Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Μάθανε ότι ξεπουλιόμαστε, πλακώσανε και οι τούρκοι


Nα τους παραχωρήσουμε την κυριαρχία μας στο Αιγαίο, μας ζητούν οι τούρκοι, που βρήκαν ευκαιρία βρίσκοντας τη χώρα μας αποδυναμωμένη και με ενδοτική πολιτική ηγεσία, να θέσουν πάλι «θέματα». «Να φτιάξουμε πλατφόρμες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρμες επίλυσης των διαφορών. Μπορούμε να μετατρέψουμε τα προβλήματα σε ευκαιρίες. Είναι σημαντικό που έχουμε ομάδες που ασχολούνται με τεχνικά ζητήματα, αλλά το 99% των προβλημάτων θα λυνόταν τη μέρα που η Τουρκία θα γινόταν μέλος της ΕΕ». Αυτά είπε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, θέτοντας για άλλη μια φορά θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.
Δηλαδή, ζητούν το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη και εμάς να σκύβουμε το κεφάλι, άνευ «αντιρρήσεων». Φυσικά, ο Μπαγίς δηλώνει αισιόδοξος πάντως, γιατί, όπως φέρεται να είπε, από την εποχή του Κεμάλ Ατατούρκ και του Ελευθέριου Βενιζέλου, είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν σε Ελλάδα και Τουρκία δύο ηγέτες «που καταλαβαίνει και σέβεται ο ένας τον άλλο», ενώ στο παρελθόν «είτε δεν υπήρχαν ταυτοχρόνως, είτε δεν είχαν την απαραίτητη λαϊκή υποστήριξη. Χρειάζονται δύο για να χορέψεις ταγκό. Τώρα είμαστε δύο και ήδη χορεύουμε». Και ποια είναι η ντάμα, αναρωτιόμαστε εμείς, την ώρα που όπως όλα δείχνουν, η ελληνική πλευρά πλειοδοτεί σε παραχωρήσεις, χωρίς να έχει εισπράξει την παραμικρή παραχώρηση.
Ο αμετροεπής Τούρκος υπουργός όμως, μιλώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα που στη χώρα του παραβιάζονται βάναυσα και συστηματικά, τολμά να τα βάλει και με ισχυρούς Ευρωπαίους ηγέτες, σε ένα παραλήρημα θράσους και υποκρισίας: «Για παράδειγμα, στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είμαστε πολύ καλύτεροι από χώρες που στέλνουν τους Ρομά στην εξορία. Πρόσφατα, ο υούρκος πρωθυπουργός τούς ζήτησε συγγνώμη που δεν είχε ανταποκριθεί στις ανάγκες τους». Φυσικά, ούτε κουβέντα για τους Έλληνες της Πόλης και τα αιματηρά πογκρόμ εναντίον τους (Σεπτεμβριανά και απελάσεις), ούτε κουβέντα για τους Κούρδους, ούτε κουβέντα για τους Αλεβίτες, ούτε κουβέντα για τους Συροχαλδαίους.

Ε.Κοσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου