Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η Αθήνα του Καμίνη Μουσουλμανικό καμίνι


Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλές ώρες, για να επαληθευθούν τα όσα σκεφτήκαμε βλέποντας τις δημόσιες προσευχές στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας.
Χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Ομονοίας ξέσπασαν επεισόδια και... λεηλασίες που κατέληξαν με πολιορκία του Δημαρχείου της Αθήνας από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.

Από την Τρίτη, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, ενθαρρυμένοι από την “ενθουσιώδη” υποδοχή τους από το ντόπιο σύστημα και ενθουσιασμένοι από την επικράτηση των φιλομεταναστευτικών υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι λαθρομετανάστες (μουσουλμάνοι στην πλειοψηφία τους) αποφάσισαν να κάνουν και το επόμενο βήμα. Να εξεγερθούν κατά της νομιμότητας.

Όλα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου αλλοδαπών παρεμπόρων από ολιγομελή δύναμη της δημοτικής αστυνομίας. Οι παράνομοι τους επιτέθηκαν και αμέσως σε βοήθειά τους έστερξαν διάφοροι άλλοι λαθρομετανάστες.

Αυτό που επακολούθησε όμως ξεπερνά κάθε είδους φαντασία. Όλο και περισσότεροι λαθρομετανάστες μαζευόντουσαν, προκαλώντας διεύρυνση των επεισοδίων. Και ξαφνικά, “όλως τυχαίως” κυκλοφόρησε μια φήμη, για ένα κοράνι που κάποιοι αστυνομικοί ... κατέστρεψαν.


Οι συγκεντρωμένοι λαθρομετανάστες αριθμούσαν πλέον αρκετές εκατοντάδες. Και με την “βοήθεια” των δικών μας μπουμπουκιών, όπως του κ. Κωνσταντίνου, νέου δημοτικού συμβούλου της Αθήνας, αποφάσισαν να επισημοποιήσουν την εξέγερσή τους αυτή.

Με αφορμή το δήθεν «σκίσιμο» του “κορανίου” πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Πλατεία Κοτζιά. Εκεί κυριολεκτικά... πολιόρκησαν το δημαρχείο, ενώ η ελληνική αστυνομία τους παρακολουθούσε διακριτικά και σε απόσταση.

Μάλιστα η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφέρθηκε να δώσει… εξηγήσεις, για να λήξει η αντιπαράθεση.
Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ακόμη επίδειξη δύναμης από πλευράς μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, οι οποίοι θέλησαν να διαμηνύσουν ότι το όποιο καθεστώς ελέγχου των δραστηριοτήτων τους υπήρχε, πλέον ανήκει στο παρελθόν. Τόσο οι “εμπορικές” τους δραστηριότητες, όσο και κομμάτια του κέντρου της Αθήνας, περνούν έξω από τον έλεγχο της αστυνομίας.


Προφανώς εδώ λειτουργεί κάποιου είδους δίκτυο. Δεν ξέρουμε σε τι ποσοστό ελέγχεται από την άκρα αριστερά ή εάν αυτή έχει απλά τον ρόλο του «χρήσιμου ηλιθίου» που προσφέρει κάποιου είδους πολιτική κάλυψη και ασυλία.

Η αλήθεια όμως είναι ότι σε διάστημα κάποιων δεκάδων λεπτών, κατάφερε να συσπειρωθεί ένα εξαγριωμένο πλήθος στο κέντρο της Αθήνας.
Και εάν αληθεύει ότι η ΕΛ.ΑΣ. ήθελε να δώσει “εξηγήσεις” για να λήξει η αντιπαράθεση, αναρωτιόμαστε ποιός κάνει τελικά κουμάντο στο κέντρο της Αθήνας.

Γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που η Αστυνομία επιχείρησε να δώσει “εξηγήσεις” σε μια πορεία που εξελίσσεται. Η ανοχή της αστυνομίας που προφανώς κράτησε αυτή την στάση, γιατί γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ελέγξει το κέντρο της Αθήνας, είτε γιατί οι εντολές από επάνω ήταν τέτοιες γιατί τα νεοεκλεγμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ “χρωστάνε” στους λαθρομετανάστες.

Όπως και να έχει, είναι τρομακτικό να παρακολουθεί κανείς την κατάργηση του νόμου στο κέντρο της Αθήνας. Και αναρωτιέται τι είδους δίκαιο θα αντικαταστήσει αυτόν τον καλό ή κακό νόμο. Το δίκαιο της ζούγκλας ή μήπως ένα θεοκρατικό δίκαιο;

Ο ρόλος των ΜΜΕ

Αυτού του είδους όμως η εξαγρίωση της ομάδας των λαθρομεταναστών και η άμεση κινητοποίησή τους, δεν είναι κάτι το τυχαίο.

Εδώ και μερικές ημέρες ξεχειλίζουν τα διάφορα “προοδευτικά” και “αντικειμενικά” ΜΜΕ από ειδήσεις για “επιθέσεις” κατά λαθρομεταναστών.

Το πλέον αξιοπερίεργο είναι ότι ενώ τα επεισόδια λάμβαναν χώρα στο κέντρο της πρωτεύουσας, τα μεγάλα ειδησεογραφικά portal “έπνιγαν” την είδηση και αντ' αυτού αναπαρήγαγαν κάποια χθεσινή είδηση, για κάποιου είδους συμπλοκή στον Άγιο Παντελεήμονα.

Χαρακτηριστικά ας πούμε, ότι χθες, στην ιστοσελίδα zougla.gr υπήρχαν ειδήσεις για τρείς επιθέσεις σε λαθρομετανάστες. Προφανώς κάποιοι είτε ήθελαν να πυροδοτήσουν τέτοιου είδους αντιδράσεις για να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, είτε θέλουν να προβάλλουν “δικαιολογίες” για τα τεκταινόμενα.

Το ότι στο κέντρο της Αθήνας έχουν πλέον δημιουργηθεί “γκέτο” είναι κάτι δεδομένο. Μέχρι τώρα όμως, τουλάχιστον σε επίπεδο κοινής γνώμης επρόκειτο απλά για συναθροισμό ψυχών, με ένα τόνο αθλιότητας και μελό δράματος.

Κάτι που περισσότερο προκαλούσε λύπηση – σε όποιον τουλάχιστον δεν πέρναγε από εκεί – παρά φόβο. Τώρα όμως, μέσα από αυτά τα γκέτο, ξεπροβάλλει μια δυναμική κοινότητα που διεκδικεί κάποιου είδους ασυλία από τους νόμους του ελληνικού κράτους.

Και παρόλο που αυτό δεν είναι κάποιο νέο φαινόμενο, καθώς την ίδια ασυλία έχουν και οι αναρχοαυτόνομοι των Εξαρχείων, αυτό που προκαλεί περισσότερο φόβο είναι τόσο η ταυτότητα της συγκεκριμένης ομάδας, όσο και οι προοπτικές γιγάντωσής της, μέσω της παράνομης λαθρομετανάστευσης, αλλά και του ρυθμού γεννήσεων.

Σήμερα αρνούνται τον νόμο όσον αφορά στο παρεμπόριο, με την ενθάρρυνση των εντοπίων “σοσιαλιστών”. Αύριο τι θα θέλουν;

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

1 σχόλιο: