Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΖΕΦΡΥ


Η αύξηση του ΦΠΑ ήταν μία ακόμη από τις "λύσεις" που είχε απορρίψει ο πρωθυπουργός της χώρας μας Γιώργος Παπανδρέου, για να ενισχυθούν τα έσοδα του κράτους. Και ακριβώς όπως υιοθέτησε τις άλλες "λύσεις" που είχε παλαιότερα απορρίψει, έτσι και τώρα μάθαμε ότι τελικά το ΦΠΑ θα αυξηθεί κατά δύο περίπου μονάδες, στα είδη βασικής ανάγκης από το 11 θα πάει στο 13%.
Αυτό σημαίνει και άλλες αυξήσεις σε φαγώσιμα και γενικά ό,τι έχει να κάνει με καθημερινότητα. Την ίδια στιγμή που η χώρα γνωρίζει ένα πρωτόγνωρο κύμα ανεργίας με πολλούς ανθρώπους να αγωνίζονται για την καθημερινή τους επιβίωση τα "τζιμάνια" της κυβέρνησης αυξάνουν τους έμμεσους φόρους στα είδη πρώτης ανάγκης.
Γι' αυτό τους ήθελε τους νομπελίστες και τους ξένους συμβούλους ο Παπανδρέου; Για να αυξήσει το ΦΠΑ; Εμ αυτό το έκανα και εγώ, που δεν έχω ιδέα από οικονομία. Φορολογική δικαιοσύνη σου λέει μετά. Τους ίδιους φόρους εγώ, τους ίδιους και ο Λάτσης. Αυτός είναι "σοσιαλισμός", να τον εξάγουμε κιόλας.
Το καλύτερο όμως όλων είναι τελικά το "αξιόπιστο" προφίλ που χτίζει ο πρωθυπουργός. Ότι λέει ότι δεν θα γίνει, τελικά εφαρμόζεται. Δυστυχώς όμως δεν μακραίνει η μύτη του, όπως του Πινόκιο. Γιατί αν μάκραινε, θα είχαμε και κάποιο ώφελος. Θα μπορούσαμε να την χρησιμοποιήσουμε για να ενώσουμε οδικά την Πάτρα με την Ιταλία. Και έτσι θα έφευγαν κάποιοι παραπάνω Αφγανοί από την Πάτρα προς την γείτονα.

Ε.Κοσμος

1 σχόλιο: