Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Υπέρ του Μνημονίου ο Πρόεδρος του ΣΕΒ


«Μήπως τελικά ο φόρος που πληρώνει ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος είναι ένδειξη υποτέλειας στις τράπεζες και τους διεθνείς τοκογλύφους; Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει όλο και περισσότερα για να εισπράττουν όλοι αυτοί όλο και περισσότερες “ενέσεις ρευστότητας”…»

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχάνιων) δήλωσε πραγματικά τα απίστευα και είναι απορίας άξιον πως ο πρόεδρος των επιχειρηματιών και των βιομήχανων δεν έχει στάλα πρακτικής λογικής μέσα του. Είπε λοιπόν ο κ.Δασκαλόπουλος ότι προκειμένου να πείσουμε την τρόικα ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα και περικοπές θα πρέπει να κάνουμε ακριβώς ότι λέει το μνημόνιο.

Πέραν του προφανούς παραλογισμού που λέει “δεχτείτε τα επιπλέον μέτρα για να τους πείσουμε ότι δεν τα αντέχουμε” και που φέρνει στο μυαλό τον γάιδαρο που το αφεντικό του καταλαβαίνει ότι τον παραφόρτωσε μόνο αφότου αυτός λυγίσει, ας προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ανάλυση των δηλώσεων του.

Με λίγα λόγια ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μια πιο νεοφιλελεύθερη λογική δίνοντας δύναμη σε αυτόν και τους ομοτράπεζους του, ενώ παράλληλα να “εξυγιάνουμε” τις “άρρωστες” ΔΕΚΟ (εννοεί να τις πουλήσουμε). Η σκέψη φυσικά να εξυγιανθούν πραγματικά οι ΔΕΚΟ δεν περνά από κανενός το μυαλό, ασχέτως εάν είναι πραγματικά αδύνατο να φανταστεί κανείς πως μια εταιρία, όπως ο ΟΤΕ και η Ολυμπιακή, μπορεί να είναι προβληματική. Μιλάμε φυσικά για παρελθούσες περιπτώσεις που ήδη έχουν μεταπωληθεί μερικώς ή ολικώς, αλλά η λογική του παραλόγου ήταν ίδια και εκεί. Δηλαδή για να φύγουν οι καταχραστές και να μην προσλαμβάνονται υπεράριθμοι υπάλληλοι μέσω πελατειακών σχέσεων με τα κόμματα θα πρέπει πάντα να υπάρχει ένας ιδιώτης μεγαλομέτοχος που να μην το επιτρέπει; Και το ερώτημα είναι σαφές: Αφού η Ελληνική Κυβέρνηση και γενικά το Ελληνικό Κράτος δηλώνουν αδυναμία στο καθήκον τους να προασπίστουν τα συμφέροντα και τα δίκαια του Ελληνικού λαού, γιατί ακριβώς πληρώνουμε φόρους; Ποιος είναι ο σκοπός των φόρων; Η αθώα λογική θα έλεγε ότι σκοπός των φόρων είναι η συμμετοχή όλων των Ελλήνων στις επενδύσεις που θα έκανε το Ελληνικό Κράτος προκειμένου να ζούμε όλοι καλύτερα και να απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες. Μήπως όμως τελικά ο φόρος που πληρώνει ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος είναι ένδειξη υποτέλειας στις τράπεζες και τους διεθνείς τοκογλύφους; Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει όλο και περισσότερα για να εισπράττουν όλοι αυτοί όλο και περισσότερες “ενέσεις ρευστότητας”. Μήπως τελικά ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για να συντηρείται το όλο κύκλωμα που τον κοροϊδεύει και τον ληστεύει; Μήπως έχουν προγραμματίσει ήδη την “αλλαγή” του λαού που θα έχουν από κάτω τους γιατί ο παρών λαός πλέον τους είναι άβολος; Δεν εξηγείται αλλιώς πως κάνουν όλα τα παράνομα χατίρια στους νέους ψηφοφόρους τους, ενώ στους Έλληνες δεν διασφαλίζουν ούτε ένα μικρό ποσοστό από αυτά που προβλέπει ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου