Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ


Η επικράτηση του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη αλλά και του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα, σηματοδοτεί την επικράτηση νέων ηθών και εθίμων στην πολιτική ζωή του τόπου. Η φιλολογία περί αποχής, που «πιπιλίστηκε» πολύ από τα ΜΜΕ και στην ουσία με τη διαδικασία του conditioning, καθήλωσε τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς (αλλά και όλους τους Έλληνες) στον καναπέ τους, έκανε τη δουλειά της. Το σύστημα δεν θέλει τον κόσμο στα πόδια του και η αποχή το βολεύει. Και οι πολίτες πίστεψαν αφελώς ότι έτσι διαμαρτύρονται. Φευ!

Έτσι, ενισχύουν το σύστημα, το βοηθούν να εμπεδώσει τον απόλυτο έλεγχό του επί των εξελίξεων. Οι πολίτες έκαναν οι ίδιοι τη ζωή τους πάρα πολύ δύσκολη και μάλιστα θα βιώσουν τις συνέπειες της αποχής βραχυπρόθεσμα. Ξέρετε τι θα συμβεί; Εκεί που θα μπορούσαν μέσω της κάλπης, να μπλοκάρουν εύκολα και ανέξοδα τη μετατροπή της Αθήνας σε πολυπολιτισμικό βούρκο και τριτοκοσμικό κολαστήριο, τώρα θα αναγκαστούν αργά ή γρήγορα εκ των πραγμάτων, να προσφύγουν σε πρωτογενείς μορφές δράσεις, ήτοι εστί πεζοδρόμιο. Για να σώσουν τις γειτονιές τους και τα σπίτια τους και να προφυλάξουν τα παιδιά, τις γυναίκες και τις περιουσίες τους από τις τριτοκοσμικές ορδές της Νέας Τάξης.

Πριν λίγες ημέρες, μια φίλη δέχθηκε επίθεση από αλλοδαπούς κακοποιούς, βράδυ, έξω από την πόρτα του σπιτιού της, στην Καλλιθέα. Τη χτύπησαν άσχημα, έπαθε διάσειση, γέμισε αιματώματα και μάλιστα την... δάγκωσαν (!) στο χέρι, γιατί δεν άφηνε την τσάντα της. Όχι, σύμφωνα με τα όσα μου είπε, δεν ψήφισε κάποιον εκλογικό συνδυασμό της Νέας Τάξης για τη δημαρχία ή για την περιφέρεια. Όμως, πέρασε δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Είδε την ποιότητα ζωής της να καταρρακώνεται. Και φυσικά γνωρίζει ότι για αυτά τα ζητήματα δεν θα τοποθετηθεί κανείς εκ των Καμίνη & Μπουτάρη. Η έννομη τάξη δεν αποτελεί «προοδευτική» προτεραιότητα, ενώ η «καταστολή» προκαλεί αλλεργία ως έννοια στους «φωταδιστές».

Ήδη, με το καλημέρα, άρχισαν οι «ομαδικές προσευχές» και η απόπειρα αλλοίωσης της ελληνοχριστιανικής φυσιογνωμίας της πόλης μας και από φανατικούς μουσουλμάνους, με την αρωγή των «προοδευτικών» των καταγωγίων της άκρας αριστεράς. Που δεν αντιλαμβάνονται ότι μια μέρα θα γίνουν αυτοί οι πρώτοι δέκτες των παράλογων αιτημάτων των μουλάδων που αποθρασύνονται. Και θα ζητούν από εδώ και πέρα συνέχεια και θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν κώδικες συμπεριφοράς, εμφάνισης, επικοινωνίας και βάλτε.

Ήττα λοιπόν των ευρωπαϊκών-ελληνοχριστιανικών προτύπων και νίκη της ελευθεριότητας και της παρακμής. Και αν όλα τα παραπάνω δεν σηματοδοτούν την ηθική κατάρρευση της κοινωνίας μας, πείτε μου εσείς τι σηματοδοτουν
Νίκος Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου