Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ένα εκβιαστικό δημοψήφισμα με υπαγορευμένο ακόμα και το ερώτημα!



Αυτή είναι λοιπόν η απόφαση των Ευρωπαίων "ισχυρών", οι οποίοι πλέον παίζουν μπάλα στα εσωτερικά της χώρας μόνοι τους. Και οι αριβισμοί του Παπανδρέου δεν έχουν τελειωμό. Ο ανίκανος πρωθυπουργός - μαριονέτα επιστρέφει στην Ελλάδα για άλλη μια φορά ταπεινωμένος, έχοντας φάει το ένα χαστούκι μετά το άλλο από τους "εταίρους". Με ένα εκβιαστικό ερώτημα πλέον να προτείνεται για το δημοψήφισμα, ένα ερώτημα για κάτι που ο λαός λόγω μη επαρκούς γνώσης δεν μπορεί να απαντήσει. Ποιες θα είναι οι συνέπειες εξόδου από το Ευρώ; Και ποιες οι συνέπειες του "Ναι"; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... Το ότι κάποιος μπορεί να ψηφίσει "Ναι" επειδή αυτό καθίσταται αναγκαίο κακό, δε σημαίνει ότι θέλει και να υφίσταται τον ορυμαγδό των μέτρων φτώχειας και λιτότητας. Σε αυτόν όμως τον φόβο του μέσου Έλληνα στηρίζονται ο Παπανδρέου και οι Ευρωπαίοι που θέτουν τώρα ένα εκβιαστικό δίλημμα για τη χώρα. Ο μεν πρώτος για να επιβεβαιώσει μέσω αυτού την δήθεν αποδοχή και στήριξη της κυβέρνησής του, οι δε άλλοι για να "αλυσοδέσουν" μετά μια και καλή τη χώρα.

Το δίλημμα "Ευρώ ή φεύγουμε" είναι αυτή τη στιγμή ανεδαφικό, και ο τρόπος που μας επιβάλλεται δεν έχει προηγούμενο. Είναι ντροπή να σέρνεται σαν κουρέλι η αξιοπρέπειά μας και κάποιοι να νομίζουν ότι στις 4 Δεκεμβρίου θα ληφθούν "ιστορικές αποφάσεις".

Όσοι βιάστηκαν να πάρουν θέση για το δημοψήφισμα χωρίς καν να γνωρίζουν το ερώτημα εκτέθηκαν, διότι έπρεπε να είχαν εξ' αρχής αντιμετωπίσει την όλη διαδικασία στη βάση της, πάνω στους σκοπούς και στις επιδιώξεις του ακατάλληλου και ανίκανου πρωθυπουργού. 
 
ediktyo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου