Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια και προσφώνησή του στη Βουλή των Ελλήνων, υπό άλλες περιστάσεις θα αποτελούσε ισχυρό συμβολικό μήνυμα για το Πανελλήνιο, ότι δηλαδή η Κύπρος δεν κείται μακράν, αλλά ότι αποτελεί μείζων εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα. Όμως, τόσον η προσφώνηση του κ. Χριστόφια στην ελληνική βουλή, όσο και η φιλοφρονητική στήριξη του Πρωθυπουργού Παπανδρέου στις προτάσεις Χριστόφια για το Κυπριακό, δεν αποτελούν παρά προσβολή της Κύπρου, των ηρώων και της ιστορίας της.
Ο κ. Χριστόφιας υπεραμύνθηκε των διζωνικών του βλέψεων και των ψευδοεπαναπροσεγγιστικών του οραμάτων, με βάση την πολιτική ισότητα μεταξύ των αδικημένων Ελλήνων και των παρανομούντων Τ/κυπρίων & παρανόμων εποίκων. Δε φτάνει που με τα διεθνή του ρεζιλίκια εξισώνει το θεσμικό ρόλο της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας με το ψευδοκράτος του Αττιλάρχη Έρογλου, διαμηνύει στο εθνικό κέντρο τις ομοσπονδιακές του φιλοδοξίες, στέλλοντας στο μητροπολιτικό Ελληνισμό τα λανθασμένα μηνύματα.
Εφ’ όσον η πρόσκληση από το ελληνικό κοινοβούλιο ήταν με αφορμή τα 50χρονα από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν ντράπηκε ο Πρόεδρος, που προσφώνησε τη διζωνική κατάργηση του κράτους το οποίο εκπροσωπεί;Δεν ντράπηκε μπρος την εθνική αντιπροσωπεία, μετά τις χυδαίες δηλώσεις του περί «ελληνικής εισβολής» του 1974;
Τόλμησε να πει ΣΥΓΝΩΜΗ για τις ανιστόρητες τοποθετήσεις του, πως «οι Κύπριοι βρίσκονται πιο κοντά στη Συρία, παρά στην Ελλάδα»;

Δεν φτάνει λοιπόν που προηγήθηκαν οι ανθελληνικές δημόσιες δηλώσεις του Χριστόφια, που προκάλεσαν τις εθνικές μας ευαισθησίες, προπαγανδίζει μπρος στους Έλληνες αντιπροσώπους, για τα φιλοτουρκοκυπριακά του αισθήματα.
Χριστοφια, δεν εκφράζεις τον κυπριακό ελληνισμό, πολύ περισσότερο που με την ενδοτική σου νοοτροπία εξισώνεις την παρανομία των Τ/κυπρίων συντρόφων σου, με τη νομιμότητα που υποτίθεται ότι εκπροσωπείς…
Δυστυχώς, ούτε ο Ελλαδίτης Πρωθυπουργός στάθηκε αντάξιος των εθνικών και ιστορικών ευθυνών του. Ως αμερικανικό παπαγαλάκι, υποστήριξε τις «εποικοδομητικές» προτάσεις Χριστόφια και τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εάν δεν επιλυθεί το Κυπριακό.
Γιωργάκη, δεν τα λες καθαρά τα πράματα. Άλλο «επίλυση» του Κυπριακού, ραμμένη στη αγγλοτουρκική διζωνική διάλυση της Κύπρου και άλλο η απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τον τουρκικό στρατό κατοχής.
Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ καταγγέλει την ανεπάρκεια των πολιτειακών ηγετών Κύπρου και Ελλάδος, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα απεγκλωβισμού από τις άγονες και ζημιογόνες δικοινοτικές συνομιλίες.
Αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα των καιρών και με το βλέμμα στραμμένο στους ήρωες αγωνιστές της Κύπρου μας, διατυπώνουμε ξεκάθαρα πως «Δε γίνεται φιλία Ελληνοτουρκική, όσο συνεχίζεται στην Κύπρο η κατοχή!».


protigrammi.com

ΒΔΕΛΥΡΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου