Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

H ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΛΕΕΙ Η ΕΓΓΛΕΖΙΚΗ "ΧΕΡΑΛΝΤ ΤΡΙΜΠΙΟΥΝ"...




Με τίτλο «Ο ζοφερός χειμώνας της Ευρώπης», η εφημερίδα «International Herald Tribune», υποστηρίζει σε άρθρο της ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να αλλάξει πορεία και αυτό γιατί «η συνταγή λιτότητας που ακολουθεί, επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση των ήδη αποδυναμωμένων ευρωπαϊκών οικονομιών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η απόφαση του οίκου S&P να υποβαθμίσει εννέα χώρες της ευρωζώνης, οφείλεται στο ότι η οικονομική στρατηγική λιτότητας που με κάθε τρόπο ακολουθούν, δεν έχει αποτελέσματα.

Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο χείλος της κατάρρευσης και ενδέχεται να χρεοκοπήσει στις 20 Μαρτίου, εάν δεν λάβει ένα νέο πακέτο οικονομικής στήριξης, λέει η εφημερίδα και συμπληρώνει πως η Αθήνα μπορεί πολύ δύσκολα να αντέξει κι άλλη λιτότητα, ενώ η οικονομική συρρίκνωση δεν της επιτρέπει να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Είναι καιρός για αλλαγή πλεύσης», λέει η γαλλική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας. «Η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να αντέξει τον χρηματοπιστωτικό αντίκτυπο μίας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας ή την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Η Ελλάδα δείχνει να χρειάζεται ακόμη περισσότερα χρήματα από αυτά που της έχουν υποσχεθεί μέχρι στιγμής. Οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι το "κούρεμα" κατά 50% ίσως να μην επαρκεί για να επανέλθει το ελληνικό χρέος σε διαχειρίσιμα επίπεδα».

Επιπλέον, η εφημερίδα τονίζει ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι αδύναμοι γείτονές της έχουν ανάγκη να βοηθηθούν από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, οι οποίες θα πρέπει να αρχίσουν να ξοδεύουν περισσότερα για να τους βοηθήσουν να ενισχύσουν τις εξαγωγές τους. Η Γερμανία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι χωρίς ανάπτυξη, οι ταλαιπωρημένοι γείτονές της δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

 Τέλος η «ΙΗΤ» ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα της Ευρώπης έχουν ξεφύγει τόσο πολύ από τον έλεγχο που κανένας δεν γνωρίζει ποιο είναι το κατάλληλο μείγμα πολιτικής. «Εκείνο όμως το οποίο είναι βέβαιο είναι ότι η εμμονή στη λιτότητα, το μόνο που κάνει είναι να βαθαίνει την κρίση», καταλήγει η εφημερίδα. newsbeast.gr
 
stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου