Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Μόλις πάρουν το πετρέλαιο του Αιγαίου θα τελειώσει η πολιορκία της χρεοκοπίας


Πτώχευσαν την Ελλάδα και μετά βρήκαν τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου!
Η είδηση των ημερών είναι μία: Η θάλασσα της Κύπρου που συνορεύει με την θάλασσα της Ελλάδας αποκαλύφθηκε ότι κρύβει ένα θησαυρό δισεκατομμυρίων σε φυσικό αέριο και σε πετρέλαιο. Κανονικά αυτή η είδηση θα έπρεπε να κάνει την Κύπρο και την Ελλάδα να πανηγυρίζουν μεθυσμένες για το πλούσιο μέλλον που τους υπόσχεται η εξόρυξη των πανάκριβων για την οικονομία και την ανάπτυξη, αγαθών.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε μία άτακτη χρεωκοπία με το λαό της να βαριανασαίνει από την υπερβολική φορολογία και η Κύπρος ετοιμάζεται να μπει κι αυτή στο μνημονιακό κλαμπ της τρόικας επειδή η οικονομία της ...βρέθηκε ξαφνικά αδύναμη.

Η επίσημη ανακοίνωση από τον πρόεδρο Χριστόφια ότι το οικόπεδο Νο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ έχει τόσο φυσικό πλούτο που υπόσχεται στην Κύπρο τρομερά έσοδα για τα επόμενα χρόνια, έκανε αυτομάτως το Αιγαίο την Νο 1 κόκκινη περιοχή από γεωπολιτική άποψη. Δηλαδή, είναι σαν ένας απολυμένος και έτοιμος να καταρεύσει οικογενειάρχης να τύχει τον πρωτοχρονιάτικο αριθμό του λαχείου και να έχει πρόβλημα πώς θα διαχειριστεί πλέον τον τεράστιο πλούτο του και να μην αντιλαμβάνεται τις προθέσεις "των καλοθελητών" που τον πλησιάζουν.

Κύπρος και Ελλάδα μετά από αυτήν την αποκάλυψη ή θα γίνουν ζάπλουτες ή θα εμπλακούν σε πόλεμο με αφορμή τον πλούτο που κρύβει το Αιγαίο. Η αποκάλυψη του τρομερού κοιτάσματος στο Οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ με τη βοήθεια του Αμερικανικού και Ισραηλινού λόμπυ, εξηγεί γιατί ξαφνικά οι δανειστές μας αποφάσισαν να μας πτωχεύσουν και να ζητήσουν τα δανεικά τους εδώ και τώρα ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι αδύνατον να τα δώσουμε όλα μαζί.

Το κόλπο ήταν προμελετημένο. Όλοι λίγο πολύ, γνωρίζουν ότι τα κοιτάσματα στο Κουβέιτ έχουν εξασθενήσει και οι μεγάλες δυνάμεις αναζητούν νέες περιοχές στον πλανήτη για να στήσουν τις γεωτρήσεις τους. Διακόπτοντας τη ροή των δανεικών από τις αγορές προς την Ελλάδα, αυτομάτως θα δημιουργούσαν κρίση χρέους, αφού η χώρα μας θα έπρεπε το 2011 και κυρίως το 2012 να αποπληρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό των ομολόγων που λήγουν. Έτσι και έγινε. Με τη βοήθεια ή την αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου να αντιμετωπίσει με τη δέουσα πολιτική ικανότητα αυτήν την ιστορική κρίση χρέους, δανειστές και κυβέρνηση αποδυνάμωσαν την Ελλάδα μέσα σε 15 μήνες.

Στόχος τους ήταν κυρίως ο πλούτος του Αιγαίου και να φθάσουν την Ελλάδα στο έσχατο σημείο που θα τους παρακαλούσε να τον πάρουν, αρκεί να μην την αφήσουν να πτωχεύσει και χάσει ο δημόσιος υπάλληλος το μισθό και τη βολή του και ο ιδιωτικός υπάλληλος τη δουλειά του. Πώς θα το κάνουν αυτό; Μα το κάνουν ήδη! Η κυβέρνηση Παπανδρέου αρχικά και τώρα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑΟΣ ανέλαβαν να ψηφίζουν τους πιο αντισυνταγματικούς, αντεργατικούς, φορομπηχτικούς, εξοντωτικούς νόμους που πέρασε ποτέ δημοκρατική κυβέρνηση στην ιστορία. Και ενώ βλέπουν ότι αυτοί οι νόμοι δεν αποδίδουν, αυτοί επιμένουν να τους ψηφίζουν και να τους εφαρμόζουν, γιατί στοχεύουν στην απώλεια της υπομονής του Έλληνα πολίτη, ο οποίος θα έρθει -μετά από κάποιο καθοδηγούμενο δημοψήφισμα- και θα πει πουλήστε ό,τι ζητούν οι ξένοι αρκεί να σταματήσουμε την κατρακύλα.

Εκεί θα εμφανιστούν οι καλοθελητές και θα προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση να τους παραχωρήσει την εξόρυξη και την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου του Αιγαίου, έναντι της βοήθειας που θα μας προσφέρουν για να βρούμε φθηνό δανεισμό και να επιστρέψουμε στις αγορές. Εάν συμφωνήσουμε, ως διά μαγείας, την επόμενη ημέρα θα υποχωρήσουν κατακόρυφα τα spreads, οι δανειστές δεν θα πιέζουν για το χρέος και ενδεχομένως την Ελλάδα να επισκέπτονται μεγάλοι ξένοι επενδυτικοί όμιλοι και ιδιώτες που θα ενδιαφέρονται για μεγάλες επενδύσεις. Ήδη, την ίδια ημέρα που ο Δημήτρης Χριστόφιας ανακοίνωσε επίσημα τα ευρήματα από το Οικόπεδο 12, τον επισκέφθηκε το βράδυ στο γραφείο του κορυφαίος αμερικανός επενδυτής και του πρότεινε τουριστικές και όχι μόνο επενδύσεις στην Κύπρο ενός ιλιγγιώδους ποσού. Αυτό λογικά, θα συμβεί και στην Ελλάδα.

Εάν αρνηθούμε να παραχωρήσουμε χωρίς μεγάλες απαιτήσεις την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, δεν αποκλείεται ως μέσο πίεσης και μια πολεμική σύρραξη. Γιατί, τόσο στην Κυπριακή όσο και στην Ελληνική ΑΟΖ ο άγνωστος Χ παραμένει η Τουρκία, η οποία έχει αναλάβει την ΑΟΖ του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου και ως γνωστόν αμφισβητεί την ελληνικότητα πολλών περιοχών του Αιγαίου. Ακόμη δεν έχει γίνει κατανοητός ο ρόλος της Τουρκίας στο σχέδιο των Αμερικανών και των Ισραηλινών να γίνουν οι "συνέταιροι" του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο. Το παζλ αυτό έχει πολλά ακόμη άγνωστα κομμάτια που ίσως να βρίσκονται στο Κουρδιστάν, στη Συρία, στη Γάζα και κυρίως στην επίλυση του Κυπριακού. Επίσης, δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες είναι οι πραγματικές αξιώσεις Γαλλίας και Γερμανίας στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να ανοίξει επίσημα τον φάκελο "ορυκτός πλούτος" στο Αιγαίο. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι διαπραγματεύσεις το επόμενο διάστημα απαιτούν μια ισχυρή και πατριωτική κυβέρνηση η οποία θα διαθέτει την ικανότητα να πάρει άριστα στην διπλωματία, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου