Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ


Καθηγητες Πανεπιστημιου με δικες τους ερευνες καθως και με Αμερικανικες και Γαλλικες μελετες απεδειξαν οτι η Ελλαδα ειναι γεματη φυσικο αεριο που αορατα χερια σταματανε καθε εξελιξη εκμετάλλευσης του ΑΠΟ ΤΟ 1974. Και δεν μιλαμε για το Αιγαιο που ο πατερας του τζεφρυ σακατεψε στο Νταβος. Μιλαμε για...

κοιτασματα σε Κρητη και Ιονιο. Κοιτασματα που η νεα τεχνολογια απεδειξε οτι ειναι απιστευτου μεγεθους και αξιας.
Μονο στο κολπο του Μεσσαρα οι επιστημονες ειπαν οτι υπαρχουν 3 τρις κυβικα μετρα φυσικου αεριου! Αν δωθει η περιοχη σε εταιρεια και το Ελληνικο κρατος κρατησει το 20% θα εισρευσουν στα ταμεια του 170 δις ευρω και θα λυσει τοσο το χρεος οσο και για 50 χρονια το ενεργειακο θεμα της κεντρικης Ευρωπης! Δηλαδη αντι να πετσοκοβουμε μισθους θα μπορουσαμε να ξεκιναγαμε εξορυξεις που θα μας φορτωναν λεφτα και θεσεςι εργασιες για τα ναυπηγεια, τα ανωτατα εκπαιδευτικα ιδρυματα, τα διυληστηρια κτλ. Θα σωζαμε την Ελλαδα χωρις να ματωσει ο Ελληνας!

Στη Κρητη τρυπανε για νερο και βγαινει φυσικο αεριο. Υποθαλασσια ηφαιστεια στη περιοχη βγαζουν καθημερινα τεραστιες ποσοτητες.
Στη πρωτη εκπομπη για το θεμα, τον Απριλη ειχε παρεμβει ο υφυπουργος Μανιατης που προανηγγειλε τη δημιουργια Φορεα Υδρογοντανθρακων μεσα σε 2 εβδομαδες ωστε να αρχισει η συστηματικη προσπαθεια εκμεταλευσης. Χθες μετα απο τοσους μηνες ο Χαρδαβελας επικοινωνησε τηλεφωνικα με τον υφυπουργο Μανιατη για να δει τι γινεται με τον Φορεα και η απαντηση του Μανιατη ηταν "ουδεν σχολιο"!!!

Δεν ντρεπεστε ρε πολιτικαντηδες να υποσχεστε ουσιαστικα την οικονομικη σωτηρια της χωρας (διοτι αυτο σημαινει για την Ελλαδα η εξορυξη του φυσικου αεριου) ζωντανα στη τηλεοραση και μετα απο μηνες να κανετε τουμπεκι? Τι πιεσεις δεχθηκες υφυπουργε? Γιατι δεν τις κατονομαζεις? Γιατι δεν παραιτεισαι αν προδοτες ή συγκυριες δεν σου επιτρεπουν να επιτελεσεις το εργο για το οποιο πληρωνεσαι απο το υστερημα του λαου? Φυσικα ειναι γλυκια η καρεκλα και τα φραγκα. Ντροπη ρε!

Και φυσικα εκτος του σαπιου πολιτικου κοσμου που απο το 1974 θαβει καθε προσπαθεια εκμετάλλευσης του ορυκτου πλουτου εχουμε και τους δημοσιογραφους.Αλγεινη εντυπωση και ερωτηματικα προκαλει η μηδενικη αναφορα στο θεμα του Χαρδαβελα για το φυσικο αεριο απο τους συναδελφους του ακομα και απο το ιδιο του το καναλι το Alter! Δεν ασχολειται με το θεμα ουτε ο Αυτιας, ουτε ο Χατζηνικολαου! Για ποιο λογο?

Οι ξενοι γνωριζουν οτι ειμαστε το πλουσιοτερο σε ορυκτα μελος της ΕΕ (υπαρχει δημοσιευμενη μελετη). Ειναι τυχαια τα Μνημονια τα οποια συνυφαινονται με θεματα εθνικης κυριαρχιας? Οι ξενοι θελουν με την απειλη μη-καταβολης καποιας απο τις δοσεις, να μας παρουν για ενα κομματι ψωμι περιοχες γεματες σε καθαρο φυσικο αεριο (και πετρελαιο). Η Μπιρμπιλη ασχολειται με ανεμομυλους (Δον Κιχωτης ή εντεταλμενη υπηρεσια?) και ο λαος κοιμαται. Η Κυπρος με πολυ μικροτερα κοιτασματα ξεκινησε την εκμεταλλευση του φυσικου αεριου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου