει τότε θα πρέπει να αναζητηθούν τα ανταλλάγματα που έχει δώσει η κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Βενιζέλος.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ταξίδι του ο κ. Παπαδήμος στις Βρυξέλλες θα κομίζει επιστολή γενικού περιεχομένου που θα υπογράφεται από τους πολιτικούς αρχηγούς έτσι ώστε να μην εμπλέκονται οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς σε πιο ειδικές υποχρεώσεις και εγγυήσεις. Με την επιστολή αυτή ίσως από τη Δευτέρα να υπάρξει μια κατ’ αρχήν συμφωνία για το κούρεμα και το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει κάπου να τελειώσει το παραμύθι με τους εκβιασμούς. Αφού ανάγκασαν όλο τον ελληνικό λαό να… παρακαλά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας προκειμένου να πάρουμε τη δόση, τώρα μας έβαλαν ξανά στη μέγκενη της πίεσης ζητώντας ότι πολυτιμότερο έχουμε. Την εθνική αξιοπρέπεια.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου