Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάς πέπρωται να ζήσει και θα ζήσει





...Διότι πριν από μας, δεν υπήρχε ιατρική επιστήμη, μόνο ...γιατροσόφια και μάγοι.
Πριν από μας, δεν υπήρχαν κέντρα υγείας, ασκληπιεία κι ο κόσμος πέθαινε στους δρόμους.
Πριν από μας, δεν υπήρχαν τάφοι ούτε αποτέφρωση και οι πιο πολλοί έτρωγαν τους νεκρούς συγγενείς τους.
Πριν από μας, δεν είχαν οργανωμένα σχολειά και τη γνώση, όση είχαν,
την είχαν μόνο οι ιερείς για να εκμεταλλεύονται τις δεισιδαιμονίες των λαών. Πριν από μας, δεν υπήρχαν δάσκαλοι, ούτε διδακτέα υλη. Πριν από μας, δεν υπήρχαν τάξεις προώθησης γνώσης στα σχολεία. Πριν από μας, δεν υπήρχαν ρήτορες. Πριν από μας, δεν υπήρχαν βουλευτήρια και βουλευτές αλλά δούλοι και βασιλιάδες.
Πριν από μας, δεν υπήρχαν αθλητές κι αθλήματα, αλλά μόνο άνθρωποι του μόχθου.
Πριν από μας, δεν υπήρχαν στάδια, ιππόδρομοι και παλαίστρες, αλλά μόνο οι αυλές των βασιλιάδων όπου τα θηρία κατασπάραζαν τους αδύνατους. Πριν από μας, ρε Έλληνες, δεν υπήρχαν αθλητικοί αγώνες, ούτε ευγενής άμιλλα αλλά μόνο υποταγή στο βασιλιά.

Πριν από μας, δεν υπήρχαν λουτρά κι η βρώμα έφερνε αρρώστιες την μια μετά την άλλη.
Πριν από μας, δεν υπήρχε προσωπική υγιεινή με μπάνιο στο κάθε σπίτι με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να ζουν σαν τα ζώα με τα ζώα. Και μετά τον μεσαίωνα με τα γουρούνια ζούσαν οι βασιλιάδες στη Δύση.
Πριν από μας, δεν υπήρχαν βιβλιοθήκες κι η γνώση δεν μπορούσε να είναι κοινή και ανοιχτή για όλους. Πριν από μας, δεν υπήρχαν επιστημονικές σχολές και οι μάγοι δίναν και πέρνανε.
Πριν από μας, δεν υπήρχαν μαθηματικά και αστρονομία και οι μονόφθαλμοι φάνταζαν μεταξύ των τυφλών μεγάλοι μάγοι.
Πριν από μας, δεν υπήρχε αρχιτεκτονική επιστήμη, γι αυτό οι Αιγύπτιοι ιερείς δεν γνώριζαν την έννοια του εμβαδού και του όγκου.
Όταν χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου, πήγε ο Σόλων και τους ρώτησε:
"Πόσο είναι το εμβαδόν τις πυραμίδας;"
Και αποκρίθηκαν: "Τι είναι το εμβαδόν;" Δεν ήξεραν καν τι είναι εμβαδό!!!!
Πριν από μας, δεν υπήρχε ποίηση.
Πριν από μας, δεν υπήρχε θέατρο.
Πριν από μας, δεν υπήρχε γλυπτική.
Πριν από μας, δεν υπήρχε στρατιωτική εκπαίδευση γι αυτό λιγοστοί έλληνες κατατρόπωναν τις μυριάδες των βαρβάρων. Πριν από μας, δεν υπήρχαν στρατηγικές, γι αυτό εμείς διαλύαμε τους βαρβαρικούς στρατούς. Πριν από μας, δεν υπήρχαν γεωγράφοι - εξερευνητές επειδή δεν είχαν το σαράκι της περιέργειας. Πριν από μας, δεν υπήρχαν ιστορικοί επειδή δεν υπήρχε ελεύθερο κριτικό πνεύμα.
Πριν από μας, δεν είχαν λεβεντιά, γιατί ήταν όλοι δούλοι. Πριν από μας, δεν υπήρχε, ρε Έλληνες, ανθρωπιά, επειδή η λέξη ΦΙΛΟΤΙΜΟ ακόμα και σήμερα σε κανένα λεξικό δεν υπάρχει και δεν μεταφράζεται!!!
anti-ntp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου