Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο Κεμαλικός Μπουτάρης δεν θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.!



Ο Γιάννης Μπουτάρης προσβάλλει με τη στάση του όλους τους Μακεδόνες, λέγοντας πως δεν θα γίνουν εκδηλώσεις για την επέτειο.!
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, θεωρεί το "η Μακεδονία είναι ελληνική"λαϊκισμό του αισχίστου είδους. Και επιμένοντας εθνομηδενιστικά δεν το κρύβει, επισημαίνοντάς το μάλιστα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας "Κόσμος του Επενδυτή". Και αφού λοιπόν το...πιστεύει και ενόψει των εορτασμών για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, λέει τα κάτωθι εξωφρενικά:

"Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο εορτασμός του 2012 πρέπει να ξεφύγει από το κλασικό μοτίβο των εθνικοαπελευθερωτικών ιαχών και να κάνει την πόλη γνωστή ανά τον κόσμο. Θεωρώ δηλαδή, πιο σημαντικό το ότι πήραμε τη διάκριση της πρωτεύουσας της νεολαίας της Ευρώπης για το 2014 ή ότι θα γίνει το μουσικό φεστιβάλ Womex στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2012 από τις όποιες εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα γίνουν, διότι δεν θα γίνουν, για την απελευθέρωση".

Δεν θα εορταστεί λοιπόν η 100η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης. Είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο θα "στραπατσάριζε" την πολυπολιτισμικότητα την οποία επιθυμεί να επιβάλει ο Γιάννης Μπουτάρης ως αρχή και ως εικόνα για την πόλη. Τόσο αγώνα έκανε ο άνθρωπος για να πετύχει την απευθείας αεροπορική σύνδεση της πόλης μέσω της Turkish Airways(αεροπλάνο-ρέπλικα της οποίας εταιρείας "κοσμεί" το γραφείο του) με την Τουρκία.
Και αυτός ο τύπος στηρίχθηκε επίσημα από το ΠΑΣΟΚ, την αριστερά και τη Ντόρα. Και φυσικά, κάποιοι τον ψήφισαν. Ας αναλογιστούν τώρα τις ευθύνες τους και ας βρουν τρόπο να επιβάλλουν τον εορτασμό για την απελευθέρωση, διότι ΠΡΕΠΕΙ να τιμηθούν η επέτειος αλλά και η ιερή μνήμη όσων πρωτοστάτησαν στην απελευθέρωσή της.
 
dienekis480.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου