Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Προσφορά του defencenet.gr: Κατεβάστε τα απόρρητα έγγραφα του WikiLeaks μόνοι σας (αρχείο torrent)!





Αγωνία στην Ελλάδα, καθώς από τα μέχρι στιγμής έγγραφα που έχουν δοθεί σε Guardian και Spiegel δεν υπάρχουν cables (σύνδεσμοι) για την Ελλάδα. Για την Τουρκία υπάρχει στην Guardian, αλλά αφορά τις σχέσεις με Ιράν και Ισραήλ. Σε τηλεγράφημα προερχόμενο από τη Τεχεράνη ο Ιρανός ηγέτης Αχματινετζάντ χαρακτηρίζεται "ανισόρροπος,πολλοί μάλιστα συμφωνούν ότι είναι τρελός"! Σε άλλα έγγραφα όπου έχουν καταγραφεί συνομιλίες σαουδαράβων με αμερικανούς πρέσβεις διαφαίνεται η επιθυμία τους να "χτυπηθεί το Ιράν και να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα. Είναι λιγότερο επικίνδυνο να το "κόψουμε" από το να το περιμένουμε", αναφέρεται χαρακτηριστικά. "Πρέπει να κόψουμε το κεφάλι του φιδιού", είναι μία έκφραση που σύμφωνα με τα έγγραφα χρησιμοποίησε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας για το Ιράν.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πόλεμος στο διαδίκτυο: Το WikiLeaks "μίλησε" με 9.000.000 έγγραφα (η μεγαλύτερη διαρροή στην Ιστορία!) και προφανώς οι υπηρεσίες των ΗΠΑ αντεπιτέθηκαν με κυβερνοεπιχείρηση (DDoS Attack) που είχε ως αποτέλεσμα ο μηχανισμός σελίδων του WikiLeaks να καταρρεύσει πριν από 25' περίπου! Το σημαντικότερο όλων είναι ότι μοιράστηκαν τα έγγραφα και οι αποκαλύψεις που έρχονται προβλέπεται να είναι σεισμικές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του WikiLeaks στο twitter, οι εφημερίδες Guardian, Le Mode, Spiegel, New York, Times, El Pais θα δημοσιεύσουν αποσπάσπατα των εγγράφων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το περιοδικό γερμανικό περιοδικό Spiegel (πρώτη δημοσίευση του επίμαχου εξωφύλλου του που δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε στην Γερμανία στην Ελλάδα από το defencenet.gr) η Μέρκελ χαρακτηρίζεται "τεφάλ" από τους Αμερικανούς. Το Spiegel έχει λάβει "μόνο" 250.000 έγγραφα.

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν την αλληλογραφία των αμερικανικών πρεσβειών από 250 χώρες ανά τον κόσμο. Τα 50.000 αφορούν στη διακυβέρνηση Ομπάμα, ενώ το 40,5% αυτών χαρακτηρίζονται ως απόρρητα.

Το 6% των εγγράφων φέρουν την ένδειξη "μυστικό" και περίπου 4.333 χαρακτηρίζονται ως "NOFORN", δηλαδή ξένες χώρες δεν θα πρέπει να αποκτήσουν ποτέ πρόσβαση σε αυτά.

Νωρίτερα, το WikiLeaks δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση από χάκερς, ωστόσο λίγο αργότερα επανήλθε κανονικά σε λειτουργία. Λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των νέων απόρρητων αμερικανικών εγγράφων, το WikiLeaks γνωστοποίησε ότι σε κάθε περίπτωση έχει παραχωρήσει τα σχετικά έγγραφα σε αρκετές εφημερίδες, όπως έχει γράψει ήδη το defencenet.gr.

Aς δούμε το πρωτότυπο κείμενο της Guardian για μερικές από τις αποκαλύψεις:


"These include a major shift in relations between China and North Korea, Pakistan's growing instability and details of clandestine US efforts to combat al-Qaida in Yemen.

Among scores of other disclosures that are likely to cause uproar, the cables detail:

• Grave fears in Washington and London over the security of Pakistan's nuclear weapons programme

• Alleged links between the Russian government and organised crime.

• Devastating criticism of the UK's military operations in Afghanistan.

• Claims of inappropriate behaviour by a member of the British royal family".

------------------------------------------------------------------------------------------


κατεβάσετε μέρος των εγγράφων του wikileaks (αρχείο torrent)

WikiLeaks_insurance.5723136.TPB.torrent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου