Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ποιοί και γιατί τρέμουν τις Ένοπλες Δυνάμεις



Άφωνη η χώρα παρακολουθεί μια συντονισμένη επιχείρηση συκοφάντησης και υπονόμευσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με την δήθεν ανακάλυψη «χουντικών» μεταξύ των 20χρονων και 22χρονων σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων. Μια καθαρή σκευωρία που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον Γ.Παπανδρέου να μιλάει στις Κάννες περί «πραξικοπήματος» και τον «αποκεφαλισμό», ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας μέχρι την χθεσινή ανακοίνωση του… αντιπροέδρου της Ν.Δ. και υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά και του ΓΕΣ, περί «πρωταιτίων»!
Δηλαδή ότι ο νεαρός Έυελπις, ήταν… «πρωταίτιος» και πίσω του βρισκόντουσαν και άλλοι!
Ειδικά η ορολογία της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το ΓΕΣ, φυσικά με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας περί «πρωταίτιου» παραπέμπει στις δίκες της χούντας του 1975, όπου είχαν δικαστεί οι «πρωταίτιοι του πραξικοπήματος».
Ουδέποτε από τότε μέχρι σήμερα σε επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση δεν έχει επαναχρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη λέξη και βέβαια αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.
Ένα καλό ερώτημα το οποίο θέτουν και οι αναγνώστες του defencenet.gr με δεκάδες τηλέφωνα και email είναι αν ο Δ.Αβραμόπουλος όντως «έπεσε στην παγίδα» από το Α/ΓΕΕΘΑ και το σύστημα Μπεγλίτη (αυτό θέλουμε να πιστεύουμε…) και εξέδωσε μια τέτοια ανακοίνωση, θέλοντας ταυτοχρόνως, κατά ορισμένους, να «πουλήσει και μια εκδούλευση» στο ΒΗΜΑ που έβγαλε το θέμα ή αν υπάρχει κάτι βαθύτερο.
Το οποίο «βαθύτερο» έχει να κάνει με έναν διάχυτο, στο σύνολο του νυν πολιτικού κόσμου, προβληματισμό από ορισμένα αδιαμφισβήτητα στοιχεία: Η δημοτικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι στο ζενίθ σε όλες τις δημοσκοπήσεις, φανερές και κρυφές, ως οι εγγυητές της ελευθερίας και της ομαλότητας και η δημοτικότητα των πολιτικών είναι στο ναδίρ. Χάνουν σε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη των πολιτών, συντριπτικά οι πολιτικοί και βρίσκονται στην κορυφή οι στρατιωτικοί, έχοντας περάσει στις δημοσκοπήσεις ακόμα και θεσμούς, όπως η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη.
Όταν ακόμα και η Αριστερά με δηλώσεις των τριών κομμάτων της (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά) τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων των αποστράτων και κατά των πρόσφατων «αποκεφαλισμών» των στρατιωτικών, τότε είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό ότι το επίπεδο σεβασμού και η αξιοπιστίας των στρατιωτικών μέσα στην ελληνική κοινωνία σήμερα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, και μάλιστα χωρίς να… κουνήσουν ούτε το δακτυλάκι τους, απλά κάνοντας την δουλειά τους…
Αυτό όμως είναι αρκετό για να γίνουν οι ίδιοι εξαιρετικά δημοφιλείς σε μία κοινωνία που όλες οι αξίες καταρρέουν, αλλά και να αποκτήσουν εξαιρετικά ισχυρούς εχθρούς, πάλι χωρίς να το θέλουν και να το επιδιώκουν, όπως οι πολιτικοί ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, αλλά και η πολιτική και η οικονομική ελίτ που ανακάλυψε τον... νέο κίνδυνο κατά της Δημοκρατίας!
Από εκεί ξεκινά ένας πιο συγκεκριμένος προβληματισμός των πολιτικών, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης, ο οποίος εσχάτως έχει αγγίξει και τον χώρο της Ν.Δ., αλλά και του ΛΑΟΣ, από τελείως διαφορετική κατεύθυνση όμως: Η δημιουργία δύο νέων κομμάτων από απόστρατους, απειλεί να στερήσει κρίσιμα ποσοστά από ΝΔ και ΛΑΟΣ. Για τι ποσοστά μιλάμε; Για 1,5-2,5% εκλογική επιρροή και των δύο κομμάτων μαζί σε κάποιες δημοσκοπήσεις, μέχρι και 2-3% σε κάποιες άλλες. Ποσοστό όμως που θα αφαιρεθεί από αυτά τα δύο κόμματα και κυρίως από το κόμμα της Ν.Δ. Που μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ των 145 και των 151 εδρών στις επόμενες εκλογές.
Αυτό μπορεί να είναι μία καλή εξήγηση της πρωτοφανούς ανακοίνωσης του Δ.Αβραμόπουλου, που μόνο ένας Π.Μπεγλίτης θα μπορούσε να εκδώσει. Και παρά το γεγονός ότι ο Π.Μπεγλίτης βρίσκεται αυτή την στιγμή εκτός κυβέρνησης με προσωπικό βέτο του Α.Σαμαρά για όσα προκάλεσε στις Ε.Δ. με τα «πραξικοπήματα» και τους «αποκεφαλισμούς», εν τούτοις βλέπουμε να ακολουθείται η ίδια πολιτική από τον διάδοχό του, αντιπρόεδρο της Ν.Δ.!
Εκτός και αν πιστέψουμε ότι η Δημοκρατία κινδύνευε από έναν 22χρονο Εύελπι, ο οποίος όπως το defencenet.gr έχει αποκαλύψει, είχε στοχοποιηθεί ως ο «πρωταίτιος» -για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο του ΓΕΣ- της συντεταγμένης αποχώρησης των Ευέλπιδων από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Και ξαφνικά ο 22χρονος παρουσιάζεται περίπου ως ο νέος «Τεχέρο» (ο Ισπανός αξιωματικός… πρωταίτιος του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Ισπανία μετά τον θάνατο του Καουντίλιο Φράνκο).
Δηλαδή, αν πιστέψουμε τις ανακοινώσεις υπουργείου και ΓΕΣ, ο 22χρονος (για τον οποίο λέγονται τα καλύτερα λόγια τόσο για την στρατιωτική του κατάρτιση, τον επαγγελματισμό του, την προσήλωσή του στους στρατιωτικούς κανονισμούς όσο και για τα ηγετικά του καθήκοντα, εξ ου και Αρχηγός των Ευέλπιδων) ξαφνικά προχώρησε σε «ανταρσία» στην ΣΣΕ και άρχισε να βγάζει πύρινο λόγο υπέρ του πραξικοπήματος που έγινε 22 χρόνια πριν… γεννηθεί!
Για πόσο μαλ…κες περνάνε τους πολίτες για να έχουν την απαίτηση να πιστέψουν τέτοια πράγματα;
Σε ό,τι αφορά τα συντηρητικά κόμματα, αυτή η πολιτική είναι τουλάχιστον αφελής και μόνο ζημιές παρά κέρδη μπορεί να αποφέρει. Σε μια χώρα και μια κοινωνία που αναζητεί εναγωνίως ... σωτήρες, κάποιοι θεωρούν καλό να επιμένουν να τους αναδεικνύουν και να τους καταδεικνύουν, έστω με αρχικό κίνητρο την συκοφάντησή τους.
Χθες, η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών που έχουν στείλει μηνύματα, σε διάφορα blogs και sites, δεν ασχολούνταν για το αν ήταν αλήθεια ή όχι το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά απλά είχαν περιεχόμενο περίπου "Τιμή και δόξα στον Εύελπι"!
Πέρα από τα παραπάνω, επί του θέματος και ακριβώς επειδή είναι πολύ σοβαρό, πρέπει να τοποθετηθούν τόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Η σιωπή τους, απλά θα επιβεβαιώσει το δεύτερο σενάριο: Ότι φοβούνται τους στρατιωτικούς, όχι για πραξικόπημα, αλλά ως υποψήφιους στις εκλογές…

kostasxan.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου