Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΆΝΗΤΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ! ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030





ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ 2012 ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ...



----------------


Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος Roscosmos Vladimir Popovkin δήλωσε πως μέσα στα επόμενα 20 χρόνια δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να πηγαίνουν στη Σελήνη για διακοπές.

Ο επικεφαλής της Roscosmos έκανε την παραπάνω πρόβλεψη εξαγγέλλοντας την ίδρυση μιας επανδρωμένης βάσης στη Σελήνη από Ρώσους επιστήμονες. Για να γίνει αυτό δύο διαστημικά οχήματα τα Luna-Resurs και Luna-Glob θα εκτοξευθούν σύντομα για το φυσικό μας δορυφόρο.

Από τεχνικής σκοπιάς, εξηγεί ο Popovkin η κατασκευή μιας βάσης στη Σελήνη θα είναι δυνατή από το 2030 και μετά. Πρώτα θα πρέπει να πάνε ειδικοί επιστήμονες εκεί για να εξετάσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες των γεωλογικών και φυσικών του δεδομένων.

«Μια βάση στη Σελήνη είναι ο στρατηγικός μας στόχος» εξηγεί ο Popovkin «Ξεκινήσαμε να αξιολογούμε την ύπαρξη ανάλογων εγκαταστάσεων, μελετώντας την Ανταρκτική με το να οικοδομούμε σταθμούς, και πρόκειται να κάνουμε το ίδιο με άλλους πλανήτες δημιουργώντας την απαραίτητες υποδομές. Είναι μια χρήσιμη διαδικασία αλλά πρόκειται να δημιουργήσουμε μια βάση στη Σελήνη σε κάθε περίπτωση». defencenet.gt
stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου