Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Προ πυλών πόλεμος της Τουρκίας με την Συρία



Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass ο στρατός της Συρίας αντιπαρατάχθηκε στις περιοχές που συνορεύουν με την Τουρκία.

Όπως αναφέρεται ο στόχος είναι να...
αποτραπεί η «τουρκική απειλή» για επέμβαση στην πόλη Ντζισρ ας Σουγκούρ.

Οι επιχειρήσεις στην περιοχή βόρεια της επαρχίας Ιντλίμπ συνεχίζονται για έκτη ημέρα.

Ο συριακός στρατός ανέλαβε δράση και στην επαρχία Χομς.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana ανέφερε ότι έχουν συλληφθεί 58 μέλη παράνομων ομάδων.

Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ετοιμάζει η Τουρκία

Η εφημερίδα του Κουβέιτ, Αλ Ράι, δημοσιεύει ότι η Τουρκία και ορισμένες αραβικές χώρες του Αραβικού Συνδέσμου προειδοποίησαν τη Συρία ότι θα προβούν σε απαγόρευση πτήσεων σε ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτερους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ισχυρίζεται η Αλ Ράι, ο Αραβικός Σύνδεσμος θα αποφασίσει τις επόμενες εβδομάδες για την προστασία των αμάχων της Συρίας.

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και Άραβες μαχητές με βάση αυτήν την απόφαση και με την υποστήριξη υλικοτεχνικού εξοπλισμού των ΗΠΑ, θα επιτηρούν την περιοχή απαγόρευσης πτήσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η απαγόρευση αυτή αποσκοπεί στην πρόληψη του βομβαρδισμού των πόλεων από τις δυνάμεις του Άλ Άσαντ.

Στο μεταξύ η Αλ Ράι γράφει ότι το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας κάλεσε τα μέρη που εμπλέκονται στο πρόβλημα της Συρίας να δημιουργήσουν μια ζώνη προστασίας και μέσα στη χώρα για τους αμάχους.

Η Τουρκία φιμώνει το διαδίκτυο καθώς ετοιμάζεται για πόλεμο

Η εφαρμογή της λογοκρισίας στο διαδίκτυο, στην Τουρκία, αρχίζει από σήμερα. Με την εφαρμογή του νέου νόμου αναμένεται να απαγορευτεί η πρόσβαση των χρηστών Ίντερνετ σε χιλιάδες ιστοσελίδες.

Η "Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών" (BTK), την λογοκρισία η οποία θα εφαρμοστεί την ονομάζει «Ασφαλές Διαδίκτυο», γράφει η τουρκική Gündem.

Στην Τουρκία δεν είναι σαφές πόσες ιστοσελίδες υπάρχουν αλλά υπολογίζεται ότι από το ‘πέρασμα’ του «Ασφαλούς Διαδικτύου» θα περάσουν τουλάχιστον 6.000 ιστοσελίδες και υπάρχει η προοπτική αυτός ο αριθμός να αυξηθεί.

Ο ‘Σύνδεσμος Εναλλακτικών Πληροφοριών’ σε αντίθεση με την Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ισχυρίστηκε ότι η απαγόρευση της πρόσβασης σε ιστοσελίδες γίνεται με κριτήρια της κρατικής εξουσίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνολογίας και Διαδικτύου, Μουσταφά Ακγκούλ, δήλωσε ότι σε όλον τον κόσμο υπάρχουν 500 εκατομμύρια ιστοσελίδες «τι προσπαθεί να κάνει η BTK; Έτσι προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία; Πως μπορούν να ελέγξουν τις ιστοσελίδες, αυτές αλλάζουν κάθε στιγμή. Αυτή η απόφαση παραβιάζει τις βασικές αρχές του δικαίου».

Η Ρωσία θα χτυπήσει εάν απειληθεί η Συρία

Η Μόσχα έστειλε τρία πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο Θάλασσα για εκφοβισμό. Η Δαμασκός ισχυρίζεται ότι «τα ρωσικά πολεμικά πλοία θα περιπολούν προστατευτικά»’.

Η Ρωσία αντιτίθεται σθεναρά σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και για το σκοπό αυτό έχει αποστείλει τρία πολεμικά πλοία στα χωρικά ύδατα της χώρας αυτής.

Η Δαμασκός αναφέρει ότι τα πλοία αυτά ελλιμενίστηκαν στην Ταρσό «με στόχο να περιπολούν τα χωρικά ύδατα για προστασία».

Η Συρία παρά τις διεθνείς πιέσεις, οι οποίες εξακολουθούν να την πιέσουν σθεναρά επί οκτώ μήνες από τότε που εξεγέρθηκε ο λαός κατά της διακυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσσαντ, έχει προσεγγίσει τη Ρωσία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων για τη χώρα.Η γνωστή ισραηλινή ιστοσελίδα αντικατασκοπείας ‘Debka’, ανέφερε ότι τα πολεμικά που προορίζονταν για τους Σομαλούς πειρατές έπλευσαν και αγκυροβόλησαν στο λιμάνι της Ταρσούς.

Μάλιστα, ειδικά πλοία των μυστικών υπηρεσιών, εφοδιασμένα με υπερσύγχρονα μηχανήματα κατέγραψαν συνομιλίες των ρωσικών πλοίων.

Η εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι στα χωρικά ύδατα της Συρίας κατέπλευσαν ρωσικά πολεμικά πλοία , τα οποία δείχνουν την αντίθεση της Μόσχας στα σχέδια της Δύσης.
Εξάλλου η ρωσική «Μοσκόβσκι Κομσομόλετς» αναφέρει ότι «η Ρωσία θα εμπλακεί στον πόλεμο λόγω της Συρίας».
kostasxan.blogspot.com
anti-ntp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου