Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

FAZ: "Η οικονομική καταστροφή θα οδηγήσει σε πόλεμο"..


Οι Ευρωπαίοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σαρωτική επέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να διασωθεί η ευρωζώνη και στην καταστροφή μιας ιστορικής οικονομικής πανωλεθρίας, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών. «Οι κίνδυνοι μετάδοσης (της κρίσης) είναι σήμερα μεγαλύτεροι από ποτέ και τα ποσά που έχουμε ανάγκη για να την σταματήσουμε έχουν...αυξηθεί διότι δεν κινητοποιηθήκαμε αρκετά γρήγορα», δήλωσε ο Γιάτσεκ Ροστόφσκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.«Η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθυστέρησε για να παίξει το ρόλο του στην προστασία από τη φωτιά και τώρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αναλάβει δράση για να διασφαλίσει την σταθερότητα της ευρωζώνης», πρόσθεσε.
«Βρισκόμαστε ενώπιον μιας τρομακτικής επιλογής. Οι εναλλακτικές είναι οι ακόλουθες: ή η ΕΚΤ επεμβαίνει σε μεγάλη κλίμακα, είτε έρχεται η καταστροφή» υπογράμμισε ο Ροστόφσκι.

Ο Πολωνός υπουργός, ο οποίος τον Σεπτέμβριο είχε κάνει λόγο για ένοπλη σύγκρουση στην Ευρώπη, αν η κρίση του ευρώ οδηγήσει στην κατάρρευση της ΕΕ, τόνισε σήμερα πως είναι περισσότερο ανήσυχος, δύο μήνες μετά.

«Ο κίνδυνος είναι αυτός μιας τεράστιας οικονομικής καταστροφής, που όπως η μεγάλη ύφεση της δεκαετίας του '30, θα οδηγήσει τελικά την Ευρώπη στον πόλεμο», κατέληξε.

Από: epikaira.gr

 greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου