Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τι έγινε στο Προεδρικό - Ονόματα "πρωθυπουργίσιμων" Λ.Παπαδήμος, τέλος?

Στα 45' που διάρκεσε η συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Γ.Παπανδρέου και του Α.Σαμαρά η οποία κατέληξε σε συμφωνία, όπως μόνο πρώτο το defencenet.gr μετέδωσε κατ'αποκλειστικότητα, ειπώθηκαν πολλά.
Κατέληξαν να πάνε σε κυβέρνηση που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, αφού πρώτα ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση. Θα είναι κυβέρνηση όπου θα συμμετάσχουν και όσα κόμματα θέλουν να συμμετέχουν.
Φυσικά παραιτείται ο Γ.Παπανδρέου, αλλά υπήρξε επιμονή από πλευράς του να μην αναφερθεί η λέξη "παραίτηση" και χρησιμοποιήθηκε στο κοινό ανακοινωθέν η φράση "Δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης".
Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ονόματα που συζητήθηκαν και αυτό που μπορούμε να πούμε για την ώρα είναι ποια ονόματα απορρίφθηκαν οριστικά: Πρώτον δεν παίζει πλέον και είναι οριστικό, το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λ.Παπαδήμου, για συγκεκριμένους λόγους που αναφέρθηκαν από τον έναν από τους δύο αρχηγούς. Δηλαδή Λ.Παπαδήμος, τέλος.
Προτάθηκε το όνομα του Διαμαντούρου, αλλά επίσης απορρίφθηκε και τέλος, μάλλον το ανέκδοτο της ημέρας, ήταν το όνομα της ... Έλσας Παπαδημητρίου, που ρίχθηκε από τον Γ.Παπανδρέου, που ως ανέκδοτο δημιούργησε ευθυμία στην ομήγυρη και μέχρι εκεί.
 Ο Α.Σαμαράς απέρριψε να υπάρχουν αντιπρόεδροι, ένας από κάθε κόμμα, φαίνεται να δέχεται να αναλάβουν τρία-τέσσερα βασικά υπουργεία οι δικοί του, χωρίς να είναι "ζεστός" και χωρίς να έχει "κλειδώσει" αυτό, αλλά σίγουρα επιμένει για εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου. Ο Γ.Παπανδρέου διαφωνεί, αλλά είναι κάτι υπό συζήτηση.
Είναι το μοναδικο που δεν υπάρχει συμφωνία, μέχρι στιγμής.
Η συζήτηση γα τον Προϋπολογισμό ξεκινά το Σάββατο και όπως είπε στην λήξη της συνάντησης ο Γ.Παπανδρέου "Αντώνη θα ήθελα να συναντιόμαστε και να τα λέμε"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου