Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

«Τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο κερδίζονται με την ορμή ενός κεραυνού»




Όποιος έχει βρεθεί πάνω σε όρος λίγες στιγμές πριν ξεσπάσει η καταιγίδα, θα έχει νοιώσει μέσα του την ένοχη σιωπή της φύσεως, που αναμένοντας τον ερχομό του εκλεκτού, με προσμονή κρατά την αναπνοή της. Τα πανύψηλα δεντρά και οι βράχοι λες και έχουνε το βλέμμα τους και αυτά στραμμένα στο σκοτεινό ουρανό, αναμένουν μέσα στη σιγαλιά την βουή που έρχεται. Και ξαφνικά ένας κεραυνός σκίζει τους αιθέρες! Και όλα γύρω αρχίζουν να χορεύουν στον ξέφρενο ρυθμό και στη ορμή της καταιγίδας που ξεσπά. Ο κύκλος της φύσεως αρχίζει και πάλι να γυρνά στον αέναο τροχό του. Η γη ποτίζεται, η ζωή αναγεννάται και μέσα από την αναταραχή αρχίζει μια νέα ζωή, αρχίζει η αιώνια ζωή.

“Ο Κεραυνός είναι αυτός που κατευθύνει τα πάντα” μας λέγει ο μεγάλος άνδρας του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος, ο Ηράκλειτος.

“Παρατηρούμε και περιμένουμε μέσα από το σκοτεινό νέφος, που λέγεται άνθρωπος, να γεννηθεί κάποτε ο κεραυνός, που θα είναι ο υπεράνθρωπος” γράφει χαρακτηριστικά ο Φρειδερίκος Νίτσε, ο τραγικός μαθητής του Ηρακλείτου, στον προπερασμένο αιώνα, από την μακρινή χώρα του Βορρά.

Αναλογίζομαι όλα ετούτα ζώντας και ακούγοντας τους ήχους, τις κραυγές και τις οιμωγές της εποχής μας, μιας εποχής που σε όλους τους τόνους ψελλίζει με δουλοπρέπεια πως τα πάντα λύνονται με τρόπους εύκολους. Ίσως τελικά η αντίληψη αυτή να είναι και η αιτία της καταρράκωσης και του μεγάλου κατήφορου που έχει πάρει ο ανθρώπινος πολιτισμός. Ίσως τελικά η νοοτροπία αυτή να είναι και η αιτία του εθνικού και κοινωνικού κατήφορου στον οποίο ευρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια η Πατρίδα μας.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε πως εύκολα, χωρίς να διακινδυνεύσουμε τίποτε, είναι δυνατόν να ζήσουμε σαν Έθνος με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια στον κόσμο τούτο και κάθε τόσο με περισσή έπαρση κομπάζουμε για τα κατορθώματα των προγόνων μας. Δεν βλέπουμε, ίσως γιατί δεν έχουμε την δύναμη να δούμε, πως τίποτε σ’ αυτόν τον κόσμο δεν χαρίζεται, πως όλα κερδίζονται με την ορμή ενός κεραυνού και όχι με την θανατερή γαλήνη μιας ήσυχης και ήρεμης θάλασσας.

Χ.Α

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΕΝΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΦΡΑΠΟΓΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΡΑΠΕΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ..ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ..ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....Η ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ..Η ΜΑΛΛΟΝ ..ΗΡΘΕ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου