Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάδα παλεύει πάλι για την ανθρωπότητα


Ο Ελληνισμός είναι η Πύρινη πνοή που ζει σε καρδιές ηρώων και διδάσκει την ΕλευθερίαΕλλάδα: Αυτή η λωρίδα Γης ήταν πάντα το ανάχωμα απέναντι στην Τυραννία, στη βαρβαρότητα, στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Σε αυτό το ανθρώπινο τείχος από Ελληνική σάρκα, συνθλίβονταν οι ορδές της ανομίας, της ασυδοσίας, της κτηνώδους δύναμης ενάντια στον πολιτισμό. Όταν τελικώς η Ελλάδα έπεσε, ενσαρκωμένη στο κορμί του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, όλη η ανθρωπότητα βυθίστηκε στον σκοτεινό μεσαίωνα.
Στην λήθη, στον σκοταδισμό, στην Ιερά εξέταση, στο δουλεμπόριο, την δυσιδαιμονία και τον φανατισμό του Καθολικισμού και των αιρέσεων. Έπρεπε να ανάψει πάλι η σπίθα η Ελληνική για να φέρει την αναγέννηση, το φως και το δικαίωμα στην ζωή.

Η αρχή της αρετής ξεκίνησε από την Ελλάδα από την αντίσταση στη βαρβαρότητα και τη διαφθορά. Μην γελιέστε. Ό, τι όμορφο υπάρχει στον πλανήτη, είναι Ελληνικό. Από την Δημοκρατία μέχρι την Ευνομία. Από την Τέχνη μέχρι την Καλλιτεχνία. Από την Μόρφωση μέχρι την Επιστήμη. Από την Άθληση μέχρι τους ανθρώπινους Άθλους δια μέσου των αιώνων.

Τώρα το σκοτάδι επανέρχεται με την μορφή του “Χρηματοπιστωτικού συστήματος”. Ο παγκόσμιος αχταρμάς βασισμένος σε χρηματιστηριακές τιμές και όχι Αξίες, ως άλλος Ξέρξης επιτίθεται στο Δίκαιο των λαών. Το Δίκαιο – λέξη Ελληνική, που φυλά στοργικά τον αδύναμο από το Κτήνος, κινδυνεύει από τα σύγχρονα αργύρια υπό μορφή “άυλων τίτλων”, άυλων τόκων και χρεών, άυλης κρίσης και τρομοκρατίας που όμως θα οδηγήσουν σε μία αληθινή, οδυνηρή και καθ’ όλα “υλική” τυραννία. Σε έναν νέο Μεσαίωνα.

Η επίθεση άρχισε πάλι στο αιώνιο μετερίζι της Λευτεριάς, την Ελλάδα. Όπως τότε, όπως πάντα. Γιατί έστω και μυστηριακά, υποσυνείδητα, η Ελλάδα είναι η Πατρίδα της Λευτεριάς και η κοιτίδα της. Ο Ύμνος της τραγουδά την Λευτεριά (Ύμνος εις την Ελευθερίαν). Η σημαία της συμβολίζει την Λευτεριά (Ελευθερία ή Θάνατος).

Το Άδικο λοιπόν, ήξερε πολύ καλά που να χτυπήσει. Αυτό που δεν ήξερε είναι πως ακόμα η φλόγα καίει. Και θα τους κάψει όπως ο Ηρακλής την Λερναία Ύδρα, όπως η Πυθία τους βέβηλους, όπως η Υπερμάχω τους εισβολείς.

Γιατί ο αγώνας δεν είναι ενάντια στην κρίση ή το όποιο χρέος. Είναι ο αγώνας για την επιβιωση, για την ίδια την ζωή.

Και για άλλη μία φορά η Ελλάδα καλείται να υπερασπίσει τις πανανθρώπινες Αξίες, όχι τα αξιώματα των πολιτικών. Ελλάδα δεν είναι ούτε ο Παπανδρέου ούτε το τραπεζικό σύστημα.

Ελλάδα είναι η Πύρινη πνοή που πηγάζει από καρδιές Ηρώων και διδάσκει την Ελευθερία.

Ελευθερία για όλους!

Πρόγευση των προκλήσεων που θα βιώνει ο Ελληνισμός και οι κοινωνίες σε κάθε σημείο του πλανήτη βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Ίσως είναι συμπτωματικό, ίσως όμως είναι μήνυμα που δεν πρέπει να παρανοήσουμε. Για όλα αυτά τα σημεία των καιρών έχει μιλήσει έγκαιρα ο γέροντας Παΐσιοςπολλά χρόνια πριν διαμορφωθούν αυτές οι συνθήκες που αποκαλύπτουν ένα καλά μελετημένο σχέδιο δουλείας του Ελληνισμού από την ελίτ των παγκόσμιων ολιγοπωλίων που θέλουν να μετατρέψουν τις πολιτισμένες κοινωνίες σε αγέλες άβουλων καταναλωτών.

Ο Παΐσιος είχε προβλέψει την κρίση και την αιχμαλωσία του ελληνικού λαού μέσω δανείων. Έγκαιρα διαπίστωσε την παρακμή που επιβάλλει στην κοινωνία ο άκρατος καταναλωτισμός, η ξετσιπωσιά, η υποδούλωση στην ύλη, η οκνηρία και η ματαιοδοξία. Μόνοι σας μπορείτε να δείτε και να κρίνετε τα ντοκουμέντα. Κανείς, εκτός από το νου και την καρδιά, δεν μπορεί να επιβάλλει την αλήθεια και η αλήθεια είναι η σοφία. Είναι η γνώση, η οποία γίνεται δύναμη με την εγκράτεια και τον αγώνα. Αυτή είναι η ελευθερία και η ειδοποιός διαφορά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ως μαρτυρίας αγάπης όπου ο άνθρωπος αποτελεί το μέτρο και το επίκεντρο.


ΠΗΓΗ

greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου