Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Την ώρα που οι Γερμανοτσολιάδες προσπαθούν να γκρεμίσουν τις Ελληνορωσικές σχέσεις, ο Πούτιν δίνει την εντολή…


“Αυτοί είναι περαστικοί, η Ρωσία και η Ελλάδα είναι αιώνιες”! Παρά τις ελεεινές ενέργειες της παπανδρεϊκής εξουσίας με το ξήλωμα των διοικητών που είχαν αναπτύξει στενή επαφή με τις Ρωσικες ΕΔ αλλά και την πολιτική ηγεσία, με την προφυλάκιση Εφραίμ, με τον αγωγό, με την εξαπάτηση Πούτιν από τον ίδιο τον Παπανδρέου κλπ, ο Πούτιν πήρε τις αποφάσεις του. Σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομική Ζώνης όπως αυτή συνιστάται από την περίληψη της Μεγίστης (Καστελόριζου) σε αυτήν, παίρνει η Ρωσία σήμερα: Αυτή την ώρα το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov κινείται ακριβώς επάνω στο σημείο που αμφισβητεί η Αίγυπτος ότι υπάρχει ελληνική ΑΟΖ, στα απώτατα όρια του FIR Αθηνών μεταξύ Μεσγίστης και Καρπάθου, νοτιοανατολικά της Σητείας!

Σε δήλωσή στο defencenet.gr ανώτατου Ρώσου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας από την Μόσχα σημειώνεται ότι «Η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα δικαιώματα στην περιοχή και νησιά που συνιστούν αυτά τα δικαιώματα» εννοώντας φυσικά την Μεγίστη.
Image
Σημειώνουμε ότι αυτή την στιγμή η ρωσική αρμάδα έχει απλωθεί σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, από το ελληνοαιγυπτιακό σύνορο του FIR μέχρι τις ακτές του Λιβάνου με το Admiral Kuznetsov να βρίσκεται μόνο του με την συνοδεία ενός υποβρυχίου προστασίας στο σημείο που προείπαμε.
Βέβαια υπάρχει και ένας ακόμα λόγος για τον οποίο βρίσκονται εκεί: Είναι ακριβώς επάνω στην λεγόμενη «Κοιλάδα του Ηροδότου» η οποία θεωρείται ότι είναι από τις πλέον πλούσιες ενεργειακά περιοχές του πλανήτη με τα αποθέματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο να συγκρίνονται με αυτά της Βόρειας Θάλασσας, όταν ανακαλύφθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’70!
Η Ρωσία, όπως και το Ισραήλ, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr έχει ζητήσει να προχωρήσει σε άμεσες γεωτρήσεις με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους για την Ελλάδα, αλλά έχoυν εισπράξει έμμεση αρνητική απάντηση
Η μοναχική κίνηση του Admiral Kuznetsov από χθες το βράδυ (και μάλιστα χωρίς να κάνει ασκήσεις, απλά και μόνο προβολή ισχύος), από τις ακτές της Συρίας, μέχρι νότια της Κύπρου και από εκεί στα όρια του FIR Ελλάδας-Αιγύπτου (όρια που καθορίζονται από το Καστελόριζο και εφάπτονται με την δυνητική ελληνική ΑΟΖ), μόνο τυχαία δεν είναι…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
greeknation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου