Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Le Figarο: 3 εκατομμύρια Έλληνες στα πρόθυρα της φτώχειας.



Σε σημερινό της άρθρο η γαλλική εφημερίδα Le Figaro κάνει λόγο για την κρίση στην Ελλάδα.

''Η κρίση πλήττει ισχυρά τους Έλληνες: πάνω από τρία εκατομμύρια των περίπου έντεκα εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας βρίσκονταν στα πρόθυρα της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 2010, σύμφωνα...

με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η οργάνωση των επίσημων στατιστικών στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής''.

Το άρθρο στις οικονομικές σελίδες της Figaro αναφέρει συγκεκριμένα ότι: ''Συνολικά 3.031.000 Έλληνες είναι φτωχοί ή στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού, δηλαδή 27,7% του πληθυσμού σύμφωνα με τις στατιστικές που καλύπτει το πρώτο έτος αυτού που ονομάστηκε ελληνική κρίση, το οποίο ήταν επίσης το τρίτο έτος της ύφεσης στη χώρα.''

''Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ποσοστό αυτό ξεπέρασαν μόνο οι: Βουλγαρία (41,6%), Ρουμανία (41,4%), Λετονία (38,1%), Λιθουανία (33,4%), Ουγγαρία (29, 9%) και Πολωνία (27,8%). Η Ισπανία κατατάσσεται πίσω από την Ελλάδα με 25,5%''.

Το 20% των Ελλήνων απειλούνται από τη μάστιγα της φτώχειας, ποσοστό μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (16,4%).

Σημειώνεται ότι το όριο φτώχειας υπολογίζεται από το ετήσιο εισόδημα: € 7.178 για ένα άτομο που ζεί μόνο και € 15.073 για μια οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά κάτω των 14 ετών.


mediagate.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
 
epirus-ellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου