Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Μπουτάρης στέλνει βοήθεια στην... Ακτή Ελεφαντοστού!

boutarisΌχι δεν σας κάνουμε πλάκα. Σήμερα που η πατρίδα μας βιώνει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της νεότερης ιστορίας της, και που χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται στα όρια της οικονομικής απελπισίας η διεύθυνση Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης ετοιμάζει και φέτος αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ακτή Ελεφαντοστού. Η βοήθεια θα σταλεί στα δύο σχολεία που φέρουν την επωνυμία "ΕΛΛΑΣ" και "ΕΛΛΑΣ -ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στα βάθη της Αφρικής, στα οποία διδάσκεται η ελληνική γλώσσα και στο νεοϊδρυθέν ορφανοτροφείο που φιλοξενούνται παιδιά των οποίων οι γονείς τους πέθαναν από HIV/AIDS, αλλά και τα ίδια είναι φορείς.
Επιπλέον, θα αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στο καινούργιο σχολείο που πρόσφατα εγκαινιάσθηκε στα σύνορα Λιβερίας και Ακτής Ελεφαντοστού, όπου φοιτούν 1.000 παιδιά που πηγαίνουν πρώτα για να σιτισθούν και μετά για να φοιτήσουν, επειδή η περιοχή έχει πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο που διήρκεσε δέκα χρόνια και τα παιδιά σιτίζονται μία φορά την εβδομάδα.
Εμείς από την άλλη είμαστε της απόψεως ότι πρώτα φροντίζεις το δικό σου σπίτι, φροντίζεις οι δικοί σου δημότες να μην στερούνται τα βασικά, φροντίζεις τους ανέργους, φροντίζεις αυτούς που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν, φροντίζεις αυτούς που εξαναγκάζονται να μεταναστεύσουν και μετά προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα όλου του υπόλοιπου κόσμου.
Ας δούνε πόσα παιδιά στην Θεσσαλονίκη θα μείνουν χωρίς ρεύμα, επειδή η ΔΕΗ θα τους το κόψει επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι, ας δούνε πρώτα στην διεύθυνση εκπαίδευσης τα παιδιά που δεν είχαν λεφτά να βγάλουν φωτοτυπίες τα βιβλία που δεν τους έστειλε το υπουργείο Παιδείας, ας δούνε όλα τα προβλήματα που είναι δίπλα τους και μετά να ασχοληθούν με την Αφρική, την ακτή ελεφαντοστού και όλες τις άλλες χώρες της περιοχής.

elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου