Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ανθελληνικό παραλήρημα από τους γυφτοσκοπιανους


Νέα συντονισμένη επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των Σκοπίων. Ο μεν πρώτος, Νίκολα Γκρουέφσκι δήλωσε πως ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν έχει ενταχθεί η χώρα του στο ΝΑΤΟ είναι οι «παρεμποδίσεις» της Ελλάδας, ο δε δεύτερος, Γκιόργκι Ιβάνοφ εξέφρασε τη λύπη και την ανησυχία του για την απαλοιφή του προσδιορισμού «μακεδονικός» σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της χώρας του.

«Ο μόνος λόγος που η “Μακεδονία” δεν έχει γίνει ακόμα δεκτή στη Συμμαχία είναι η παρεμπόδιση εκ μέρους της Ελλάδας και η απαίτησή της να αλλάξουμε το όνομα της χώρας μας και την ταυτότητά μας - κάτι που εμείς αρνούμαστε να κάνουμε» δήλωσε ο κ. Γκρούεφκι, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του αναζητά λύση που δεν θα αποβεί εις βάρος του κράτους του και των πολιτών του.

Την ίδια ώρα, ο Σκοπιανός πρόεδρος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του ζητά να αναλάβει «ηγετικό ρόλο για την εξάλειψη του προβλήματος και για την παύση της άδικης αυτής προσέγγισης προς τη Δημοκρατία της Μακεδονίας». Υποστηρίζει ακόμη ότι, στις πέντε τελευταίες ετήσιες εκθέσεις παρατηρείται συστηματικά η χρήστη του όρου «μακεδονικός», σε αντίθεση με τις εκθέσεις άλλων χωρών που, όπως λέει, χρησιμοποιούνται προσδιορισμοί αντίστοιχοι των ονομάτων τους. Επίσης, διερωτάται γιατί στην έκθεση για την πρόοδο της Αλβανίας προσδιορίζεται ως «μακεδονική» η σλαβομακεδονική μειονότητα, χωρίς το ίδιο να ισχύει και για τη χώρα του, καθώς οι εκθέσεις κάνουν λόγο για «κρατική» ή «επίσημη» γλώσσα.

πηγη..newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου