Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ποιες παραχωρήσεις αναμένουν οι…Τούρκοι της Θράκης από τον νέο περιφερειάρχη;


Δεν λέμε ασφαλώς κάτι συγκεκριμένο, ένα απλό ερώτημα θέτουμε – και διαβάζοντας τα σχόλια της τουρκοφυλλάδας Μπιρλίκ (19-11-2010) για τον νέο περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης (και πρώην νομάρχη Ροδόπης) Άρη Γιαννακίδη, θεωρούμε ότι πολύ καλά κάνουμε και το θέτουμε. Διαβάστε το δημοσίευμα (σε μετάφραση από το http://tourkikanea.wordpress.com):

H ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ!

Ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών που έγιναν στις 14 Νοεμβρίου 2010 για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έληξε με μεγάλη νίκη της ¨Κοινωνικής Συμμαχίας¨ που στηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ήταν ο Άρης Γιαννακίδης. Στην νίκη αυτή καθοριστικό ρόλο είχαν οι ψήφοι της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Κατ΄αυτό τον τρόπο η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης έσωσε το ΠΑΣΟΚ και τον Γιαννακίδη.

Η ¨Κοινωνική Συμμαχία¨ παίρνοντας 51,5% των ψήφων έναντι του 48,5% που πήρε η ¨Περιφερειακή Αναγέννηση¨ του Γιώργου Παυλίδη, έφερε τον Άρη Γιαννακίδη στη θέση του πρώτου εκλεγμένου Γ.Γ. της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης… Ως εφημερίδα Μπιρλίκ ευχόμαστε στον Γιαννακίδη επιτυχία στα καθήκοντα του, και ελπίζουμε να δείξει με ξεκάθαρες πράξεις αν άλλαξε ή όχι την στάση του και την λογική των υπηρεσιών του έναντι της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Διότι η θητεία σύντομη 3,5 χρόνια. Στην διάρκεια της θητείας του στην νομαρχία, προσπάθησε τις ελλείψεις στον κλάδο της Μειονότητας να τις απομακρύνει μέσα από τους αντινομάρχες. Η μέθοδος αυτή δεν πέτυχε, και ο Γιαννακίδης πολλές φορές έγινε στόχος των βελών της εφημερίδας Μπιρλίκ. Δεν ξέρω αν πρέπει να του θυμίσουμε ποιες ήταν αυτές οι ελλείψεις, όμως εμείς πιστεύουμε πως είναι επωφελές να τα ξαναθυμίσουμε. Διότι αν σκεφτούμε ότι τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και άλλες αρμοδιότητες ανήκουν στον ίδιο, τότε ιδιαίτερα σε αυτά τα θέματα περιμένουμε να κάνει απτά βήματα. Στην Νομαρχία Ροδόπης είχε μόνο έναν Έλληνα σύμβουλο τύπου. Θέλουμε να του θυμίσουμε πως είναι ανάγκη να υπάρχει και ένας σύμβουλος τύπου από την μειονότητα…



proxeneio-stop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου