Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

To 1984 είναι εδώ

Υπάκουσε τον αφέντη σου. Δεν είσαι ελεύθερος.
Τα πάντα για σένα είναι καταγεγραμμένα. Είσαι στις λίστες της αστυνομίας, των υπηρεσιών καταναλωτών, των τραπεζών, των πολυεθνικών εταιρειών. Είσαι στις καταστάσεις των υπουργείων και της εφορίας, έχεις αριθμό ασφάλισης, κωδικό κάρτας, password, κάρτα καταναλωτή, εκπτωτική κάρτα visa, κάνεις ασφαλείς αγορές στο ίντερνετ. 

Είσαι καταναλωτής και προς ανάλωση, είσαι δηλαδή ένα προϊόν που τρέφεται με προϊόντα. Κομμάτι του κύκλου και του οργανογράμματος. Ένα μέρος ενός μέρους στατιστικών που χωρούν σε τόμους ολόκληρους, δηλαδή τίποτα. Το 1984 δεν πέρασε, είναι εδώ. Το 1984 δεν κρατάει 365 ημέρες, ή 366 για όσους παρατηρούν ότι είναι δίσεκτο. Το 1984 κρατάει όσο κρατάει μια αυτοκρατορία, έτη-δεκαετίες-αιώνες. Το 1984 είναι εδώ.
Ο άνθρωπος πρώτα ζήτησε τροφή, και βρήκε. Μετά ζήτησε στέγη, και βρήκε. Μετά ζήτησε ελευθερία, κι ακόμα ζητάει. Κάποιοι συμβιβάστηκαν, οι περισσότεροι, όχι όμως όλοι. Δεν υπάρχουν «μπράβο!» για εκείνους που καταλαβαίνουν αυτά που οι άλλοι κρύβουν, για εκείνους που καταγγέλλουν την εξουσία και το ακμάζον 1984. Τα «μπράβο!» ανήκουν σε εκείνους που έχουν αφεντικά και τους τα λένε, αυτούς που έχουν ηγεμόνες, και τηλεφωνήτριες που τους πληροφορούν ότι είναι καλοί πελάτες κι έχουν bonus. 
Εμείς απλά ευχαριστούμε, εκείνους που μας θυμίζουν, ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αντιστέκονται.
πηγή: The X Nation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου