Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

«Ασπίδα» 800 αξιωματικών του Στρατού στην παρέλαση


Πανικός έχει καταλάβει το σύστημα διακυβέρνησης του κ. Παπαδήμου, το ασκέρι των μνημονιακών υπουργών που σέρνει πίσω του αλλά και αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που συντηρούν την αστυνομική προστασία στους πολιτικούς για να τους προφυλάξουν από τη διογκούμενη λαϊκή οργή. Τρανή απόδειξη αποτελεί το κατεπείγον έγγραφο του ΓΕΣ, που αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία» και το οποίο προκαλεί θυμηδία αλλά και αισθήματα ντροπής για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται μηχανισμοί του δημοφιλούς εθνικού στρατεύματος προκειμένου να θωρακιστεί το παραπαίον πολιτικό σύστημα.
Σύμφωνα λοιπόν με κατεπείγουσα διαταγή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), δύο ολόκληρους μήνες πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα σχεδιάζεται προστατευτική ανθρώπινη ασπίδα 800 αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων με τις οικογένειές τους. Ολοι αυτοί θα σταθούν απέναντι από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου ώστε όσοι επίσημοι ανεβούν στην εξέδρα να γλιτώσουν από έναν ακόμα πιθανό εξευτελισμό από την μήνιν των πολιτών.
Με τον τρόπο αυτόν επιχειρείται να καταληφθεί όλος ο χώρος μπροστά από την πλατεία από αξιωματικούς του Στρατού, ώστε οι αγανακτισμένοι πολίτες, το κομμάτι της κοινωνίας που βράζει, να μην έχουν πρόσβαση και να αποκοπούν από τον χώρο της στρατιωτικής παρέλασης! Για πρώτη φορά δηλαδή στην ιστορία του ελληνικού κράτους (αφού ακόμα και όταν δεν λειτουργούσε η Βουλή δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο) δημιουργείται prive περιχαρακωμένος ιδιωτικός χώρος παρέλασης, που ομοιάζει με ανθρώπινο συρματόπλεγμα και φέρνει στον νου τις δυναστικές εποχές του Νάσερ στην Αίγυπτο.

Το έγγραφο
Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2011 και αποστέλλεται από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας της ΑΣΔΥΣ προς τους άμεσα ενδιαφερομένους, δηλαδή Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ΓΕΕΘΑ, ΓΔΑΕΕ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, Πυροσβεστικό Σώμα κ.λπ. Επισημαίνονται, σε τραχύ ύφος που θυμίζει άλλες εποχές, τα εξής κωμικοτραγικά και τραγελαφικά:

1) Οι προσκλήσεις θα είναι ονομαστικές και οι κάτοχοί τους θα παρακολουθήσουν την παρέλαση όρθιοι σε ειδικό χώρο απέναντι από τον Αγνωστο Στρατιώτη.
2) Για την παραλαβή των προσκλήσεων (16 έως 23 Μαρτίου 2012), που θα είναι ονομαστικές, θα πρέπει να αναφέρονται οπωσδήποτε στην αποστολή των αποδεικτικών στοιχείων ονοματεπώνυμο ενδιαφερομένων καθώς και η σχέση που έχουν μεταξύ τους (στέλεχος υπηρεσίας, σύζυγος, τέκνο μέλους κ.λπ.). Δηλαδή κανονικό φακέλωμα.
3) Η είσοδος στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο για την παρακολούθηση της παρέλασης θα πραγματοποιείται από καθορισμένο σημείο (σαν πόρτα μπαρ ή νυχτερινού καταστήματος δηλαδή). Εκεί άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «θα ελέγχουν την είσοδο, με αντιπαραβολή πρόσκλησης - Δελτίου Ταυτότητας και ονομαστική κατάσταση ΑΣΔΥΣ», όπως αναφέρεται επακριβώς στο εν λόγω έγγραφο.
4) Οι αποδέκτες των προσκλήσεων παρακαλούνται να αναφέρουν στην ΑΣΔΥΣ ως τις 2 Μαρτίου 2012 τον αριθμό των προσκλήσεων που επιθυμούν, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα ονοματεπώνυμα αυτών που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση καθώς και τη σχέση τους με την υπηρεσία (βαθμός, μονάδα όπου ανήκει, σύζυγος, τέκνο στελέχους ή μόνιμου υπαλλήλου κ.λπ.).
Ενδιαφέρον έχει και η διασπορά δυνάμεων απέναντι από τον Αγνωστο Στρατιώτη. Οι προσκλήσεις για το σύνολο των υπηρεσιών Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού είναι 210, για την ΕΛ.ΑΣ. 30, το Λιμενικό Σώμα 20, την Πυροσβεστική 20 και οι υπόλοιπες διατίθενται προφανώς σε ημετέρους δημόσιων υπηρεσιών.
Είναι απορίας άξιον εάν η χαρτογράφηση και η υλοποίηση του ειδικού στρατιωτικού σχεδίου τελούν εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Επίσης είναι άγνωστο ποιος το σκέφτηκε και βέβαια ποιο πολιτικό πρόσωπο έχει βάλει από κάτω την υπογραφή του.

Στέφανος Χίος - dimokratianews

greeknation.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου